Joolz_geo_barnvagnsinspoJag har rullat Joolz Geo under några veckor och tänkte skriva ner en liten recension om den.

Vanligare och vanligare märke att se på gatorna

Joolz generellt är ett märke som börjat rulla mer och mer på gatorna och jag hajar inte till längre då jag ser den på den lokala matbutiken eller i köpcentrumet i närheten. Det här är dock i Stockholm och jag vet ju inte hur det ser ut i resten av Sverige såklart.

GOTS-certifierade tyger

En speciell sak med Jools är att alla tyger på Joolz barnvagnar är GOTS-certifierade. Jag har tidigare skrivit om det här då jag skrev om deras barnvagnsfiltar. Lite kort kan man säga att för att bli GOTS-certifierad så måste man uppfylla två delar. Utsläpp under tillverkningsprocessen och sedan måste man ha minst 95% certifierad ekologisk fiber i sina tyger.

Joolz_essential_blanket_filt_barnvagnsinspo

Tidigare recensioner jag skrivit om Joolz Geo

Jag har redan skrivit en rätt utförlig presentation av Joolz Geo som ni kan läsa här så för att inte upprepa mig så mycket kommer jag mer skriva lite kort om vagnen men sedan skriva lite om måtten på den nu.

Singelvagnen som växer med familjen

Det här är en vagn som växer med familjen. Den är (i mitt tycke) egentligen tänkt som en singelvagn som är 61 cm bred med en över genomsnittet stor varukorg. Sedan går det även att välja att klickar du bort varukorgen och att istället sätta dit en liggdel eller sittdel istället så har du en syskonvagn.

 

Fördelen med att man klickar fast liggdelen där varukorgen satt är att inget i körkänslan förändras mot när man kör vagnen som singelvagn.Joolz_geo_barnvagnsinspo

Sidoväska som tillval istället för varukorg (eller både och)

Det som man får vänja sig med är att man inte har någon varukorg då man kör den i syskonläge. Istället kan man köpa till en sidoväska till vagnen om man vill. Den är stor nog att rymma lite blöjor, våtservetter och ungefär två Cola Zero 1,5 liter (ja, jag har ett beroende som gör att jag mäter alla varukorgar i lightläsk) hihi

Joolz_geo_barnvagnsinspo

För mig som inte har egen bil och som behöver vagnen då jag handlar mat så fungerar det inte att som enda syskonvagn ha en vagn där jag inte har någon varukorg, men när jag läser om vad folk skriver om vagnen på internet så märker jag ju att flera människor använder inte ens varukorgen på de vagnar de har och då är det ju absolut inga problem utan en fördel att använda den platsen till ett syskon. Det gör ju att vikten fördelas bra och man inte kör runt med ett onödigt tomrum som varukorg i så fall.

Vanliga frågor jag får vid syskonvagn som bygger på längden

En vanlig fråga jag får då jag recenserar syskonvagnar som bygger på längden och inte brädden är, ”stör det dig att du inte ser båda barnen”, Nej det stör mig inte för just det är inget problem. Jag ser båda barnen. Jag tittar till dem hela tiden medan jag går och jag har aldrig missat att något barn har velat ha min uppmärksamhet.

”Funkar det att ha liggdelen nertill närmast handtaget, går man inte in i den då?” Det är säkert olika på olika vagnar och man kan ju inte kasta fram benen hur långt som helst, men under en vanlig promenad så har jag aldrig tyckt att det stör att ha liggdelen baktill vid handtaget. På Joolz Geo känns den dessutom så välbalanserad även som syskonvagn att jag utan problem har åkt både rulltrappa med den och dragit den upp och ner för barnvagnsramper utan att ha varit orolig för att tappa den.

Joolz syskonvagn

Tillbaka till Joolz Geo

Joolz är väldigt måna om utseendet av sina vagnar och har verkligen tänkt på detaljerna i tyger och val av konstläder på handtagen och liknande. De gör en tydlig markering i hur de tänker då de säger att de släpper kollektioner av sina vagnar. Just den vagnen jag har rullat tillhör kollektionen ”Studio” med konstläderhandtag med dubbelquiltade stygn på bumper och handtag och färgen heter (lustigt nog för oss svenskar) Gris.

Joolz_geo_barnvagnsinspo

Grundutförande

Då man köper vagnen väljer man om man vill köpa den som Mono, Duo eller Twin. Väljer man att köpa den i Mono och sedan efter ett tag bestämmer sig för att skaffa ett syskon går det att köpa till delar så man kan köra den som Duo.

Tillbehör

Det finns mycket tillbehör till Joolz Geo och vissa känns som att man nästan måste ha dem för att optimera användningen av vagnen.

Sidepack (sidopåsen)

Sidepacken klarar en vikt på upp till fem kilo och man fäster den på en adapter mellan vagnens chassi och sittdelen så den sitter verkligen fast. Den är enkel att klicka av och bära med sig som en matkasse då man kommer hem.

Joolz_geo_barnvagnsinspo

Solskydd

Själva suffletten på Joolz Geo är inte förlängsbar och inte speciellt lång så under sommaren skulle jag ständigt ha deras förlängda solskydd fastsatt på Joolz Geo om jag rullande den då.

 

Själva solkepsen är bra och den går att öppna upp och dra ut ett rejält solskydd under.

 

Pris

Grundpris i mono ligger på omkring 10 500 kr. Vill man köpa den i Duo direkt så kostar den omkring 12 500 kr och i Twin kostar den omkring 13 500 kr.

Tillbehör jag skulle köpt till. Sidokorgen (Sidepack) för strax under 600 kr och till sommaren skulle jag köpt till den förlängda solskydd för omkring 500 kr.

Däck

Joolz Geo har stora luftdäck bak och punkteringsfria svängbara däck fram. Man låser dem enkelt med foten på de stora knappar ovanför dem.

Joolz_geo_barnvagnsinspo

Mått

Uppgifterna hämtade från Joolz hemsida

Annonser