Idag var jag på besök i Roll Abouts butik och showroom på Ringvägen 75 på Södermalm i Stockholm. Precis nedanför Sjukhusbacken vid SÖS. Om ni har möjlighet så är det helt klart värt ett besök för de har väldigt mycket smarta artiklar som underlättar småbarnstiden.

rollabout_barnvagnsinspo

Företaget som borde heta ”Någon”

Om man snabbt ska beskriva det här företaget så skulle man kunna säga så här. Varje gång ni gjort något med barnen och tänkt ”någon borde sälja en grej för det här” så är det det här företaget som är någon. Ni vet, allt sådant där som man visserligen kan överleva utan men om man har deras smarta lösning för den så flyter vardagen på så mycket smidigare.

Hann inte igenom allt i butiken

De har så stort utbud av smarta barnsaker så jag hann inte få allting visat för mig men jag ska visa er ett axplock av det jag fick se och det kommer garanterat bli fler blogginlägg som det här i framtiden.

Deltababy Sleeping nest

Jag tänkte börja med en produkt som jag direkt såg mångsidigheten i att använda både i liggdelen på en barnvagn, i soffan men även i spjälsängen på nätterna.

Min son på fem månader går hos sjukgymnast (ja det är sant ha ha) och då pratar de om huvudform och de rekommenderar faktiskt t.o.m. det här sleeping nestet där så det var kul att se det på riktigt och klämma och känna på det. Vet ni att det mesta man kan göra för huvudformen sker mellan barnet är 0-6 månader.

delta_baby_sleeping_nest_barnvagnsinspo_rollabout_babysafeDet här nestet är inte bara bra för huvudformen utan stöttar även barnets kropp och underlättar barnets andning så den kan sova bättre. Bandet på magen får barnet att känna sig ombonat och trygg och att den dessutom är bra för huvudformen så man slipper få skäll av barnmorskan är ju bara ett jätteplus.

Jag tänker ju även små nyfödda små skruttar som är försvinnande små i en liggdel till vagnen. Jag hade ett vanligt babynest som jag sytt själv i liggdelen då mina barn var små, men det här är ju elitserien i jämförelse till mitt korpen nest. Har man dessutom en prematurbebis så känns det som att det här är en väldigt bra lösning både för vagnen och hemmet.

P´tit Panda Air

En helt glödhet nyhet på hyllorna är Panda Air. Många vet säkert redan vad en Pandakudde är och flera av er har säkert haft en till ert eget barn både i barnvagnen och i spjälsängen. Nu för några veckor sedan kom uppgraderingen Panda Air som är en pandakudde som andas. Det gör att även om barnet vänder på sig och hamnar med ansiktet ner så får den fortfarande syre. Dessutom fanns den i flera olika färger, hur gött är inte det.

pandakudde_panda_air_barnvagnsinspo

Skötunderlägget Candide ”miniskötväska”

Sånt här gillar jag skarpt. Ett skötunderlägg som även har plats för blöjor och tvättlappar. Jag har alltid svårt för att lägga barnen direkt på offentliga skötbord och ofta har jag en handduk i skötväskan som jag lägger ut, eller om jag glömmer den så försöker jag lappa och laga med pappershanddukar. Det här är verkligen en produkt jag tror på. Ett skötunderlägg som är rent och fräscht och som dessutom har plats för blöjor och tvättlappar.

Skötväska_kuvertväska_candide_barnvagnsinspo

Är man en förälder som ammar så behöver man inte mycket mer med sig under första halvåret innan man hamnar i majskrokens magiska värld. Det finns några liknande på marknaden och jag har även sett flera som sytt liknande. Men den här var verkligen stilren helt i min smak.

Skötväska_kuvertväska_candide_barnvagnsinspo

Candide amningstopp

Då vi ändå är inne på temat amning. Nästa produkt man ”villhöver” är amningsfilt/linnet/jätteBHn från Candide.

Candide_amningsfilt_barnvagnsinspo

Det är ett tunt nättyg med rejäl luftgenomströmning som inte tar speciellt stor plats i skötväskan och som gör att man kan få ett enkelt skyl från omvärlden om man vill.

Candide_amningsfilt_barnvagnsinspo

Det går inte att se in genom filten för den som står en bit ifrån men det är väldigt öppet mellan mamma och barn så man lätt kan få ögonkontakt då man ammar och de stora näthålen i tyget gör att det inte blir varmt för barnet.

