Bilsemester hem till släkten

En kompis ska åka hem till släkten i Skåne några dagar och hörde av sig och undrade om jag hade något hemma som skulle underlätta både bilresan men även vardagen som småbarnsförälder i ett hem där det till vardags inte bor några barn.

Eftersom hon har barn i samma ålder som mig så hade jag en hel del saker som jag själv skulle tagit med mig om jag skulle bo borta några dagar.

Bila_med_barn_barnvagnsinspo_aeromoov_deltababy

Närmar oss jul-, & Nyårshelgen

Eftersom vi nu har gått in i December och flera kommer ge sig ut på vägarna och träffa släkten under helgerna som kommer så tänkte jag skriva lite om sakerna jag plockade ihop. Kanske är det något som passar just er.

Till bilresan

Jag tänkte börja med vad jag tänkt just till bilresan.

Resepotta

Min kompis 2,5 åring pottränar för fullt och hon är precis i den fasen när man inte riktigt litar på att hon klarar att säga till i tid och klara att hålla sig tills man hinner till en toalett men samtidigt vill hon själv inte längre använda blöja för hon känner sig stor.

resepotta_barnvagnsinspo

Då är den här resepottan suverän. Jag köpte den själv på Ebay för omkring 300 kr och den är suverän att ha i bakluckan av bilen (eller i varukorgen på barnvagnen då man går till en park). Behöver man stanna för att använda den behöver man bara stanna till på närmsta avfart och så kan ens barn sitta på pottan inne i bakluckan av bilen (eller utanför på marken).

resepotta_barnvagnsinspo

Är man på ett ställe där det inte går att tömma den direkt så trycker man ner det genomskinliga vattentäta locket och sedan stänger man den. Inget kiss rinner ut förrän man kan tömma och göra rent den.

Babyzen YOYO+ Resevagn och Bilvagn

Hon frågade även om hon fick låna en av mina mindre vagnar och då hon både ska köra sin 2,5 åring i den men även har sin sexmånaders son i babyskydd under resan så tog jag ner YOYOn från kroken och kastade med babyskyddsadaptrarna. (Här kan ni läsa mer om vagnen och adaptrarna)

Perfekt om man stannar till lite kort för att luncha eller liknande. (man lyfter ofta ut barnet och byter blöja och så på det ändå, eller låter den ligga i resesängen i skötväskan (som jag ska tipsa om längre ner) under tiden man äter så då är det smidigt att bara kunna klicka i babyskyddet när man rullar in.

 

Delta Baby Skötväska och resesäng

Nästa tips är den här skötväskeresesängen som kommer passa hennes sexmånadersson perfekt då de är på resande fot. På alla ställen man stannar till på så har man alltid en trygg lekplats eller viloplats att lägga ner sitt barn på.

Den tar inte speciellt mycket plats och man kan lätt vika ut den och ställa den på golvet när man äter lunch så han kan passa på att sträcka ut kroppen.

Här har jag skrivit mer om den

Den här blir även perfekt då hon kommer fram till släkten. Ett riktigt skötbord under dagarna och på natten så har sonen en trygg säng som man antingen ställer i sin egen dubbelsäng eller på golvet nedanför sig.

Deltababy_skötväska_resesäng_skötbord_barnvagnsinspo

Bärselet Miamily

Det är inte alltid en 2,5 åring vill åka vagn och vet man att man inte behöver dubbelvagnen jämt så är det perfekt att kombinera barnvagnen med ett bärsele. När 2,5 åringen orkar gå så får lillebror åka vagn och då benen på storasyster blir trötta så kastar man på sig bärselet och sätter dottern i vagnen istället.

19102016-p1180491

Det här bärselet från MiaMily heter Hipster och har som en kudde nertill som man sätter barnet på. Dessutom har den förvaring i barnets sittdyna där man får plats med plånbok och någon blöja.

Jag har inte hunnit skriva mer om bärselet än men här går det att läsa mer om det tills jag får till ett rejält inlägg själv.

AeroMoov PopUp Resesäng

Det sista jag skickade med henne är den här resesängen från AeroMoov. Den är platt och tar liten plats hopfälld och är perfekt att ha med sig på resan.

AeroMoov_Instant_Travel_Cot_barnvagnsinspo_AeroMoovInstantTravelCot_resesang_pop_play_sleep

Vad jag vet är det den enda resesäng som har en övre liggdel för de mindre barnen så man slipper bölja sig så långt ner om man ska ta upp dem eller lägga ner dem och för de lite större barnen bäddar man på botten.

 

På dagtid är det här även perfekt att ha som en säker och trygg lekplats för barnen. En plats där de känner sig hemma och kan återhämta sig från allt nytt. Här har jag skrivit mer om den

Vad har jag missat?

Hjälp gärna till att fylla på inlägget i kommentarfältet med riktigt smarta saker som underlättar att resa med barn.

Annonser