Det här är en sådan där produkt som jag önskar att jag träffat på redan då min dotter föddes för snart tre år sedan, men jag är glad att jag tack vare att företaget bakom SleepCarrier bad mig recensera den, i alla fall hann uppleva den lite under min sons småbarnstid.

Den är lite som ett kinderägg, fyra önskningar i en. Bärsele, mjuklift, lekmatta och trygg sovplats. 

Nu när jag är hemma med min son så brukar jag ibland tänka tillbaka på hur man var som förstagångsförälder. Hur allt skulle vara perfekt innan man lämnade hemmet. Dottern skulle ha sovit, vara nybytt och nyammad och det där klaffade ju aldrig så det kunde gå dagar innan man kom utanför dörren. Med sonen har det varit annorlunda just för att man har en dotter som man måste hämta och lämna speciella tider på förskolan så även om sonen har legat och sovit så har man blivit tvungen att lyfta över honom i barnvagnen och traska iväg.

03122016-p1200420

Sovplats och mjuklift i en

Här har verkligen SleepCarrien varit så smidig. Vi har en bebiskorg i vardagsrummet som sonen sover middag i på dagarna och där har vi haft SleepCarrien liggandes som madrass och då det varit dags att gå och hämta storasyster så har jag dragit ihop den till en mjuklift och lyft över den i vagnen och fäst vindskyddet på den så den blivit som en åkpåse.

30112016-p1200406

Just nu har jag även fått testrulla en vagn med fullt liggläge på sittdelen så det har varit toppen, men den passar i de flesta liggdelarna allt från den långsmala Bugaboo Donkeyns liggdel till de lite kortare men bredare som t.ex. Britax. Ja jag skulle nog säga att den är väldigt universal i storlek till liggdelar.

Från mjuklift till madrass

När vi kommit hem har jag kunnat lyfta ut honom ur vagnen tillbaka i korgen.

Det här har även varit perfekt då vi nattat sonen i korgen på kvällarna och sedan burit in honom i spjälsängen och där dragit ut den till en platt madrass. Det har varit så smidigt så vi nu har lite panik för hur vi ska natta sonen då han börjar växa ur både korgen och SleepCarrien.

03122016-p1200421

Användningstid

Man kan använda SleepCarrier under ens barns hela första år från det att den är nyfödd men man brukar säga att efter att barnet själv kan häva sig upp på armarna så ska man inte använda den som bärsele. Ungefär samma tankar som man har med liggdelen på en barnvagn skulle jag säga.

12122016-p1220141

I botten på SleepCarrier sitter en stabiliserande platta som mäter 50*28 cm. Det är det måttet som måste rymmas i barnvagnen för att SleepCarrier ska fungera som mjuklift. Helt utfälld som madrass är SleepCarrier 105*67 cm.

Jag började testa SleepCarrier nu för någon månad sedan så jag har inte använt den som bärsele men en av mina vänner hade en SleepCarrier till sin son under hans första månader i livet och hon var beroende av den. Hon hann både använda den då hon flög utomlands med sonen och vaggade honom till söms i den då hon bar runt honom i lägenheten med den som bärsele.

Tre trapport utan hiss

Då och då får jag frågan vilken vagn man ska ha om man bor utan hiss. Att man måste lämna vagnen i ett barnvagnsförråd och sedan bära upp till lägenheten. Det finns lite olika alternativ men jag brukar även ge förslaget med mjuklift. Det som är en extra fördel med SleepCarrier är ju att den är både bärsele och mjuklift i en. Så om ens barn har somnat i vagnen så kan man ändå lätt fästa den som ett bärsele och bära upp ens sovande barn till dennes spjälsäng. Dessutom får man händerna mer fria så man kan bära med en skötväska eller matkasse upp.

12122016-p1220135

Tvättbar

Som allt annat här hemma så lyckas sonen alltid sprida någon av sina kroppsvätskor över saker och så också den här. Då blir man lättad att den faktiskt går att tvätta i 40 grader. Tänk bara på att ta ut träplattan från botten.

Synd att jag inte hittade den innan

Det har varit väldigt kul att få testa SleepCarrier. Den känns gedigen, genomarbetad och smart och den enda nackdelen jag kan komma på är att jag inte upptäckte den innan. Här går det att läsa mer om den.

Pris

Najell SleepCarrier kostar strax under 1400 kr och vindskyddet kan man köpa till för strax under femhundralappen. Här hittar ni återförsäljare 

 

 

Annonser