Baby Jogger City Tour är en liten färgglad och söt karamell som kom in på den svenska marknaden så sent som i September i år. Just eftersom den är så liten så tänkte jag att jag blev tvungen att se om jag kunde få med mig den in i kabinen då jag flög till London.

Babyjogger_city_tour_handbagage_barnvagnsinspo

 

Rulla genom säkerhetskontrollerna

Jag körde vagnen hela vägen fram till säkerhetskontrollen. Där lastade jag ur den på alla saker och fällde ihop den och la den på bandet till röntgenmaskinen och sen gick jag igenom röntgenkontrollen med sonen på armen. På andra sidan fällde jag upp vagnen, la ner sonen och lastade på alla grejer igen. Sedan rullade vi in till gaten och tog en fika medan vi väntade på ombordstigning. Väldigt smidigt.

Babyjogger_city_tour_handbagage_barnvagnsinspo

Ombordstigning

Vid ombordstigning fällde jag ihop vagnen, la den i väskan som är en ryggsäck. Tog sonen i bärsele och vagnen på ryggen. Då hade jag båda händerna fria för att visa upp pass, boardingcard och även att lasta upp väskorna på hyllan.

Får gott och väl plats på hyllan för handbagage

Jag hade inga som helst problem att få plats med väskan i facket för handbagage och det var ingen på flygplatsen som ifrågasatte att jag inte checkade in vagnen utan tog den med hela vägen in i kabinen men reser man med ett gnälligare bolag (läses, t.e.x. Ryan Air) kanske man inte kan räkna med att de ska godkänna det då de knappt godkänner handbagage över huvud taget.

Babyjogger_city_tour_handbagage_barnvagnsinspo

Baby Jogger City Tour mått & vikt

Vikt på vagnen med sittdel: ca 7 kg

Mått hopfälld med hjul: 56 x 45 x 23  cm

Gränsen för handbagage

Gränsen för handbagage varierar lite beroende vilket bolag man åker med men IATA (The International Air Transport Association) presenterade förra året nya riktlinjer för hur stort handbagaget ska få vara. Enligt dessa får väskan vara högst 55 centimeter lång, 34 centimeter bred och 19 centimeter djup.

Vissa bolag, t.e.x. Norwegian och SAS har mer generösa gränser men de är ändå precis mindre än Baby Joggers officiella mått 

På Norwegians hemsida står det

”Du får alltid ha med dig ett handbagage gratis i kabinen, max 55 x 40 x 23 cm. Du får även ha med dig ett litet personligt föremål ombord. Detta kan vara en liten handväska eller smal datorväska som ryms smidigt under stolen framför dig, max 25 x 33 x 20 cm. Kombinerad maxvikt: 10 kg”

Babyjogger_city_tour_handbagage_barnvagnsinspo

Smidigast efter flygresan

Jag tycker det är väldigt smidigt att resa med vagnar i den här storleken. Visst det finns lånevagnar och man kan ha barnen i bärsele. Men efter att man kliver av planet och ska ta sig genom alla säkerhetskontroller så är det rätt långt att gå ofta innan man kommer till lånevagnarna. Här bär man av sin vagn, fäller ut den. Hänger alla andra väskor på den, stoppar barnet i vagnen och sedan rullar man fram till passkontrollen och väskutlämningen. Det är guld värt och man kommer fram utan att svettas.

Stabil i liten förpackning

Även om det här är en liten vagn så är den väldigt stabil. Jag hänger skötväska på handtaget (vilket säkert inte är godkänt egentligen), kassar i krokar på handtaget (vilket säkert inte heller är godkänt) och lastar varukorgen full med bärsele och liknande och sedan ett barn i själva vagnen. Det känns inte som att det är en skranglig liten sak utan trots att den är liten och smidig så verkar den klara det här. Väldigt skönt att slippa bära på saker och det känns inte speciellt mycket jobbigare att flyga till London än att åka in till stan en dag.

 

 

 

Annonser