Joolz är ett väldigt spännande företag med en väldigt engagerad grundare som brinner för miljötänk och ekologiska barnvänliga material. Jag kommer skriva lite mer om det i ett annat inlägg där jag även skriver om andra barnvagnsfabrikörers miljötänk för det ligger verkligen i tiden nu. Men idag tänkte jag börja med att visa upp min nya filt från Joolz.

Joolz_essential_blanket_filt_barnvagnsinspo

Inte längre bara barnvagnar

Allt fler barnvagnstillverkare förstår att de nya småbarnsföräldrarna ser barnvagnen som en inredningsdetalj där man vill att den ska se lyxig och stilren ut och Joolz har verkligen hajat det här. De har inte bara stilrena barnvagnar utan istället för att man köper vagn från dem och t.e.x. åkpåse från något annat ställe så har de byggt upp hela kollektioner så hela vagnen kan gå i samma stil. Dessutom känns deras tillbehör genomarbetade och exklusiva.

GOTS

Global Organic Textile Standard (GOTS) är en internationell märkning för kläder och textil som omfattar både sociala och miljömässiga krav.

GOTS_barnvagnsinspo_joolzMan  kan säga att en GOTsmärkt produkt spelar i elitserien när det kommer till ekologiskt. En produkt som bär GOTS märket med nivån ‘organic’ måste innehålla minst 95% certifierad ekologisk fiber. En textilieprodukt med märkningen ‘gjord med ekologisk’ måste innehålla minst 70 % ekologisk fiberråvara.

Alla Joolz textiler och tillbehör bär märkningen GOTS. Ni kan läsa mer om GOTS här

Essential blanket

Ett av mina absoluta favorittillbehör från Joolz är deras filt (och som allt annat är den självklart GOTSmärkt). Ni vet när man plockar upp en filt och man känner att den har en gedigen tyngd. Den känns verkligen lyxig och väldigt mjuk.

Joolz_essential_blanket_filt_barnvagnsinspo

TOG

I Europa mäter man värme i tyger, åkpåsar och liknande i ett mått som heter TOG. Självklart är barn lika olika som vi vuxna och föredrar olika grader då de sover men man brukar säga att ett täcke i en vanligt tempurerad barnkammare ska ha omkring 12 TOG och den här filten är uppmätt till 1,3 TOG vilket sägs vara perfekt att ha i en barnvagn under hösten med ett barn i vagnen som är påklätt.

Joolz_essential_blanket_filt_barnvagnsinspo

 

 

Annonser