Baby Jogger City Mini GT är en väldigt populär och smidig vagn som funnits på barnvagnsmarknaden i flera år och en sak som är väldigt bra med den är att den även finns som dubbel. Dvs syskonvagnen Baby Jogger City Mini GT Dubbel som är en syskonvagn på bredden.

Tre extra plus

1 Två rymliga individuella sittdelar med fullt liggläge och varsin sufflett

2 Oerhört lättkörd och stabil

3 Fälls enkelt med Baby Joggers patenterade quick fold fällning.

Tre ”små knorr”

1 Varukorgen är lite svår att komma åt och att lasta fullt, speciellt på dubbelutgåvan.

2 Lite bredare än ”Stockholmsmåttet” på 75 cm (skiljer bara 2,5 cm)

3 Endast framåtvänd

Syskonvagn från nyfödd

Grundutförandet på den här vagnen är två permanenta väldigt rymliga sittdelar men det går att anpassa den här vagnen redan från nyfödd med liggdel, babyskydd eller mjuklift.

En stor fördel med vagnen är just att sittdelarna är stora och rymliga och är godkända till en hög sittvikt så den här vagnen växer inte barnen ur innan de istället slutar med vagn.

Det som är det lilla kruxet är att sittdelarna endast är framåtvända. Under tiden barnen använder liggdel (ca 0-6 mån) är ju inte det här något som stör och efter att barnen är större (från typ 18-24 månader) brukar det inte heller vara något som stör. Men just perioden då barnen slutat med liggdel men känns för små för att alltid vara vända från den som körs så skulle i alla fall jag tycka det var jobbigt. Nu när min son är två år är det här absolut inget problem längre och alla fördelar med vagnen väger istället över.

Babyjogger_City_Mini_GT_Dubbel

Kompakt hopfälld och väger lite

Barnvagnen är 77,5 cm bred och väger bara 12kg (kan jämföras med Bugaboo donkey duo som väger 15 kg men är 74 cm bred).

Babyjogger_City_Mini_GT_DubbelBabyjogger_City_Mini_GT_Dubbel

Stockholmsmåttet 75 cm

Bor man i en storstad och rör sig mycket i kollektivtrafiken med sina barn och sin syskonvagn så kan det absolut vara läge och tänka till på bredden på vagn man köper men man behöver inte stirra sig blind på siffror.

Flera kanske har läst om det berömda ”Stockholmsmåttet” på 75 cm som sägs vara minimibredden för alla rulltrappor, hissar och barnvagnsspärrar.

Men, nä. Det har inte varit några problem att åka vare sig buss eller tåg med dem här vagnen och den går igenom barnvagnsspärrarna och går in i hissarna utan problem.

Babyjogger_City_Mini_GT_DubbelBabyjogger_City_Mini_GT_Dubbel13062016-P1090553

Babyjogger City Mini GT dubbel är ju som sagt 2,5 cm bredare än det här måttet och i de minsta och smalaste hissarna eller ramperna kan man kanske få lite problem att ta sig fram. Men under tiden jag testade vagnen i tunnelbanan kom jag fram överallt utan problem.

Babyjogger_City_Mini_GT_Dubbel

Fördelar med Babyjogger City Mini GT Dubbel i lokaltrafiken?

De svängbara framhjul är en stor fördel för de gör att den får mindre svängradie i trånga tunnelbanevagnar. Man kan gå in genom ett dörrpar och sedan svänga runt vagnen om man vill gå ut genom samma. En annan fördel med däcken är att de går att låsa så att vagnen står stabilt om tunnelbanefärden inte är helt jämn.

Babyjogger_City_Mini_GT_DubbelBabyjogger_City_Mini_GT_Dubbel

Bra att ha syskonvagn i bredd då den är framåtvänd

En sak som är riktigt bra med att just den här vagnen är en syskonvagn i bredd är att eftersom den är framåtvänd så har de varandra åt samma håll och kan både snacka och hålla hand.

Det finns många fördelar med syskonvagn som bygger på bredden men den blir ju aldrig lika smal som syskonvagn som bygger på längden (däremot blir den allt som oftast kortare istället).

Men man behöver inte oroa sig för att den ska kännas bred. Standardmåttet på en ytterdörr är i Sverige 90 cm så det är ju absolut inga problem att ta sig igenom men glöm inte mäta hissen hemma också om den ser smalare ut än standard.

Babyjogger_City_Mini_GT_Dubbel

Smidig bilvagn

Det bästa med vagnen måste vara att den blir så kompakt och relativt liten då man fäller ihop den. Det i kombination med den låga vikten gör den lätt att lasta i bilar. Så åker man mycket bil är det här ett bra alternativ.

Bra med individuella sittdelar och suffletter

Genom att barnen sitter i sin egen sittdel med en egen sufflett kan man låta ena barnet ligga och sova väl täckt av skugga samtidigt som det andra barnet kan sitta och upptäcka.

Pris

Det här är en vagn som funnits flera år på marknaden så har man tur kan man göra riktiga klipp på blocket. Det som man vara värt att tänka på om man köper begagnat är att man inte har garanti och inte vet hur den tidigare ägaren använt vagnen och utsatt den för. Kontrollera att den går att fälla ihop och kolla även noga efter mögel.

Nypris i butik ligger omkring 5500-6000 kr och det kan många gånger vara värt det just för att få en vagn med garanti.

Läs även recensionen om Baby Jogger City Mini GT som singelvagn

Här hittar du även en recension av vagnen som singelvagn

Annonser