Gäller garantin om jag köper en Bugaboo begagnat? 

Den här frågan kommer upp väldigt ofta och jag har tagit reda på svaret en gång för alla genom att jag mailade Bugaboo Nordic och frågade.

Svaret är nej

Svaret är kort och gott ”nej”. Sedan kan det vara så att vissa butiker ändå låter dig använda garantin om du har kvitto på vagnen även om du inte är första köparen. Men då är det de som är snälla och låter dig göra det och inget som de är tvingade till eller något som du kan kräva.

Konsumentköpslagen

Det här gäller dessutom inte bara barnvagnar av märket Bugaboo utan det gäller egentligen alla barnvagnar som man inte är första ägaren till från butik. Det är för att stödet för säljarens rätt att neka ligger i konsumentköpslagen.

Konsumentköplagen är tvingande till konsumentens förmån. Det innebär att företaget inte får ge dig sämre villkor än vad som står i lagen. Lagen gäller alla varor – även begagnade varor och varor som säljs till sänkt pris.

Men detta gäller inte begagnade varor från privatperson utan t.e.x. en begagnad vara som säljs från butik, t.e.x. visningsex eller en vagn som butiken gått igenom och sett att allt fungerar på.

Enligt konsumentköplagen så är det endast ursprungsköparen som har rätt att reklamera en vara. D.v.s. kvittot är knutet till en person och inte till varan.

Varför gäller garantin bara första ägaren?

Garantin gäller enbart den första ägaren för att den andra eller tredje ägaren inte kan garantera hur vagnen har hanterats av tidigare ägare.

Garantin gäller t.e.x. inte om du har hängt väskor på handtaget på en vagn som inte är byggd för det eller om du har förvarat den felaktigt eller om den har fått en smäll till följd av en olycka.

Mer om garantin just för Bugaboo

Här går det att läsa mer om vad som gäller vid garantin just för Bugaboo. 

Mailade  Bugaboo Nordic för svar. 

Här är svaret jag fick av Bugaboo då jag mailade dem.

 

GM Service Nordics <service.nordics@bugaboo.com>

19 okt.
till mig

Hej Elin,

Tack för att du kontaktar Bugaboo med din fråga!

Precis, vi följer konsumentköplagen och ger 2 + 1 års garanti på alla våra vagnar. Beroende på hur och hur mycket vagnen används kan den hålla mycket längre än så, men med tre års garanti har du som kund en välfungerande vagn under hela barnvagnsperioden.

Garantin gäller enbart den första ägaren, detta för att den andra eller tredje ägaren inte kan garantera hur vagnen har hanterats av tidigare ägare. Garantin gäller till exempel inte om du har hängt väskor på handtaget på en vagn som inte är byggd för det, har förvarat den felaktigt eller om den har fått en smäll till följd av en olycka. Du kan läsa mer om garantin här: https://www.bugaboo.com/SE/sv_SE/bugaboo-warranty-stroller

Det är en fråga som kommer upp ofta och vi uppskattar att du delar med sig av svaren på din blogg så att fler känner till hur det ligger till.

Du är välkommen att höra av dig om du har fler frågor!

Tack och ha en fin dag vidare,

Med vänliga hälsningar,

service coordinator

bugaboo international bv

paasheuvelweg 9 a-b
1105 be amsterdam z.o.
po box 1299
1000 bg amsterdam
the Netherlands

 

Annonser