Den 18 mars i år var jag på underBARA BABY POP-UP i Frihamnen, Stockholm där ReiRei hade smygpremiär för barnvagnen UPPAbaby VISTA som de lanserar i Sverige nu i mitten av maj.

VISTA15_GroupUS-1024x551Det här är ett nytt märke i Sverige men i USA har det funnits sedan länge och tar man en promenad genom Central Park räcker inte fem fingrar för att räkna alla man möter som knuffar på en UPPAbaby VISTA.

VISTA15_Folded-1024x551VISTA15_Maya_set-1024x551

Jag har inte fått prova att rulla den på gatorna själv men det jag märkte av den då jag klämde och kände på den på mässan var oerhört imponerande.

Det är en smidig duovagn där det mesta man behöver ingår i grundpaketet. Dvs sittdel, liggdel men även universaladapter som passar de flesta babyskydden på marknaden så man kan fästa dem på. Dessutom har den flera fiffiga små lösningar som jag verkligen blev imponerad av.

En av dessa detaljer var den otroligt stora varukorgen. Den är testad för att klara EU-kravet på 10 kilo men i USA är den testad upp till drygt 20 kilo. Den har en smart detalj att man kan vika ner den bakre kanten av den för att enkelt kunna packa in varor även om du har liggdelen på vagnen och det kanske kan vara svårare att nå den.

back-1024x551

Själva liggdelen är godkänd som säng så om man vill kan man använda liggdelen som vagga. Det går även att med hjälp av dragkedja dra bort tyget från insidan av liggdelen och tvätta det i maskin utifall olyckan har varit framme. Madrassen i liggdelen har även små lufthål för att man ska ha svalt och bra luftgenomströmning.

VISTA15_Bass_Mattress-1024x551

Både sittdelen och liggdelens sufflett har även ett innerfoder i folietyg som skyddar mot solen och man kan dra ut det framåt och använda som solkeps ovanför barnet.

VISTA15_Bass_Vented-1024x551

En annan detalj som jag verkligen gillade var att mitt på teleskophandtaget så sitter det en grå knapp som man trycker in enkelt med enhandsfattning för att höja och sänka handtaget. För mig som rör mig mycket med barnvagn i kollektivtrafiken är den här smidiga lösningen guld. Man kliver på bussen eller tåget, stannar vagnen, trycker in knappen med en hand och för bara ner handtaget så vagnen tar mindre plats. På den vagn jag har nu till vardags krävs både tvåhandsfattning och att man ”flärper” upp två spännen för att sänka handtaget och det är lite mer komplicerat och allt som ofta får jag någon i ryggen som ska gå på efter.

En annan smidig sak med barnvagnen är hur lätt den är att bygga om till syskonvagn. Med universaladatrarna som man fäster babyskyddet kan man även fästa en till liggdel eller sittdel så det enda man behöver köpa till är just en sådan. Tycker man att sätena hamnar för tight och nära varandra kan man köpa till extra långa adaptrar så avståndet mellan dem blir större.

VISTA15_Config_BassRFTodd-1024x551VISTA15_Config_RToddFRumble-1024x551

Jag kan tänka mig att UPPAbaby vill konkurrera med Holländska barnvagnsmärket Bugaboo och ska den jämföras med någon annan barnvagn så är det nog den. Smidig, lättkörd och stilren. Det ska bli väldigt spännande att se hur den tas emot på marknaden i Sverige och att få kolla lite närmare på den själv.

Alla bilder på det här blogginlägget är lånade härifrån

 

Annonser