Smidig resevagn

Nu när vi närmar oss semestertider så tänkte jag blogga om några olika resevagnar och om hur man reser smidigast med vagn. I det här första inlägget ska vi titta närmare på paraplysulkyn Carena Finnhamn samt hur man checkar in barnvagnen på flygplatsen.

Fakta om Carena Finnhamn

Maxvikt: 15 kg Bredd:  52 cm. Storlek hopfälld: 111x34x31 cm. Vikt på vagnen: 8,9 kg. Typ av hjul: Plasthjul. Framhjul: Swivel. Ryggstöd: 4 positioner, så gott som plant liggläge. Pris: Strax under 800 kr

IMG_2735 IMG_2734 IMG_2731

När man viker ihop Carena Finnhamn så blir den långsmal och liten på bredden

IMG_2727 IMG_2724

 

Det är helt klart mycket vagn för pengarna och eftersom den kostar ungefär som ett airshell/skyddsväska för barnvagn gör så behöver man inte känna att hela världen går under om den kanske får någon liten törn under flygresan. Det räcker kanske att köpa till en Diono sulkyväska (eller liknande) för att skydda den under resan eller så slår man bara plast runt den helt enkelt.

Att flyga med barnvagn

På de flesta flygbiljetter man köper för barn ingår det att man kan checka in en barnvagn och en bilbarnstol. För vissa bolag gäller detta bara kostnadsfritt tills barnet är två men för en del bolag gäller det även för dessa.

Man behöver inte anmäla i förväg att man kommer med en barnvagn utan man säger bara till vid incheckningsdisken så får man speciella papper för barnvagnen och så går man till specialbagagebandet och lämnar vagnen där.

Hur skyddar man barnvagnen vid flygresan?

Antingen så köper man enkel skyddsplast likt större plastfolie vid incheckningsdisken och så slår man helt enkelt det runt sin barnvagn.

Ett annat alternativ är olika skyddsväskor för barnvagnar. Det finns universalväskor likt Diono som man även kan köpa här 

Eller barnvagnsmärkens egna väskor som Bugaboos transportväska eller Baby Joggers transportväska

Det sista alternativet är att man hur ett Airshell som är en riktigt hård skyddande väska som man kan hyra på flygplatser.

Men tillbaka till Carena Finnhamn och vad jag tycker om den. 

En bra vagn som gör det man begär av en paralysulky. Den har liggläge vilket är ett måste om man har barn som sover i vagnen längre stunder och regelbundet. Den väl tilltagen sittyta så även lite äldre barn sitter bra i den.

IMG_2720 IMG_2729

Den är smidig att fälla ihop och packa in i bilen eller vid resa och det är verkligen bra att den har ett helt handtag och inte två små som flera paraplysulkys har. Det gör att man enkelt kan köra den med endast en hand på handtaget.

Den har en liten praktisk varukorg med plats för lite strandsaker eller liknande.

IMG_2743 IMG_2741

Den största nackdelen är väl att hjulen känns lite väl plastiga och kommer säkert slitas ut rätt fort, men ska man mest rulla på asfalt eller i köpcentrum eller liknande så är den riktigt smidig, men kanske inget man fjällvandrar med hihi. Bakhjulen är permanenta men framhjulen kan man byta ut om det skulle behövas.

Efter resan så fortsätter vagnen lätt att uppfylla sitt jobb som bilvagn eller förskolevagn.

På de här bilderna ser ni den även med barnvagnsdynan Airmoov med 3D-struktur som tillåter luften att cirkulera fritt under barnet och ger en behaglig sittyta i samtliga väder och temperaturer.

IMG_2742 IMG_2736

Så helt klart en vagn värt sitt pris.

(Alla bilder är tagna av Sandra P)

 

 

 

Annonser