Höstens räddare i nöden

Nu när vi är mitt uppe i hösten och hallen fylls av blöta grusiga barnvagnar, sandiga gummistövlar och dyngsura förskoleoveraller så är den här mattan från Tinkafu verkligen ett måste.

tinkafu_golvskydd_matta_barnvagnsinspo_uppababy_vistaLiten hopvikbar matta som bara väger 200g

Själva mattan är även sitt eget fodral och då den är hopvikt tar den inte större plats än ett regnskydd till barnvagnen och den väger inte mer än 200 gram.

tinkafu_golvskydd_matta_barnvagnsinspo

Två storlekar

Den finns i två storlekar. Den ”lilla” är 90 x 145 cm och är gott och väl i storlek till en barnvagn. Även en syskonvagn som bygger på bredden får plats på den (tänk Bugaboo Donkey som i duoläge är 74 cm bred)

tinkafu_golvskydd_matta_barnvagnsinspo_uppababy_vista

Den större mattan är 120 x 145 cm och där får det utan problem plats två vagnar i bredd.

tinkafu_golvskydd_matta_barnvagnsinspo_uppababy_vista_joolz_geo

Ta med i varukorgen då man går bort

Eftersom den inte är större än ett regnskydd så kastar jag alltid med den i varukorgen då jag går över till folk så jag slipper skita ner deras hall. Oerhört uppskattat och det gör att man ibland även får komma tillbaka på besök hihi.

Vattenpelare 3000 mm 

En gammal tumregel man brukar säga är att det krävs en vattenpelare på 2000 mm för att en duk ska uppfattas som helt vattentät. Den här mattan har 3000 mm.

Den är gjort i 100% polyester och det är som att vattendropparna stannar till ovanför och håller sig flytande och drar man bara med en trasa över den så blir den helt torr igen. Dessutom är den så lätt och enkel att vika ihop så man man viker ihop den och skakar bort gruset från den utan att behöva ta fram dammsugaren eller sopborsten.

Tvättbar 30 grader

Dessutom går den att tvätta i 30 grader så den håller sig ren och fin.

Jag beställde båda

Jag beställde en till hallen där jag har en vagn stående och sedan en stor matta till köket där jag ställer av vagnar som jag rullar och testar. Maken har muttrat en del på det för vi har parkett där, men nu vart han nöjd 🙂 (Nä vi lagar knappt mat hemma så vagnarna riskerar inte att lukta matos) 😉 hihi

tinkafu_golvskydd_matta_barnvagnsinspo_uppababy_vista

Pris

Mattan kostar omkring 299 norska kronor beroende på storlek och det är ungefär 320 svenska kronor. Det är det ju lätt värt för att rädda parketten och slippa skura hallen varje dag under de slaskiga månaderna.

Länk

Här är länk till mattan 

 

Annonser