Jollyroom har en hel del syskonvagnar och de har gett mig chansen att få testrulla Beemoo Twin Travel Lux . Jollyroom är ensamma på marknaden om dem och jag har tidigare kikat lite på dem på nätet och varit nyfiken på hur de står sig mot andra märken just eftersom de har ett väldigt förmånligt pris, så det har varit kul att få möjligheten att stilla sin nyfikenhet lite.

21122016-p1220367

Jag tycker vi börjar med priset

Jag brukar alltid lägga en rubrik med priset längst ner i inlägget men jag tycker ändå att det är relevant att ta i beaktande redan så här i början. Det här är en komplett syskonvagn med två liggdelar och två sittdelar (samma tyg och ram) för ordinarie pris strax under 6000 kr. Just nu kostar den dessutom strax under 4000 kr. Det är ändå drygt 10 000 kr under de flesta andra syskonvagnar som är kompletta med två liggdelar. Jag tycker man får ha det i åtanke när man recenserar den och inte förvänta sig precis samma påkostade val som andra vagnar.

Listig funktion för att snabbt byta mellan liggdel och sittdel

Beemoo Syskonvagn Twin Travel Lux är en syskonvagn som bygger på längden med plats för två barn.

En riktigt smart sak med vagnen som jag aldrig stött på tidigare på någon vagn jag testat är att den har kombinerade sitt- och liggdelar som justeras om med hjälp av plastspännen på baksidan. Man behöver alltså inte knäppa av tyget från ramen och byta utan det är alltså samma tyg som man spänner åt till en ergonomisk sits.

Liggdel godkänd till hela 15 kilo

Det här gör att liggdelen då är godkänd till 15 kilo istället för den klassiska viktgränsen på 9 kilo. Liggdelen är även rymlig och det ingår en mjuk madrass till den. Dock bör man tänka på att man som vanligt byter till sittdel då barnet kan häva sig upp själv. Men det är smart om man har en väldigt tung bebis som växer ur liggdelen redan som fyramånaders.

Fina detaljer

Det är även samma sufflett till liggdel och sittdel. Suffletten hade kunnat få vara ett snäpp längre utan att det hade skadat men den sitter bra och den går att höja och sänka på ramen.  Vagnen har knäledshandtag och och bygel som går att klicka loss. Både handtag och bygel har smyckats med konstläder.

För kort sele, går inte att knäppa på tvååringen

Vagnen har fempunktssele med axelvaddar och faktiskt riktigt bra vadderade sittdelar, men selen är precis så den räcker att knäppa runt min son som är sju månader gammal då han har vinterjacka på sig och på dottern som är en 2,5 åring på 89 cm och 13 kilo gick den inte att knäppa alls över höften och den var den även för kort i ryggen så jag fick hoppa över knäppandet och hon fick sitta bara med bygel.

Beemoo_Syskonvagn_Twin_Travel_Lux_barnvagnsinspo

Sittdelen över lag är rymlig i bredd men inte lika lång i längd.

Flera kombinationsmöjligheter som syskonvagn

Man kan välja mellan kombinationerna, ”två framåtvända sittdelar, en framåtvänd eller bakåtvänd sittdel och en liggdel, en sittdel och ett babyskydd” (köpes separat)

Om man vill använda delarna som liggdel samtidigt kan de antingen vara vända mot varandra eller båda vända mot föraren, men då kan endast den övre liggdelen ha suffletten uppfälld.

Däcken

Det är stora luftdäck bak på vagnen och låsbara swirvelhjul fram. De främre däcken är  i EVA-plast vilket är ett mjukare material som ofta påverkas negativt av grus. På en promenad ner till macken för att pumpa däcken och en promenad till förskolan 100 meter bort för att lämna dottern så har det redan fastnat grus i framdäcket.

21122016-p1220438Beemoo_Syskonvagn_Twin_Travel_Lux

Andra däck skulle troligtvis påverka livslängd, körkänsla och ljudet åt det bättre hållet.

Varukorgen

Varukorgen är godkänd till 3 kilo och även då man bygger den som syskonvagn så blir det utrymme kvar att ställa ner en kasse eller väska.

Vad får man för pengarna?

Vissa delar av vagnen, så som vadderade liggdelslock, vadderade sittdelar, höj och sänkbara suffletter och konstläder på handtag och bumper tycker jag är imponerande att man kan få för bara  4000 kr och tycker att det är ett spännande budgetalternativ. Man får vad man betalar för helt klart.

21122016-p1220410

Vissa delar tycker jag prislappen är för hög

Men vissa delar av vagnen tycker jag att att prislappen är för hög för. Jag tycker inte att däck ska slitas på en promenad, speciellt om det är en vagn som ska kunna bära barn som väger 30 kg tillsammans och jag tycker att det är en säkerhetssak att man ska kunna knäppa fast barn som är längre än 70 cm.

Med bara ett barn i vagnen så rullar den på lätt, med två barn i vagnen så känns det mer.  Den är inte helt tystgående och ljudet påminner lite åt kundvagnshållet om man rullar den på asfalt.

Chassit bygger på längden

Chassit är långt, längre än på min UPPAbaby Vista som även den bygger syskonvagn på längden och de små däcken fram gör att det känns då man ska svänga runt den, t.ex. om man öppnar en dörr och ska snurra med sig vagnen med en hand för att ställa om den och få ut den. Det får man oftast göra i två steg istället för att vagnen är lång.

 

Resa med tvillingar, syskon eller om man har ansträngd budget

Det är ändå imponerande att man för 4000 kr får en vagn med två liggdelar och två sittdelar och som förskolevagn till två barn eller resevagn för två barn så är den nog väldigt bra. Den kostar ju även ungefär en tredjedel av en tvillingvagn i liknande stil så har man ansträngd ekonomi kan det här vara ett alternativ om man vill ha en ny vagn som man vet garanterat är ren, hel och mögelfri. Dock kanske jag skulle välja en av Beemoos vagnar som har fyra luftdäck istället då.

 

Mått och vikt (hämtat från Jollyroom)

Mått hopfälld: L97 x B65 x H114 cm.
Mått uppfälld: L123 x H117 (upp t. sittdel.) H110 (handtag) x B60 cm.
Sitts och rygg: Sitsbredd 32 cm, rygghöjd: 46 cm (sittdel).

 

 

Annonser