Emmaljungas Stockholmskontor i Nacka Strand

Men hur bra morgon har inte jag haft då? Lämnade sonen hos sin mormor. Snodde hennes bil och åkte till Nacka Strand och besökte Emmaljunga på deras Stockholmskontor. Så otroligt vackert läge. Precis nere på kajkanten ligger det. Jag föreslog att jag skulle testrecensera kontoret som bostad och flytta dit nu typ direkt. De svarade inte direkt men jag räknar kallt med det så jag har redan ringt och sagt upp lägenheten.

17112016-p1190858

Genomgång av alla deras vagnar

Senast jag hade riktigt nära kontakt med en Emmaljunga var då min mamma knuffade runt mig i en begagnad Emmaljunga som hon köpte 1976 till min storasyster så det kändes oerhört kul att få gå igenom deras vagnpark som de har nu. Flera vagnar förvånade mig verkligen i hur lätta, smidiga och smala de var trots att jag hade en annan bild bara baserat på hur ombonad och stor liggdelen är.

Emmaljunga Viking och Emmaljunga 735

Äntligen fick jag även se och klämma på en 735 på riktigt och jag älskar när man ser hur stolt en säljare kan vara över sin produkt. Det är nörderi på hög nivå. Jag passade även på att fråga om hur namnet ska uttalas. Jag har hört allt från 735, 7,35 till 73,5. Namnet anspelar ju på bredden av vagnen som är just 73,5 cm så jag har tänkt att man säger så, men brukar ändå säga 735. Säljarna sa att de brukar säga 7,35 för att det går fortast men att de inte visste helt säkert själv. Så jag antar att vi får lämna den frågan till ett annat blogginlägg hihi.

Får tydligen äran att vara den första att skita ner en NXT90F med leriga förskoleskor

Vanliga NXT90 kom i april i år och nu i januari kommer NXT90F där F står för Fullt liggläge och eller engelskans Flat (plant) istället för NXT90 som har ergonomisk sittdel.

barnvagnsinspo_emmaljunga_nxt90F

Herr Oscar fick bli den första lilla resenären som utomhus fick testa Flatfunktionen i NXT90F

Jag fick en rejäl demonstration av den av alla smarta små detaljer så det ska bli väldigt kul att recensera den och visa upp dessa för er.

17112016-p1190855

Emmaljunga NXT90F

17112016-p1190871

2,5 åring på strax under 90 cm med vinterjacka & åkpåse. Ni ser höjden på ryggstödet bakom henne.

Började med en promenad till macken

Eftersom vagnen jag testar har luftdäck så brukar jag börja med att gå förbi macken och se till att den har rätt lufttryck. Det känns inte rättvist att knuffa runt en vagn som inte har fått rätt förutsättningar att visa upp sig.

17112016-p1190867

Lufttryck 2 BAR

Vagnen var smartare än mig för jag läste hela instruktionsboken för att ta reda på vilket luftryck den skulle ha och i instruktionsboken stod det ”fyll på det tryck som står angivet på däcken” hihi. Så enkelt och däcken har man ju alltid med sig. Det står 30 psi och med en lätt googling såg jag att det var 2,06 bar.

17112016-p1190865

Annonser