Går det att fästa babyskyddet Acta Graco på en Bugaboo donkey? Ja absolut

När det var dags att fixa och dona inför att det skulle flytta in en lillebror i familjen plockades babyskyddet upp från källarförrådet och borstades av och jag började googla för att hitta en adapter som skulle passa mellan skyddet och den nya barnvagnen för just den funktionen är väldigt uppskattad här hemma för att slippa allt släpande av tungt babyskydd mellan bil och hem.

Döm om min förvåning då jag inte hittade något sätt att fästa vårt babyskydd av märket Teutonia Tario (samma babyskydd som Acta Graco) på vår Bugaboo Donkey.

P1070741P1070743

Jag hittade några sidor om att man eventuellt skulle kunna fästa den med dubbla adaptrar men jag hittade ingenstans vilka adaptrar jag i så fall skulle köpa.

När jag dessutom gick förbi en barnvagnsbutik och frågade så fick jag till svar att det går inte att fästa Acta Graco på Bugaboo och att om man använder dubbla adaptrar så skulle både barnets säkerhet vara äventyrad och ingen garanti skulle gälla.

Istället blev jag hänvisad till att köpa nytt babyskydd från Maxi Cosi eller Be Safe eftersom de har de vanligaste adaptrarna till Bugaboo.

Envis som jag är kände jag att jag skulle googla runt lite på amerikanska sidor innan jag gav mig eftersom det kändes billigare än att köpa nytt skydd, ny izofix till bilen samt en adapter då jag hade ett bra babyskydd redan.

Det gick rätt fort så hittade jag den här sidan 

P1070747P1070779
Det såg ju ut som att det var vad jag sökte men jag var inte säker, men jag tänkte att jag chansar och tänk så bra det blev. Det var perfekt.

P1070745P1070788

Det går att fästa babyskyddet både i Duo och i Monoläget.

P1070769P1070768

Haken är att de inte skickar utanför USA men mina svärföräldrar bor halvårsvis i Florida så de fick helt enkelt bära hem den då de kom tillbaka till Sverige i år.

P1070759P1070761

Adaptern levereras i två delar som man själv skruvar ihop och väger inte mer än ett mjölkpaket eller två så den får till och med plats i handbagaget om man inte har en resväska att checka in. Så känner ni någon som ska resa till USA så kan ni alltid beställa den online och skicka den till deras hotell eller bostad så kanske de kan bära hem den (eller ta en weekend till New York, gå på musikal, ät gott och bär hem en adapter, helt klart värt det ha ha).

P1070781P1070765

Det lustiga är att då adaptern kom hem så såg jag att den är Bugaboo original, den har serienummer och går att registrera på Bugaboos hemsida så jag förstår verkligen inte varför den inte går att köpa inom EU. Likt alla Bugaboodelar så är de delar som har en funktion vita och när man fäster adaptern på vagnen så hörs ett klickljud då den sitter rätt.

P1070752  P1070753

När jag handlade så hade jag sådan tur så den reades ut just då så jag betalde jag §38,47 USD för adaptern och §7,99 USD i frakt inom USA så totalt betalde jag $46,46 USD dvs endast 382,48 svenska kronor och det är ju vad en adapter ligger på om man köper i butik här. Jag såg att just nu ligger den på $54.95 för bara adaptern, dvs 452,38 svenska kronor. Men man kan googla runt lite och kolla priser på olika sidor.

P1070775

Jag har bara hittat adaptern i aluminiumram och inte i all black. Om det är så att man tycker att det stör väldigt mycket så kan ett tips vara att dekorplasta aluminiumdelarna med svart dekorplast så matchar de resten av ramen.

Om det är så att man har lyckan att ha fått tvillingar så går det även att köpa en dubbeladapter för Acta Gracos babyskydd till Bugaboo Donkey på den här sidan

167883 (1)2d49c69e38c41716e322947bbb8fe484

Jag har ju som sagt babyskydd från Teutonia. En Teutonia Tario men det är exakt samma babyskydd som Acta Graco för det är Acta Graco som gör Teutonias babyskydd men i Teutonias färger. 

 

Annonser