Jag har haft besök av en hemlig gäst i helgen

Äntligen kan jag berätta om den hemliga besökaren jag haft i barnvagnsgarderoben i helgen. Den Holländska vagnen Joolz Day² som kommer till butik i början av januari nästa år. (2017)

Joolz_day²_barnvagnsinspo_barnvagn

Joolz Day² har varit på gång ett tag

För flera månader sedan började det tisslas och tasslas om en nyhet från Joolz och på mässan i Köln i slutet av september presenterade Joolz sin uppdaterade version av barnvagnsmodellen Day, ”Joolz Day²”.  Veckan efter det fick jag själv klämma och känna på den på branschmässan i Jönköping och jag blev imponerad av flera av detaljerna på den.

De av er som besökte Underbara Barnmässan i Älvsjö i oktober hade dessutom chansen att se den live i Bontis monter där, men sedan blev det tyvärr tyst.

Joolz_day²_barnvagnsinspo

Problem med underleverantörer gjorde att lanseringen drog ut på tiden. Men så i fredags fick jag ett glatt och oväntat telefonsamtal från Fru Joolz som frågade om jag ville rulla en Day² under helgen, och det ville jag ju såklart.

Några av uppdateringarna från Joolz Day

Det har skett rätt många förändringar på Joolz Day² jämfört med dess föregångare. Några av sakerna är följande-

  • Större sufflett med solkeps och vädringlucka
  • Stor liggdel med ventilationslucka av mesh längst fram. Det här kommer bli en hit för alla magliggande bebisar nästa sommar. Min son älskade att ligga på mage i liggdelen och titta ut på promenader i de liggdelar som hade ventilationsnät i suffletten och den här hade han älskat än mer.
  • Större varukorg som är enkel att nå genom att vika ner bakre kanten.
  • Större punkteringsfria däck
  • Sittsele som ”står ut från sittdelen själv” och knäpps med magnetiskt spänne
  • Justerbart fotstöd
  • Bara 59 cm bred (från tidigare 61 cm)

Här kan ni även läsa om fler uppdateringar

Det här känner vi igen från dess föregångare

Joolz har inte tappat sin genomarbetade snygga design med exklusiva tyger och stilrena konstläderdetaljer på handtag och sittdelsbygeln. Det skulle kännas fel att slänga på ett hemmasytt ”pillband” på den här sittdelsbygeln och jag skulle inte vilja köpa till tillbehör som inte är original eftersom allt känns som en kollektion som bör behållas som designern tänkt.

Joolz_day²_barnvagnsinspo_barnvagn

Mjuk fjädring

Det här är en vagn med väldigt mjuk fjädring. Den sviktar mycket då man går och man känner igen det Holländska sättet att bygga vagnar från t.ex. Bugaboo med tyngdpunkten nära den som kör vilket gör att den svänger tidigt och enkelt. Det här gör ju även att om man lägger tyngd på handtaget så får man effekten att den gungar till. Det är inte så att det känns som att den ska välta och den är godkänd för att hänga skötväska på handtagschassit, men den känns heller inte helt stum.

Rymlig liggdel

Min son på sju månader, nio kilo och 66 cm har legat väldigt bra i den rymliga liggdelen nu under helgen och den känns ljus och är dessutom högt upp nära den som rullar vagnen. Liggdelslocket stängs med dragkedja runt om och har dessutom en flik längst fram mot barnet som går att fälla upp extra högt för att skydda mot sol eller vind.

Joolz_day²_barnvagnsinspo

Rymlig sittdel med ställbart fotstöd

Min dotter på 2,5 år, 90 cm och 13 kilo sitter väldigt bra i den ergonomiska sittdelen. Hon har fotstödet på max utdraget läge men hon halkar inte ner med fötterna utan hon sitter kvar med dem där och ni ser att hennes ben knappt är böjda. Hon har även gott om utrymme upp till suffletten.

Joolz_day²_barnvagnsinspo_barnvagn_sittdel

Joolz_day²_barnvagnsinspo_barnvagn_sittdel

Tillbehör att köpa till

Joolz låter många av sina tillbehör vara frivilliga. D.v.s. de ingår inte i grundutförandet utan man köper till dem om man vill ha dem. Det här solskyddet som kommer till Day² är ett sådant. Jag tror att det här kommer bli en storsäljare bland Joolzägarna till sommaren. Den går att fästa på både sittdelen och liggdelen och har UV-skydd i tyget. Man fäster det med dragkedja i suffletten och drar det sedan över fotändan.

Joolz_day²_barnvagnsinspo_solskydd_sufflett_barnvagn

Hopfälld

Joolz Day² är enkel att fälla ihop och om man fäller den med hjulen inåt så går den att förvara stående.

Joolz_day²_barnvagnsinspo

Ska bli spännande att få recensera grundligare i vår

Den här helgen gav mersmak och det kommer bli spännande att få rulla den under längre tid i vår och recensera den mer utförligt i körkänsla och liknande.

 

 

Annonser