Det här inlägget har vuxit fram i huvudet under någon vecka så jag skrev ner det tillslut

Ständigt storleken på varukorgen

Varje gång jag ser någon (jag gör det även själv) dela en bild på en UPPAbaby VISTA så är det storleken på varukorgen man tar upp och betonar och berättar hur beroendeframkallande den är. Visst den är imponerande stor och för mig som inte har bil så är det en av anledningarna till att jag valde att investera i just en sådan här vagn då den är guld värd då man storhandlar. Men jag har märkt att det här även skapar bilder i huvudet på folk och en fördom kring att eftersom det är en så stor varukorg så måste det vara en stor klumpig vagn.

Uppa_baby_vista_jake_barnvagnsinspo

Trygg ”sossecontainer”

Flera jag pratat med har (helt utan att ens rullat en VISTA en endaste meter) pratat om den ungefär som man pratar om en Volvo V70  eller en mindre skåpbil. Jag tror att just grejen att man även kan bygga vidare på vagnen till syskonvagn gör att man förstärker den bilden än mer. Ja det är en stabil vagn men det är en singelvagn och att rulla den känns inte klumpigare än att rulla andra singelvagnar. Sedan går den även att bygga på höjden och göra till syskonvagn och det borde ju vara en fördel snarare än att skapa bilder på att den är stor, trygg och tråkig.

UPPA_Baby_VISTA_barnvagnsinspo_syskonvagn

67 cm bred

En annan sak som jag ser folk skriver i grupper på internet är att de räds över att den är 67 cm bred. Det känns absolut inte brett då man är ute och rullar med den och jag som bor i en storstad och åker kommunalt borde ju vara känslig för onödig bredd men den känns inte som om den tar upp mer plats än andra vagnar.

Anledningen till att jag skriver det här

Man får tycka olika om vagnar och alla vagnar har sina guldkornsdetaljer, men det känns som att vissa modeller och vagnar (nu pratar jag inte bara Vista) har fått förutfattade meningar från folk som inte ens testat dem. Det triggar något i mig typ ”alla ska få vara med och leka på skolgården” känsla och jag vill på något vis väga upp alla fördomar och få folk att kanske våga testa att bilda sig en egen uppfattning.

tinkafu_golvskydd_matta_barnvagnsinspo_uppababy_vista_joolz_geo

Inte bara praktisk vagn

Jag själv som rullat många vagnar kom på mig själv med att Vistan inte är större än andra vagnar då jag såg dem uppställda bredvid varandra. Så jag tror att just det där att alla pratar om varukorgen hela tiden gör att man även tyvärr skapar fördomar.

Bugaboo_Donkey_Uppababy_vista_Singelvagn_barnvagnsinspo

Så jag kan inte lova att jag inte kommer lägga upp fler bilder på vagnens varukorg för den är galet stor ha ha, men jag ska bli bättre på att även visa saker som hur lätt det är att klicka på och av sittdel, liggdel och babyskydd eller att man kan höja och sänka suffletten och hur smidigt man höjer och sänker handtaget. Men jag ska även visa fler ”snyggbilder” på min galet snygga all black Vista med svart sufflett. Den förtjänar nämligen att få visa upp lite av sin snygghet och inte bara sin bruksduglighet 😉

Uppa_baby_vista_jake_barnvagnsinspo

Dessutom har jag på riktigt börjat kitta vagnen så som jag vill ha den nu så det kommer komma upp några inlägg om tillbehören lite senare

Spännande 2017

Just nu går även en stor mässa i Vegas där UPPAbaby visar upp sina nyheter för 2017 och det känns väldigt spännande. De visar skinnhandtag och nya färger på vagnarna som verkligen väcker ha-behovet i mig. Känns som att våren 2017 kommer bli en dyr vår ha ha.

Annonser