Det finns många sätt att få med sig vagnen på flygplanet, man kan köpa en skyddande väska, man kan linda den i plastfolie eller hyra ett airshell. Men det är inte många barnvagnar man faktiskt t.o.m. kan ha med sig som handbagage och använda hela vägen in i planet. Babyzen YOYO + är en av de få och jag fick chansen att testa dem på en flygning till London nu i sommar. (ett blogginlägg om att resa med barnvagn i London kommer senare)

13072016-P1130261

Officiellt godkänt handbagage

Babyzen YOYO+ är officiellt accepterad som handbagage på:

Air France

Cathay Pacific

Dragon Air

Jag själv flög med Norwegian då jag flög med YOYO+ som handbagage och det var inga som helst problem. Hon som jobbade vid incheckningen sa t.o.m. ”Jaha vagnarna är YOYO-vagnar, ja då behöver ni inte gå till specialincheckningen.

13072016-P1130270

Gränsen för handbagage

Gränsen för handbagage varierar lite beroende vilket bolag man åker med men det här gäller för t.e.x Air France

”Det handbagage du tar med dig får inte vara större än 55 cm långt, 35 cm brett och 25 cm djupt. Här är även handtag och eventuella hjul på väskan inräknade. Handbagaget får väga 12 eller 18 kg beroende på resklass och destination.”

Norwegians hemsida står det

”Du får alltid ha med dig ett handbagage gratis i kabinen, max 55 x 40 x 23 cm. Du får även ha med dig ett litet personligt föremål ombord. Detta kan vara en liten handväska eller smal datorväska som ryms smidigt under stolen framför dig, max 25 x 33 x 20 cm. Kombinerad maxvikt: 10 kg”

13072016-P1130296

Babyzen YOYO+ mått & vikt

Vikt på vagnen med sittdel: 6,2 kg. 

Mått hopfälld med hjul: 52 x 44 x 18 cm.

YOYO

Så här gjorde vi

Vi rullade barnvagnarna genom hela säkerhetskontrollen hela vägen fram till gaten. Medan vi väntade på boarding så fällde vi ihop vagnarna och placerade dem i deras påsar för att det inte skulle bli några frågetecken om hur små de verkligen är samt att jag inte ville ha några repor på dem.

Efter flygturen bar vi ut barnen och vagnarna och precis utanför planet så fällde vi upp dem och rullade hela vägen ut på parkeringen.

Det var så smidigt allting och eftersom YOYO har en väl tilltagen varukorg och ett stabilt handtag så kunde vi även transportera våra övriga väskor på vagnen och hade händerna helt fria till att köra vagnen och slapp släpa tungt.

Vi var tre personer som fick ha med oss handbagage, jag, maken och dottern på 2,5 år. På sonen (2 mån) ingick det fem kg incheckat bagage men man får ta med en liten skötväska in för hans räkning så det var aldrig några som helst problem att få med sig allt man behövde. Dessutom finns det en liten ficka på väskan som tillhör Babyzen YOYO så man kunde lagt med något där om man behövde.

13072016-P1130284

 

 

Annonser