Tack vare företaget företaget bakom Baby Brezza har jag fått chansen att testa deras mjölkersättning-, & vällingmaskin under en tid och jag ska väl inte gå lika långt som min käre make och jämföra den med när man uppfann hjulet eller att göra upp eld. Men jag kan ju hålla med honom om att den verkligen är en sådan där sak som förenklar livet för alla de som flaskmatar sina barn.

08122016-p1210008

Behöver man den?

Jag kan tänka mig att man drar sig från att köpa den för man tänker att det är rätt stor summa pengar som ska ut och man kan ju faktiskt rent krasst värma vatten, måtta upp ersättning och skaka ihop det för att sedan mata sitt barn. Det har gjorts i alla tider och folk gör det fortfarande.

Jo visst, man kan göra så….. sju gånger per dygn om man flaskmatar sitt barn på heltid. Eller så står man med sitt skrikande hungriga barn på armen, trycker på en knapp och får en färdigblandad flaska med perfekt dricktempurerad ersättning på omkring 15-30 sekunder beroende på hur mycket man vill ha i flaskan.

En sådan där sak som man bara vill ha hemma helt plötsligt

Jag tänker att det här är samma sak som när man på sommaren sitter och svär över att garageplatsen kostar 1500 kr, men sen på vintern, då man åker förbi den där grannen som står och sopar av bilen med en sopkvast och sedan skrapar framrutan med sitt visakort utan vantar på sig så tycker man att det är sååå värd det.

Varje gång min man trycker på knappen på Baby Brezza så säger han ”Bästa maskinen”. Jag har t.o.m. fått ett sms av honom då jag satt i rummet bredvid och pluggade bara för att han var så nöjd, ha ha.

baby_brezza_barnvagnsinspo_flaskmata

Förbättringsmöjligheter?

En kompis till mig har flaskmatat sin son på heltid sedan sonen var någon månad gammal och sedan i oktober har hon använt den här maskinen och när man frågar henne vad hon tycker om den så säger hon-

”Det skulle ha varit praktiskt om den inte stod på hela tiden utan att den startade upp likt en nespressokokare just då man ska använda den. Men samtidigt så skulle ju detta förlänga väntetiden på en färdig flaska med omkring 30 sekunder eller så, men det kanske hade kunnat vara en praktisk funktion om man väljer att använda den som vällingmaskin och enbart ger en flaska morgon och kväll”

”Den är ju inte helt tyst utan den har ett svagt surrande ljud hela tiden då den står på” Har man den stående i köket så tänker man bara på det just då man är i köket, det är inget ljud som hörs ut i vardagsrummet även med öppen planlösning utan det är lite det där surret som kan komma från kylskåp eller så”

Men då jag sedan frågade, ”jaha, men är du missnöjd med den” så sa hon, nej, alltså, jag och min man sa senast igår att den var verkligen så värd att köpa. Den har verkligen underlättat vardagen här hemma.

Det här måste vara det närmsta man kan komma till amningens ”alltid uppvärmd mat nära”.  När jag la upp filmen på maskinen på instagram för någon vecka sedan så sa en av mina följare, ”jag har min bredvid sängen, trycker på knappen som i koma”.

Väldigt smidig då man matar på natten

Bland mina flaskmatande vänner så har jag hört tips som ”häll ett champagneglas med kokande vatten från en termos i en nappflaska och sedan ett champagneglas kallt vatten så får du perfekt dricktemperatur, därefter häller du i det fördoserade pulvret och skakar”. Jo, men det här ska man då göra i mörkret, sömndrucken mitt i natten med en skrikande hungrig bebis bredvid sig. Är det en liten bebis så är det här något man dessutom kanske upprepar några gånger per natt. Då känns det enklare att likt min följare ”_fruolsson” ”Kasta ut en arm i mörkret och trycka på en knapp”.

En annan av mina följare skrev dessutom att det är den istället för sänglampa, så det känns som att trots att det är en relativt ny produkt här i Sverige så har den redan letat sig ut bland många hem.

Man kanske tvekar lite innan på om man tycker att den är värt det, men jag tror att sedan tackar man nog sig själv varje gång man trycker på knappen.

Praktisk maskin även om man delammar

Jag själv har helammat Oscar fram till nu för någon vecka sedan och nu ammar jag honom bara på morgonen, annars får han ersättning och barnmat och även för oss så har det här blivit en smidig övergång.

När jag är på språng så köper jag färdigblandad ersättning på tetra men som ”_fruolsson” sa, pulver blir ca 54 miljoner kr (hon får stå för den uträkningen) billigare i längden mot om man bara skulle köra det.

Hur fungerar den?

Man häller vatten i behållaren på sidan av den (som på en kaffekokare), vattnet värms upp och håller sedan en temperatur på 37 grader hela tiden. Ovanpå maskinen fyller man på med just den ersättningen eller vällingen man själv vill ha.

Det finns en lista för de svenska märkena av ersättning och välling så man ställer in maskinen efter de måtten. Här hittar ni den.

08122016-p1210005

Sedan trycker man på en knapp för att bestämma hur många ml den ska ”brygga” och sedan trycker man bara på den gröna knappen och tittar på medan ens flaska blandas.

Vad kostar den då? 

Maskinen kostar 1999 kr i inköp och sedan köper man till den ersättning man själv vill använda från en vanlig matbutik.

 

 

 

 

 

Annonser