17102016-P1180402

Den här kvalar lätt in på min ”villhöver” lista av smarta saker jag inte visste att jag behövde men nu inte kan leva utan 😉 Så smart för man kan ha vilka kläder man vill under utan att behöva tänka på att man ammar.

Kids2Sit

En produkt som jag vill visa upp men som jag inte fick till några bra bilder på var syskonsitsen Kids2sit. Jag har gjort så att jag har lånat bilder från Lekmers hemsida på syskonsitsen så att den presenteras på rätt sätt.

Kids2sit_syskonsits_barnvagnsinspo

Den här produkten är en sådan där perfekt ”stressa till förskolan, hämta större barnet, sladda förbi konsum på vägen hem, större barnet säger att hon ska orka gå hela tiden men den svettiga stressiga mamman får ändå bära henne halva vägen” lösning hihi.

Det är precis som namnet säger en sits till storasyskonet som man ställer i liggdelen av barnvagnen. Det mindre barnet har benen under sitsen och man fäster sitsen med medföljande spännen och sedan finns det både handtag och sele till det stora barnet.

Kids2sit_syskonsits_barnvagnsinspo

Som man förstår så är det här inget permanent alternativ till syskonvagn och man ska inte lämna vagnen och gå iväg då barnen är i den men det har helt klart sin plats i barnvagnsvärlden.

Kids2sit_syskonsits_barnvagnsinspo

Det är som en ståbräda men den tar mindre plats och kan alltid vara med. Man kastar ner den i varukorgen och då stora barnet börjar trilskas så får hon åka helt enkelt. Genialiskt.

DeltaBaby Badbalja

”en korv i en hink” sa maken då han såg bilden hihi. Jag sa spontant att det såg ut som att man hade planterat små barn och så vattnade man dem så de ska växa. Sonen gav den fem stjärnor och satt som en kung i den. Det är en badbalja som man fyller med vatten och formen ska påminna om tiden i magen. Smidigt för barn som inte kan sitta upp själva än (som min kille) för man får båda händerna fria till att tvätta och skölja.

DeltaBaby_Badbalja_barnvagnsinspo

Vi fortsätter på badtemat.

Deltababy uppblåsbar badmadrass

Den här produkten är en sådan där produkt som jag direkt såg i butiken och kände ”darn” att jag inte såg den för några månader sedan för då hade den gjort mitt liv sååååå mycket enklare.

delta_baby_uppblåsbar_badmadrass_barnvagnsinspo

Man blåser upp madrassen, lägger barnet på den och har båda händerna fria för att löddra och skölja. Hur många gånger har jag inte stått nu senaste halvåret med ett oljigt och halt barn och ropat på maken för att han ska skölja av sonen medan jag har fullt upp med att hålla i honom. Det här är en sådan här grej som jag kommer börja köpa och ge bort på babyshowers.

Pabobo den självlysande badanka

En lysande nyhet (hihi) i badrummet är den självlysande badankan som byter färg då och då. Sonen på fem månader tyckte att det var en lysande idé (ja jag vet, så otroligt tråkig humor) och den fick både en och annan tungkyss av honom

Pabobo_Självlysande_Badanka_barnvagnsinspo

Det finns hur mycket helst mer som jag skulle visa upp men jag ska bara kort presentera den sista saken för den fick jag nämligen låna för att recensera grundligare så den ska få helt egna inlägg.

Deltababy skötväska och resesäng

Deltababy_skötväska_resesäng_skötbord_barnvagnsinspo

Man kan stå i tio minuter och fundera på om det är en resesäng som även fungerar som skötväska eller en skötväska som även är ett skötunderlägg eller ett skötunderlägg som även är en resesäng, ja ni hajar. Den är så smart.

Deltababy_skötväska_resesäng_skötbord_barnvagnsinspo

Stora fack där man får plats med hur mycket som helst till barnet (tänk weekendpackning), man fäller upp den och det är ett vattentätt skötbord med höga kanter och den är även godkänd som säng så man kan ha den på golvet som resesäng till sitt barn då man åker bort eller i sin stora säng så barnet ändå har sin egen säng.

Jag ser redan stora användningsområden för den här som förtjänar att belysas, men det tar vi i ett eget inlägg.

Deltababy_skötväska_resesäng_skötbord_barnvagnsinspo

Annonser