Jag har fått chansen att rulla Babyjogger City Tour under några veckor och tänkte nu skriva lite mer utförligt om den.

Babyjogger har arbetat flera år på den här vagnen och det känns väldigt kul att den äntligen är här nu. Någon som jag verkligen tycker om är att den verkligen ser ut som en Babyjogger och även om den inte har precis samma quick folk som Mini GT och Mini så är det så lik ihopfällning att man känner sig hemma i sättet att fälla den.

Babyjogger_city_tour_handbagage_barnvagnsinspo

Resevagn

Jag kan tänka mig att det här är en vagn som många köper då de ska ut och resa och sedan hittar de bara fler och fler användningsområden för den och helt plötsligt så rullar den flera dagar i veckan som vardagsvagn.

Men det är även en väldigt smidig resevagn och jag har t.o.m. rest med den som handbagage på Norwegian. Det kan ni läsa om här.

Babyjogger_city_tour_handbagage_barnvagnsinspo

Vagnen har även fått följa med då jag åkt tåg och den tar verkligen inte större plats på bagagehyllan än de övriga bagagen. Packar man dessutom ihop den i dess förvaringsväska så har man en väldigt smidig ryggsäck som fördelar vikten så man knappt känner att man bär den med sig.

Babyjogger_city_tour_handbagage_barnvagnsinspo

Förvaringsväskan

När vi ändå är inne på det där med förvaringsväskan. Den förtjänar helt klart en egen rubrik. Den som gjorde kom på att de skulle göra den som en snygg ryggsäck borde få en rejäl bonus till jul. Vagnen får plats i väskan med hjulen på och t.o.m. med en lite tjockare dyna kvar i sittdelen. T.o.m. mugghållaren kunde jag klicka av och lägga ner i förvaringsväskan kunde ändå stänga den.

Babyjogger_city_tour_handbagage_barnvagnsinspo

Just det här att hjulen kan sitta kvar gör att det inte blir ett projekt att fälla ihop den och lägga ner i väskan så under helgerna då jag bara rullar syskonvagn så packar jag ofta ner vagnen i ryggsäcken och ställer in den vid klädhängaren i sovrummet. Den tar knappt någon plats och den är så snygg att den inte stör.

När man bär vagnen på ryggen i ryggsäcken så fördelas även vikten så bra att man kan gå så en bra stund utan att det stör. Jag kan tänka mig att det här är väldigt praktiskt om man t.e.x. ska cykla någonstans och vill ha med sig en vagn till sin treåring.

Stabil vagn i liten förpackning

Det här är verkligen en stabil liten vagn. Jag har lastat på den här vagnen så mycket både i sittdel, varukorg och på handtaget att barnvagnstillverkarna skulle börja drömma mardrömmar och den rullar på som en liten arbetsmyra i alla fall.

Babyjogger_city_tour_handbagage_barnvagnsinspo

Körkänsla

Det är en liten lättrullad vagn som är smidig att få med sig men jag blev förvånad över hur bra den faktiskt fungerar även i djupt grus och kuperad terräng. Kanske ligger det i det sportiga namnet 😉 men jag vill nog mer tro att det är att den har så låg vikt och smart design så handtaget står ut lite från barnvagnen och gör att man kan lägga mer kraft bakom då man rullar.

Hjul

Hjulen är av EVA-modell och rullar tyst på underlaget men går man i grus så ger de märken i hjulen. Går man mest på flygplatser eller i köpcentrum med den är det inget problem.

Viktgräns

Vagnen är testad i EU till 15 kg i sittvikt, 1 kg i fickan bakom ryggstödet och hela 7 kg i varukorgen. I USA är exakt samma vagn testad och godkänd till sittvikten 20,3 kg och jag skulle personligen inte tveka att sätta även ett barn lite över 15 kg i den.

Fotstöd

De som säljer Babyjogger i Sverige har sett en efterfrågan till fotstöd till modellerna Mini GT och därför tagit fram ett separat benstöd som man kan fästa på vagnen. Det passar inte till City Tour men istället har City Tour den fiffiga lösningen att man kan ”vända” ut och in på fotstödet, knuffa upp det och då få ett litet fotstöd.

babyjogger_city_tour_barnvagnsinspo

Redan nu i början av nästa år kommer dock ett likadant litet fotstöd till City Tour som Mini GT får nu i december.

Viloläge

Det är inte fullt liggläge på vagnen men det är ett väldigt bra viloläge som räcker gott och väl för barn över sex månader. Min son som blir sex månader om någon vecka har inte klagat alls då han sovit i den.

Tittlucka

Vagnen har tittlucka med nät som stängs med kardborre. Det är väldigt uppskattat som förälder då man kan titta på barnet då det ligger och sover. Jag har inte tyckt det gör något att man bara kan ha barnet framåtvänt just för att jag ändå ser barnet hela tiden då det sover.

Babyjogger_city_tour_handbagage_barnvagnsinspo

Mått

Vikt på vagnen med sittdel: ca 7 kg (jag fick det till 6,49 kg på min bagagevåg)

Mått hopfälld med hjul: 56 x 45 x 23  cm

Pris

Vagnen kostar ungefär 2995 kr i butik

Det går att köpa till en praktisk bygel till den för 269 kr och regnskydd för 449 kr.

Mugghållaren kostar 250 kr ungefär och den fästs med ett smart snabbfäste på en knopp som redan sitter på handtaget.

Begagnatpris

Vagnen kom så sent som september i år så det är för tidigt att uttala sig om andrahandsvärdet på dem.

Annonser