Britax_be_ready_barnvagnsinspoJag har fått chansen att rulla Britax Be Ready under några veckor och testa den både som singelvagn och som syskonvagn och även med babyskydd. Det här är en ny modell för Norden och den kom först nu i våras till Sverige.

Britax_be_ready_barnvagnsinspo

Mitt spontana tyckande:

Jag brukar alltid börja med en liten sammanfattning på det som varit speciellt med just den här vagnen, det som jag berättar lite snabbt för folk som stannar mig på tunnelbanan och undrar om vagnen. Det här är en vagn som ska ses som en singelvagn och den är bara 61 cm bred vilket är ett vanligt mått på just singelvagnar. Om man då dessutom tänker att istället för t.e.x. ståbräda så kan man ge det äldre barnet ett helt eget säte, då är ju vagnen väldigt smart. Den har många detaljer som jag gillar, ficka både bak på liggdelen och sittdelen där man kan lägga nycklar, mobil, lite våtservetter eller vad man nu vill ha. Den har tittlucka i suffletterna och den har PU-Foam däck som faktiskt beter sig väldigt likt luftdäck och som rullar väldigt tyst.

Britax_be_ready_barnvagnsinspo

YouTuberecension:

Imponerande detaljer:

Som jag nämnde innan så sitter tjusningen med den här vagnen mycket i detaljerna. Öppningsbar sufflett, smart knapp för att fälla handtaget på babyskyddet och använder man Britax Römers egna babyskydd så är det samma fäste så man behöver ingen adapter för att fästa det på vagnen.

Britax_be_ready_barnvagnsinspo

Chassi: 

Jag vet att det har stått på en annan barnvagnsblogg att Britax Be Ready har PU-Foam däck bak och EVA-däck fram men jag har kontrollerat den uppgiften med Britax och de har svarat att det inte stämmer utan att alla fyra däck är PU-Foam däck. De främre däcken är låsbara svirvelhjul

Britax_be_ready_barnvagnsinspo

Handtaget är ett ställbart ergonomiskt knäledshandtag med en mittdel som är rak om man vill köra den med en hand. Varukorgen kan vikas ut så att den i singelläget blir riktigt rymlig och vikas ihop om man vill ha på en syskonsits. Då försvinner halva varukorgen men tack vare att den har nät framtill går det att bygga rätt högt på höjden och jag har fått med mig 1,5 matkasse under vagnen trots att varukorgen bara hade halv storlek. Viktgräns för varukorgen är 7 kilo.

Britax_be_ready_barnvagnsinspo

Det finns ingen pinne baktill på chassit som gör att man inte kan ta ut steget utan även de längsta personerna skulle kunna kasta fram benen på den här vagnen utan att slå i något och även om man har vagnen som syskonsits med liggdel nertill så behöver man inte gå bredvid vagnen och knuffa utan man kan gå bakom.

Sittdel: 

Sittdelen är ergonomisk och fälls med ett handtag på ryggstödet, den har även en ficka baktill där man kan förvara småsaker man vill ha nära och dragkedja så man lätt kommer åt att flytta axelbanden på selen. Den har en sving-awaybygel fram som går att helt klicka bort om man vill det.

Britax_be_ready_barnvagnsinspo

Fotstödet är 22 cm långt från sittdelen och en förbättringsmöjlighet kanske skulle vara att kunna få det lite längre. Det fungerar men ibland tappar dottern (2,5 år och 86 cm lång) fötterna lite. Det verkar inte vara något som hon själv stör sig på och hon har sovit middag i vagnen utan problem.

Britax_be_ready_barnvagnsinspo

Sittdelen har lång sufflett med extra utvikbar liten keps, dessutom har den en väl tilltagen tittlucka med myggnät som stängs med magnetspänne.

Liggdel: 

Liggdelen är ljus med ställbarn sufflett som fälls med två knappar på vardera utsida. En förbättringsmöjlighet här hade kunnat vara att de anammar den otroligt smidiga knappen de har på babyskyddet för att fälla handtaget, men det är mer för att jag blev imponerad av den knappen jag säger så än för att det inte fungerar nu. Suffletten går att öppna upp framtill och har där myggnät. Min lilla magliggare har tyckt att det har varit mysigt att ligga och titta ut.

Britax_be_ready_barnvagnsinspo

Varukorg:

Varukorgen tar som sagt 7 kilo och i singelläget är den rejält tilltagen. Man viker sedan in den eller drar av dragkedjan om man gör om vagnen till syskonvagn. Framtill på varukorgen har man ett nät som går att öppna med dragkedja. Det har gjort det väldigt enkelt att lasta i och ur varukorgen samt att kunna bygga på höjden.

 

Britax_be_ready_barnvagnsinspo

Babyskyddet på vagnen

Britax_be_ready_barnvagnsinspo

Smidigt nog har jag fått testa Britax Römers eget babyskydd, det har samma fäste som sittdelen och liggdelen så det är bara att klicka i. Jag har även haft med mig babyskyddet tomt och haft liggdelen till sonen om vi ska iväg långt. Det påverkar inte körkänslan så det har varit enkelt. Dessutom tycker jag om att det går att få babyskydd i samma färg som vagnen och den smarta knappen högt upp på handtaget som fäller det.

Som syskonvagn: 

När jag såg bilder på vagnen innan så trodde jag att körkänslan skulle påverkas av att ha liggdelen nertill. Visst man kan inte kasta fram benen men man kan gå normalt bakom liggdelen och knuffa vagnen framför sig. Jag har även sprungit till bussen med vagnen i syskonläge.

16092016-P1160476

Sittdelen sitter inte längre fram än i vanliga singelläget så själva tyngdpunkten på vagnen rubbas inte utan den är likadan att köra (lite tyngre så klart eftersom det sitter ett barn till på 15 kg) som i singelläge. Dock har jag inte vågat åka rulltrappa eller dra den upp för branta barnvagnsramper i syskonläget men det är väl sådant man inte alltid gör med andra vagnar heller.

16092016-P1160430

Originaldelar som kan köpas till

I orginalutförandet av vagnen ingår chassi och sittdel. Sedan köper man till de delar man behöver. Liggdelen är samma liggdel som passar till Britax Smile 2 och kostar omkring 1700 kr.

Vill man göra om vagnen till en syskonvagn så köper man till en nedre adapter för 600 kr och då lilla barnet vuxit ur liggdelen kan man även köpa till en syskonsits till som kostar omkring 1600 kr. Vill man skapa mer luft mellan sittdelarna kan man köpa till förlängningsadaptrar för omkring 200 kr

Britax_be_ready_barnvagnsinspo

Nypris:

omkring 6500 kr för chassi och sittdel (t.ex. på syskonhuset)

Andrahandsvärde:

Vagnen är så ny så det ligger ingen på blocket än. Därför går det ej att ange.

Rena Faktauppgifter:

Mått

Uppfälld: 61 x 98 x 89-115 cm (B x L x H)
Hopfälld med 1 liggdel ovanpå: 98 x 61 x 42 cm (L x B x H)
Hopfälld med 1 sittdel ovanpå: 88 x 61 x 40 cm (L x B x H)
Endast chassi med hjul: 88 x 61 x 33 (L x B x H)

Längd uppfälld med liggdel nere och sittdel uppe: 120 cm
Längd uppfälld med 2 sittdelar: 111 cm

Handtagshöjd: 88 – 113 cm

Britax_be_ready_barnvagnsinspo

Maxkapacitet

Maxbelastning sittdel: 17 kg
Maxbelastning liggdel 9 kg
Maxbelastning varukorg: 7 kg

 

 

 

 

Annonser