Vågar jag köpa dra-på-handtagsskydd till min bugaboo?

Det är en fråga som kommer upp då och då på forum på facebook. Saken är den att det är vanligt att man köper handtagsskydd till sina Bugaboovagnar från olika småföretagare och det finns tre olika sätt att fästa dem på handtaget. Antingen med kardborre, dragkedja eller att man skruvar av sitt handtag och drar på skyddet.

Bugaboo_donkey_handtagsskyddBugaboo_donkey_handtagsskydd

Varje gång någon frågar om de ska köpa dra-på-skydd så är det någon som säger att garantin för vagnen försvinner om man skruvar av handtaget och sedan uppstår en diskussion om det så jag bestämde mig för att ta reda på det en gång för alla och mailade därför bugaboo international och fick svar från deras nordiska serviceavdelning. Som med allt annat går det inte att svara ja eller nej utan allt är en bedömningsfråga men jag ska gå igenom de svar jag fick.

Bugaboo_donkey_handtagsskyddBugaboo_donkey_handtagsskydd

Nej garantin påverkas inte om det görs korrekt

Att skruva av handtaget och sedan skruva på det igen påverkar inte garantin, om det görs korrekt. Som exempel, om en del av barnvagnen har gått sönder och ersätts med en ny Bugaboo ersättningsdel och monteras enligt de instruktioner som tillkommer, påverkar det inte garantin.

Garantin täcker normal hantering, och att skruva av och lossa styret ofta är inte sett som normal hantering, jämfört med bärhandtaget, som är designat för att lossas och rotera flera gånger varje dag.

Bugaboo tillhandahåller reservdelar för att man själv enkelt ska kunna byta ut delar som har gått sönder eller behöver fräschas upp (så även handtag). Så att bara skruva av en del och sätta på den igen/byta ut den påverkar inte garantin.

Alla delar som kan bytas ut är väldigt intuitiva, så det är svårt att göra fel av misstag men de säger att man alltid ska kontakta deras kundsupport om man är tveksam eller undrar vad som kan bytas ut.

Bugaboo_donkey_handtagsskyddBugaboo_donkey_handtagsskydd

När påverkas garantin och vem avgör vad som täcks av garantin eller inte?

Bugaboo själva bedömer vad som är korrekt, och detta bedöms alltid i fall till fall. Har du tillexempel valt att byta ut Bugaboos originalskruvar till en av dina egna skruvar, så är det inte en korrekt montering.

Om ersättningsdelen inte kommer från Bugaboo och därmed är inte testad med deras Bugaboo vagnar, är Bugaboo inte längre ansvarig för eventuella garanti ärenden och problem med vagnen. Samma sak gäller accessoarer som inte kommer från dem, som till exempel väskkrokar.

Bugaboo_donkey_handtagBugaboo_donkey_handtag

Får man använda saker på barnvagnen som inte är original?

Det finns en oändlig mängd accessoarer och som med allt annat som man köper så gäller det att använda dem med sunt förnuft. Bugaboo kan inte ta ansvar för något som de själva har tillverkat.

Om man sätter på något som de inte har testat och som tillför tyngd, skaver eller på annat sätt påverkar vagnen så kan de inte ta ansvar för den eventuella skadan.

Att t.ex. hänga på en barnvagnsmobil påverkar inte vagnens funktion, men att hänga väskor på styret på en vagn som inte är designad för det påverkar funktionen (Bugaboo Donkey).

Bugaboo_donkey

Så får man fästa handtagsskydd på barnvagnen?

Alla handtagskydd fungerar olika så de kan inte uttala sig generellt om dem, men ett handtagskydd som inte skadar styre eller bärhandtag påverkar inte garantin.

Bugaboo_donkey_handtagsskydd

Sammanfattning

Min tolkning (och jag betonar att det är min tolkning, kommentera gärna om ni uppfattat det annorlunda) är följande.

Ja, du får skruva av handtaget för att sätta fast ett dra på handtagsskydd bara du inte gör det regelbundet eller speciellt ofta och bara du använder rätt storlek på skruvmejsel och inte ersätter deras skruvar med dina egna.

Ja, du får använda handtagsskydd som inte är originaldelar från bugaboo bara de inte skaver eller på annat vis påverkar handtaget så det får skador.

Får man hänga skötväska på Bugaboo Donkeys handtag?

Min tolkning av det jag läste (och återigen min tolkning) är att vagnar som inte är utformade för att ha skötväska hängande på handtaget får man inte hänga skötväska på eftersom det kan påverka funktionen då man tillför tyngd. Har man däremot en lätt väska eller organizer som inte tillför tyngd så påverkar det inte garantin.

 Mailen i sin helhet går att läsa här nedan

Skruva av handtaget garanti svar 1Bugaboo skruva på handtaget svar 2

 

 

Annonser