Jag har fått chansen att rulla Joolz Geo under några veckor och testa den både som singelvagn och som syskonvagn och även med babyskydd. Den här modellen av Joolz kom under 2014 till Sverige och den släpps i uppgraderade kollektioner beroende på färg.

Flera inlägg

Jag kommer att dela upp recensionen på Joolz Geo på flera olika inlägg med lite olika vinklingar så jag börjar med ett inlägg med några spontana tankar kring vagnen och märket

Joolz syskonvagn

Mitt spontana tyckande:

Jag brukar alltid börja med en liten sammanfattning på det som varit speciellt med just den här vagnen, det som jag berättar lite snabbt för folk som stannar mig på tunnelbanan och undrar om vagnen. Det här är en vagn som inte riktigt folk vet om ännu i Sverige. Det är ett Holländskt märke och vad jag har hört så är det större där än Bugaboo är och i Sverige är det ju precis tvärt om så här på hösten 2016 då det här skrivs.

Joolz_geo_barnvagnsinspo

Tidigare har Joolz sålts i Sverige genom agenter som inte själva har varit anställda av Joolz men sedan våren 2016 har Joolz en anställd säljare i Sverige och efter det så har butikerna börjat få in vagnarna så kunderna har kunnat klämma och känna på dem. Det gör att det nog är först nu sedan våren 2016 som folk börjat få upp ögonen för Joolz.

Joolz_geo_barnvagnsinspo

Jag vet själv hur snacket går bland mina vänner, en kompis sa ”oh, jag har alltid tyckt de är så snygga men trodde inte de var bra för att man inte ser dem rulla på gatorna”. En annan otroligt inbiten Bugabookompis sa då hon såg mig rulla Joolzen ”asså det där är ju det ”nya” som folk pratar om. Jag tror att det är lite så. Folk börjar se Joolz på gatorna nu och börjar fundera på vad det är för vagn.

Den har de klassika Hollänska stilrena linjer som Svenskarna i storstäderna verkar tycka om och de hajade tidigt att konstläderdetaljer på bumper och handtagen var något som konsumenterna uppskattade.

 

Joolz_geo_barnvagnsinspo

Joolz har även tagit det så långt att man i en kollektion kan specialbeställa bumper och handtag i de färger man själv tycker om.

Det finns väldigt mycket originaldelar att köpa till vagnen. Grundaren är noga med att kollektionerna av vagnarna ska kunna se ut som han tänkt det så till varje kollektion finns matchande åkpåse, filt mm mm. Grundaren har även tänkt till vad det gäller tillbehör som man faktiskt använder i en vagn så därför finns det madrasskydd, en tunn filt som blir om en halv sovpåse/täcke i vagnen och liknande.

Joolz_essential_blanket_filt_barnvagnsinspo

I grundutseendet har Geo ganska kort sufflett och detta har de löst genom att man kan köpa till en avtagbar keps med solskydd som går att dra ut och täcka hela liggdelen. (jag ska visa bild på det i ett annat inlägg)

Det här är en vagn som växer med familjen. Man köper den som singelvagn (och det är väl så jag tänker att man ska räkna den) och sedan om man får fler barn så kan man klicka bort varukorgen och klicka i en liggdel eller sittdel till.

Joolz_geo_barnvagnsinspo

Eftersom man tappar hela varukorgen då man kör den som syskonvagn går det att köpa till en sidoväska som man kan ha istället. (även den kommer det bild på i ett annat inlägg)

Fördelen med att man förlorar varukorgen och lägger ett barn där istället är att körkänslan och tyngden i vagnen är precis den samma om du kör vagnen i singelläge eller dubbelläge. Nackdelen är ju då så klart att man tappar möjligheten att lasta något i varukorgen men det är en vanesak, men det kanske inte är den enda syskonvagnen man väljer att rulla om man alltid kör den i syskonläget och inte har tillgång till bil när man storhandlar.

Men när man kör den i singelläge så har man istället en enorm varukorg.

Joolz_geo_barnvagnsinspo

I nästa inlägg tänker jag skriva lite mer fakta om själva vagnen och om Joolz ekotänk.

 

 

Annonser