AeroMoov PopUp Resesäng har blivit nominerad som en av kandidaterna till ”Årets Babyprodukt 2016” så då känns det extra roligt att jag har fått testa den.

AeroMoov_Instant_Travel_Cot_barnvagnsinspo_AeroMoovInstantTravelCot_resesang_pop_play_sleep

Pop Play Sleep

Den öppnas med ett plopp och går att använda som smidig lekplats och är dessutom en trygg och säker resesäng i två höjder. Jag tänkte att jag börjar med Pop…

Pop, fälla ut och fälla ihop. 

Den här sängen är verkligen enkel att fälla ut och så enkel att fälla ihop att även min mamma klarar det. Jag tänkte ett tag att jag skulle sätta den i händerna på henne och filma då hon gör det men insåg sedan att det snart är jul och att man inte ska retas om man vill ha julklappar så ni får hålla tillgodo på en film jag filmade då jag fick den visas för mig på en mässa.

Hopfälld är sängen fyrkantig och platt med ett bärhandtag vilket gör att den är enkel att ta med sig på axeln och inte tar mycket plats i bilen. Den väger heller inte mer än knappt fem kilo så jag har hängt den på handtaget till barnvagnen då jag ska iväg till vänner.

AeroMoov_Instant_Travel_Cot_barnvagnsinspo_AeroMoovInstantTravelCot_resesang_pop_play_sleep

För att fälla ihop sängen vänder man den till sidan och trycker där det är ett märke som liknar en hand. Oerhört enkelt.

Play, säker och trygg lekplats

Just eftersom det inte är ett projekt att fälla upp och ner sängen så använder man den i vardagen på ett annat sätt än i alla fall jag gör med den vanliga klassiska resesängen jag har. Därför förstår jag även ”play” i deras slogan.

På morgonen fäller jag ut den med ett pop i badrummet, sätter ner sonen och lite leksaker och ställer mig i duschen. Jag har självklart koll på honom men jag vet samtidigt att han är på en trygg plats med liten skaderisk för de där ”sekundsituationerna” då allt kan gå fel.

AeroMoov_Instant_Travel_Cot_barnvagnsinspo_AeroMoovInstantTravelCot_resesang_pop_play_sleep

När storasyster har en jämnårig kompis hemma och det är vilda lekar så får de mindre barnen en egen avskild lekdel i rummet fri från tjuvnyp där de i lugn och ro kan upptäcka sina leksaker utan att någon sliter dem ur händerna på dem och skriker ”Oscar måste deeeela” (ja vi säger självklart till henne men det går fort med en tvååring och man hinner inte alltid med).

AeroMoov_Instant_Travel_Cot_barnvagnsinspo_AeroMoovInstantTravelCot_resesang_pop_play_sleep

På kvällen då barnen gått och lagt sig och man börjar det där eviga plockandet av saker från golvet så fäller man snabbt och smidigt ihop sängen och ställer den mot väggen så får man genast mer yta att röra sig på.

Sleep

Det som jag tycker gör den här resesängen speciell mot andra resesängar är att den går att ha i två höjder. Jag har i alla fall inte sett någon resesäng tidigare i samma utförande där man kan höja upp så att botten av sängen blir högre upp. Det gör att man enkelt kan lägga ner ett mindre barn utan att själv nästan snubbla ner i sängen.

AeroMoov_Instant_Travel_Cot_barnvagnsinspo_AeroMoovInstantTravelCot_resesang_pop_play_sleep

Botten känns mjuk och ser bekväm ut. Lite som en hängmatta ungefär, men plan. Dessutom har den ”fickor” längst med kanten av sängen så man kan sticka in fötterna och flytta in tyngdpunkten för balansens skull.

Lite äldre barn som kan ställa sig upp bäddar man åt i botten av sängen som på en klassisk resesäng, men eftersom de även ställer sig upp själva så behöver man ju inte böja sig så djupt då man lyfter upp dem.

Ta med hem till andra

Jag tror mycket på det där med ”en egen plats” till barnen. En trygghet som de känner sig hemma i och den här sängen är verkligen en sådan. Jag har haft med den hem till vänner då vi ska äta middag ihop och barnen ska somna borta eller även dagtid om jag ska iväg på något möte där jag vet att jag vill kunna lägga ner sonen. Då har den varit perfekt för honom att sitta och leka i bredvid mig på en ren och säker plats som jag vet att han känner sig trygg i.

AeroMoov_Instant_Travel_Cot_barnvagnsinspo_AeroMoovInstantTravelCot_resesang_pop_play_sleep

Pris

Den här sängen kostar faktiskt bara 1599 kr och börjar man googla runt på liknande sängar så ser man hur prisvärt det är och rätta mig om jag har fel, men just funktionen att kunna ha barnet så här högt upp och sedan då det växer kunna ha den längre ner har jag inte sett tidigare.

Annonser