Det verkar som att många räknar Babyzen YOYO+ som en renodlad resevagn men jag har rullat den i vardagen och blivit väldigt imponerad av den även som vardagsvagn.

Enda vagnen?

När jag la upp en bild på mitt instagramkonto på Babyzen YOYO+ 0+ (liggdelen) så var det en som kommenterade att den inte går att rulla i djup snö.

Babyzen_YOYO_+_0_+_Liggdel_dockvagn

Det är förvisso sant men vilken vagn har allt brukar jag tänka. Det här är en vagn som tar liten plats, är enkel att fälla upp och ihop och som dessutom går som handbagage, då kanske det inte är rättvist att jämföra den med en vagn med fyra fasta luftdäck. Nu under sommaren har jag faktiskt rullat Babyzen YOYO+ i princip som min enda vagn, enda gångerna jag har tagit en annan vagn har varit då jag ensam ska åka någonstans med två barn och därför valt en syskonvagn istället.

Babyzen_yoyo_liten_plats_hatthylla_barnvagnsinspo

Babyzen YOYO+

Babyzen YOYO+ är en liten smidig vagn som går att resa med som handbagage, det har jag bloggat om här 

Babyzen_YOYO_+_handbagage

Jag har även skrivit om hur smidig den är att ha med som resevagn då man semestrar i en storstad. Det kan ni läsa om här

Babyzen_YOYO_+_London_resevagn

Uppgifter på Babyzen YOY0+

Maxvikt sittdel: 18 kg.

Maxvikt liggdel: 9 kg

Vikt på vagnen med sittdel:6,2 kg.

Mått hopfälld med hjul: 52 x 44 x 18 cm.

Babyzen YOYO+ generellt

Det här är en väldigt lättrullad smidig vagn som kommer fram överallt där man själv kan gå normalt utan att behöva gå på sidan och dra in magen. Det gör att man inte får känslan av att ta plats och inte behöver ta omvägar i butiker där de har ställt varor i gångarna eller för tätt.

Babyzen_YOYO_+_liggdel

Perfekta bilvagnen

Det här är en perfekt bilvagn som blir väldigt liten hopfälld och inte tar upp mer plats i bilen än utrymmet framför bilbarnstolen.

Babyzen_yoyo_babyskydd_bilbarnstol_barnvagnsinspo_rosa_carseat_infant

I kommunaltrafiken

Den är smidig att åka kommunalt med och man behöver inte gå genom barnvagnsspärren i tunnelbanan utan glider enkelt igenom enkelspärren. Den får plats i alla hissar och jag har även åkt rulltrappa med den.

Eftersom den är så liten ihopfälld att den t.o.m. går som handbagage på flygplan så sitter bakdäcken så tätt ihop att den inte passar på standardmåtten för barnvagnsramper. Det gör att om man ska rulla den nedför eller uppför en ramp så får man använda framdäcken. Jag har därför backat ner för ramper och kört vagnen framför mig upp för ramper.

Babyzen_yoyo_+_tunnelbana_Tunnelbanespärr Babyzen_YOYO_+_Hiss Babyzen_YOYO_rulltrappa_tunnelbana_barnvagnsinspo

Babyzen_yoyo_+_sittdel_tunnelbana_barnvagnsinspo Babyzen_yoyo_+_barnvagnsramp_barnvagnsinspo_tunnelbana

Ev förbättringsmöjligheter

Ska man tala om förbättringsmöjligheter så skulle jag gärna se att nästa upplaga av vagnen får någon form av lås på framdäcken som är av svirvelmodell. Det skulle underlätta vid ihopfällning av vagnen samt om man ska dra den på framdäcken uppför eller nerför på barnvagnsramper

Varukorg

Babyzen YOYO+ har en varukorg som tar upp till fem kg så i princip en matkasse, en skötväska eller kanske en lat mindre hund (hihi)

Babyzen_yoyo_+_sittdel_varukorg_barnvagnsinspo Babyzen_yoyo_louis_vuitton_varukorg_barnvagnsinspo

Två utföranden

Vagnen finns i två utföranden. Babyzen+ 0+ som är en liggdel som rekommenderas från att barnet är nyfött och Babyzen + 6+ som är en sittdel med viloläge och rekommenderas från att barnet är 6 månader gammalt. Det är samma chassi till båda vagnarna och man byter bara själva tyget på vagnen för att gå från ett utförande till ett annat.

