Vågar man beställa en barnvagn av märket Bugaboo från Holland?

En vagn som verkligen blivit poppis under de senaste åren är det holländska märket Bugaboo och speciellt kanske Bugaboo Donkey som är den enda syskonvagnen på marknaden idag som går att göra om till singelvagn vid behov.

bugaboo donkey3

En nackdel som en del snart märker är att det kostar en helt del att köpa en holländsk vagn i Sverige (i dagsläget ligger de omkring 16 000 kr)  och det kanske är det som gör att de är rätt hett eftertraktade på begagnatmarknaden som t.ex. på  Blocket eller i speciella facebookgrupper likt ”bugaboo köp och sälj i Sverige” eller ”Bugaboo Donkey Sverige”.

Holländska hemsidor att köpa Bugaboo ifrån

Är man villig att lägga några slantar extra över begagnatmarknaden så finns det ett alternativ till. Man kan importera vagnen från Holland. Det finns tre större företag som arbetar med just att sälja barnvagnar från Holland till Sverige. Babyplus, Babymax och Moeders Mooiste Kinderwinkel (förkortas ofta MM).

Det vanligaste är att man skriver ett mail till alla tre företag och frågar vilket pris som är aktuellt just nu för den vagn man vill ha. Rent generellt pratas det lite olika om företagen just nu, en svarar inte lika fort på mail men har oftast rätt bra pris, stort lager och kort leveranstid, ett företag svarar snabbt på mail och ligger ofta lite högre i pris än de andra men har inget lager utan beställer först vagnen från Bugaboo och sedan betalar man till dem och därefter skickar de vagnen. Det tredje företaget har oftast lägst pris och där verkar hälften av de som skriver på forumen väldigt nöjda medan hälften verkar lite mer missnöjda. Så mitt tips är att man kollar runt och ser vad som passar en själv och beställer därifrån. Alla tre företagen verkar dock seriösa.

Var inte rädd för att pruta eller deala lite

Vi gick ihop några stycken då vi skulle beställa vagn och fick därför lite extra rabatt som räknades av. Man kan även ställa företagen mot varandra och därigenom kanske få någon procent rabatt för eventuella tillbehör man beställer samtidigt.

Vi valde ett företag som passade oss och därefter mailade vi våra beställningar till dem och även de tillbehör vi ville ha. Efter några dagar fick vi tillbaka en order som vi fick kontrollera att den stämde och där stod även företagets IBAN och BIC-nr med. Sedan tog vi kontakt med vår egen bank och gjorde en utlandsbetalning till det företaget.

Vi valde att sedan maila företaget bekräftelse på beställningen. Sedan blev det lite väntan för vi ville ju så klart ha de nya suffletterna som kom den 1 mars hihi.

extra-bgb-donkey-mono-seat-gm-ext-suncanopy

Men sedan gick det fort

När vagnen väl var på väg gick det så fort så företaget inte ens hann skicka kollinumret till oss. Den 2 mars lämnade vagnarna butiken i Holland och den 4 mars knackade det på dörren för att leverera. Eftersom vi inte visste att vagnarna var på väg så missade vi det och istället så hämtade vi vagnarna på Postnords utlämningsställe igår.

Tror ni det känns som julafton eller då man får slita upp kartongerna och sätta ihop vagnen och vad kan slå den där underbara doften av helt ny barnvagn. Kanske skulle vara spädbarnsdoften då men ändå ha ha.

IMG_9228IMG_9235

Priset då?

Jag valde en Bugaboo Donkey Duo (två sittdelar och en liggdel, så kallad syskonvagn) med helt svart chassi. Priset ändras lite hela tiden så då man får ett pris från företagen så är det priset bara giltigt i några veckor. Köper man inte inom den tiden så får man maila om nytt pris. Det pris vi betalade den 15 februari 2016 var strax omkring 12 000 kr och sedan tillkom pris för sittdyna, mugghållare och en organizer så att totalt för allt inkl fri frakt landade vi på 13500  kronor.

IMG_9223

Garanti

Alla företagen erbjuder två års garanti och om man registrerar sin vagn på Bugaboos hemsida inom tre månader efter köpet så får man ytterligare ett års garanti.

Reklamationer

Uppstår det några konstigheter med vagnen (gnisslande chassi, vobblande däck) eller andra fabriksfel så ska man i första hand höra av sig till företaget som man köpte vagnen av. Vad jag har läst på olika forum så har det räckt med att man filmat felet på det vis som de bett om så har de skickat ersättningsvaror hem till dörren och samtidigt hämtat upp den trasiga delen. Om det skulle vara så att företaget inte finns kvar då en skada skulle upptäckas så kan man vända sig direkt till Bugaboo så löser de problemet.

 

Annonser