Äntligen är det riktig sommarvärme ute och så även sol. Helt underbart och man vill bara sitta i solen hela dagen och njuta.

Hur gör ni för att skydda era barn från solen? Speciellt första året vill man ju inte att de utsätts för sol alls i princip och man vill inte heller täcka hela vagnen med filtar eftersom det både kan bli för varmt, kvavt och instängt då.

Jag använder mig allt som oftast endast av den förlängningsbara suffletten till min barnvagn, den skyddar bra mot sol men släpper ändå in syre.

förlängningsbar

 

Om jag stannar till så tycker jag att ett parasoll är riktigt bra. Det skyddar väl mot solens farliga UV-strålar men tillåter ändå luften att fritt cirkulera i liggdelen till vagnen. Nackdelen med parasoll är att den tar plats på vagnen då den inte används även om den är ihopfälld samt att om man har den uppfälld då man går måste man flytta den hela tiden vart efter solen är samt om det blåser så fångas den av vinden. Men som sagt. Ska man stanna till och fika så är den otroligt bra och de kostar heller inte speciellt mycket om man inte köper något speciellt märke.

8717385420317_1 parasoll_rosa

 

Ett annat alternativ som låter väldigt intressant är Universalsuffletten Cloudy.

cloudysolskydd

ett enkelt, praktiskt och universellt solskydd till din barnvagn. Cloudy ger 70% UV skydd och en behaglig skugga i vagnen. Samtidigt som luften kan cirkulera så att det inte blir för varmt i vagnen. Här kan ni läsa mer om det alternativet om ni blev intresserade 

Ett annat alternativ är ett så kallat solsegel.

solskydd-till-barnvagn

Det är ett solskydd till barnvagnen med UV-skydd 50+ (UPF 80). Det tar inte mycket plats då det inte används eftersom man bara behöver vika ihop det och det är svalkande och täckande som även skuggar benen på de minsta. Passar både liggvagnar och sittvagnar. Här kan ni läsa mer om det

Bugaboo har ett alternativ till sin vanliga sufflett som är en solsufflett som kallas breezy.

22082489-origpic-63d8be Bugaboo suflett

Själva tyget är solskyddsfaktor 50 och nätet är solskyddsfaktor 4. Fördelen folk brukar nämna är att det likt namnet skvallrar om lätt cirkulerar luft in i vagnen. En nackdel folk brukar nämna är att det blir väldigt ljust i vagnen på grund av att det är så mycket nätyta och att det är låg solskyddsfaktor just där nätet är så man ändå behöver komplettera med något annat alternativ.

 

Vilket solskydd föredrar ni till era barnvagnar?

Annonser