Babyzen_YOYO_liggdel_till_sittdel_barnvagnsinspo Babyzen_YOYO_liggdel_till_sittdel_barnvagnsinspo Babyzen_YOYO_liggdel_till_sittdel_barnvagnsinspo Babyzen_YOYO_liggdel_till_sittdel_barnvagnsinspo Babyzen_YOYO_liggdel_till_sittdel_barnvagnsinspo

Jag har testat båda vagnarna grundligt då jag har en 2,5 månaders och en 2,5 åring här hemma och jag kan se stora fördelar med båda vagnarna i vardagen baserat på vilket barn de används till. Jag har därför delat upp resten av blogginlägget på varje vagn för sig.

Babyzen YOYO+ 0+ som vardagsvagn

Min son på 2,5 månader har verkligen trivts i liggdelen. Den gungar lätt då man går med vagnen, är mjuk och han har rejält med utrymme. Min son är ingen liten kille utan vi snackar om en grabb på dryga 6 kg redan och det är inga som helst problem. Han verkar verkligen uppskatta att den är så öppen för nu klagar han då jag lägger honom i en djupare liggdel som är mörkare. Det är lätt att få ögonkontakt med honom i liggdelen och han ligger ofta och snackar med mig då vi promenerar. Eftersom den är så öppen så känns det tryggt att man spänner fast honom med ett fempunktsbälte i den och han har aldrig störts av det.

Babyzen_yoyo_liggdel_rosa_barnvagnsinspo_fempunktsbälte

 

Låg ”dockvagn”?

När jag la upp en bild på instagram på liggdelen så var det flera som kommenterade att den var så låg och kort och att det såg ut som en dockvagn. Jag har inte alls fått den känslan då jag rullar vagnen och inte heller min make. Jag är 173 cm lång och min man är 185 cm lång och båda vi kan enkelt rulla vagnen utan att tycka att handtaget är kort. Vi har heller inte uppfattat att sonen har legat långt ifrån oss då vi lätt har fått ögonkontakt med honom.

Babyzen_yoyo_gamla_stan_rosa_barnvagnsinspo  Babyzen_YOYO_+_liggdel_konsum_smidig_liten_vagn

i princip samma mått som Bugaboo Cameleon

Jag jämförde den faktiskt med en Bugaboo Cameleon med liggdel och de har i princip samma mått men man blir lurad av ögat då Cameleon har mer tyg uppåt på liggdelen.

Babyzen_yoyo_0_+_bugaboo_cameleon_barnvagnsinspo_jamforelse Babyzen_yoyo_0_+_bugaboo_cameleon_barnvagnsinspo_jamforelse

Åka kommunalt

Eftersom jag som sagt inte äger bil till vardags har jag rört mig mycket kommunalt med vagnen, jag har åkt både buss och tunnelbana och det har gått väldigt smidigt. Vagnen är inte bredare än jag själv är då jag går rakt fram så kommer jag fram kommer vagnen fram. Jag har därför gått genom enkelspärrarna i tunnelbanan och kunnat gå på fram vid chauffören på bussarna om jag velat.

Babyzen_YOYO_+_liggdel_tunnelbana_rulltrappa_barnvagnsinspo  Babyzen_YOYO_+_liggdel_tunnelbana_barnvagnsinspo_rosa

Babyskydd på Babyzen YOYO+ 0+

Eftersom vi inte äger egen bil utan ofta hyr bil istället så har vi alltid varit sådana som ofta använder adaptrar för att fästa babyskyddet på vår barnvagn för att enkelt kunna åka kommunalt åt ett håll och bil åt nästa håll.

Babyzen_yoyo_bilbarnstol_babyskydd_adaptrar_barnvagnsinspo_rosa

Därför har det varit väldigt smidigt att haft adaptrar även till Babyzen YOYO+ 0+ så vi har kunnat åka med babyskyddet på vagnen och hämta bilen, spänna fast babyskyddet i bilen, ställa chassit framför bilbarnstolen och ändå haft hela bagageutrymmet ledigt för annat. En perfekt bilvagn helt enkelt.

Babyzen_yoyo_babyskydd_tunnelbanesparr_tunnelbana_barnvagnsinspo_rosa_carseat_infant Babyzen_yoyo_babyskydd_bilbarnstol_barnvagnsinspo_rosa_carseat_infant Babyzen_yoyo_babyskydd_bilbarnstol_barnvagnsinspo_rosa_carseat_infant Babyzen_yoyo_babyskydd_bilbarnstol_barnvagnsinspo_rosa_carseat_infant Babyzen_yoyo_babyskydd_bilbarnstol_barnvagnsinspo_rosa_carseat_infant

Även använt den inomhus

När man har ett barn hemma som inte kan sitta själv eller krypa efter en så blir det lätt väldigt mycket bärande och släpande. Speciellt om man har ett barn som gärna vill vara med och vara nära. Jag har därför använt Babyzen YOYO+ 0+ även inomhus. Min son på 2,5 månader sover väldigt bra i liggdelen och vagnen har PU Foamdäck som inte drar in smuts och som rullar tyst och lätt inomhus så jag har helt enkelt rullat vagnen med en hand då jag ska in i ett annat rum, till tvättstugan eller då jag har gått och tränat.

Babyzen_yoyo_inomhus_rosa_liggdel_barnvagnsinspo Babyzen_yoyo_inomhus_rosa_liggdel_barnvagnsinspo_trana

När jag har gått till tvättstugan har jag kastat in tvättmedel och sköljmedel i varukorgen under vagnen, rullat den med en hand och rullat tvättkorgen efter mig. Sjukt smidigt.

Babyzen_yoyo_inomhus_rosa_liggdel_barnvagnsinspo_tvatta

Babyzen YOYO+ 6+

När man har en dotter på 2,5 år så lever man med ett barn som vill vara stor och gärna gå själv men som inte orkar så länge. Det här är en väldigt bra vagn att ha då eftersom man lätt fäller ihop den och den har varit enkel för henne att själv klättra upp och ner i. Nu väger min tjej bara 12 kg men eftersom vagnen går att använda hela vägen upp till 18 kg så är den perfekt som sista vagn då den inte tar plats och går att använda just då man behöver vagn. Det är även bred sittyta så dottern har suttit bra i den och hon har även somnat flera gånger i den och sovit i över en timme utan problem.

Babyzen_yoyo_sittdel_beige_barnvagnsinspo  Babyzen_yoyo_sittdel_beige_barnvagnsinspo_ligglage

Enkel att fälla ihop

På vår BVC måste man låsa barnvagnen utanför. Det känns inte alltid så kul att lämna vagnen och jag är ofta nojjig att den ändå ska bli stulen. Därför har jag använt Babyzen YOYO+ 6+ för de besöken och åkt vagn dit, släppt ut dottern, fällt ihop vagnen och tagit den över axeln som en väska då jag gått in.

Åka bil

Det här är även den optimala bilvagnen. Man lastar dottern i bilbarnstolen, fäller ihop vagnen och ställer den framför bilbarnstolen och tar inte upp något övrigt lastutrymme.

Babyzen_YOYO_+_Bilvagn_litet_lastutrymme

Åka kommunalt

På samma vis som Babyzen YOYO+ 0+ så kommer man fram överallt och tar väldigt liten plats. Man kommer igenom enkelspärrarna på tunnelbanan och tar upp liten plats på bussen. Dessutom kommer man även med bussen då det är fullt på barnvagnsplatsen. Man släpper ut dotter, fäller ihop vagnen, tar den på axeln som en väska, tar dottern i handen och kliver på bussen. Vagnen tar inte mer plats än att man kan ställa den framför sätet som dottern sitter på.

Babyzen_YOYO_+_buss_sittdel_beige_kommunaltrafik_barnvagnsinspo Babyzen_YOYO_+_buss_sittdel_beige_kommunaltrafik_barnvagnsinspo

 

Annonser