Det här är ett relativt nytt bärselemärke som har utvecklats i Schweiz av ett gift par som har två barn, Mia och Emily (därav namnet MiaMily). Så sent som 2014 lanserade de sitt första bärsele genom crowdfunding som är en modern metod för att finansiera projekt eller idéer. Det sker genom att man söker förskottsbetalning från intresserade/konsumenter & på bara 30 dagar lyckades de göra verklighet av sin dröm och påbörja försäljningen av sin bärsele. Nu två år senare så är de tillbaka på crowdfunding med sin uppdaterade bärsele MiaMily Hipster 360.

MiaMily_HIPSTER_PLUS_bärsele_barnvagnsinspo

Jag har fått ha den på bärprov

Det här är en helt ny bärsele så det är riktigt kul att ha fått vara en av de första att få chansen att testa den tillsammans med min son på sju månader.

Godkänd av läkare

När man ser selen framifrån så kan det vara enkelt att först tro att den är smal, men själva sittdelen som barnet sitter på är bred & ”The International Hip Dysplasia Institute” har testat och godkänt HIPSTER 3D baby hip carrier som en “hip-healthy” produkt, (jag vet inte vad det är för institut men bärseletillverkarna berättar själva om det och det det låter ju bra ha ha)

Enkel att sätta fast och bekväm att bära

Jag äger en ergobaby 360 till vardags (som jag lagt upp en film på bloggen hur man enklast knäpper den) och den här selen knäpper man med samma teknik. Man drar ut axelbanden så de blir långa, placerar barnet, knäpper skulderbandet, drar upp axelbanden och sedan är man klar.

12122016-p1220153

Jag knuffar barnvagn till vardags

Jag såg en film en gång där en kvinna sa att hon bar i sjal istället för att knuffa sitt barn i barnvagn för att hon knöt an till sitt barn istället för att knuffa det ifrån sig. ha ha, jag är en sådan som knuffar mitt barn ifrån mig. Jag rullar barnvagn helt enkelt, men jag äger bärsele och jag inser ju flera situationer då det är väldigt användbart. Men med det jag vill ha sagt är att jag inte har nördat ner mig i olika bära barnforum på facebook så jag vet inte de olika alternativen eller livsfarliga fällorna. Det jag har hört är att man ska bära barnet så nära kroppen som möjligt för att det inte ska kännas tungt.

Barnen sitter på en sittkudde med antiglidmaterial

Så en tanke jag tänkte på med sittkudden var en fundering på om sonens vikt skulle känns mer i den här selen än i andra eftersom han sitter på en egen kudde, men jag tycker inte det har känts så. Han väger nio kilo och det har inte känts mer i ryggen än andra selen jag testat.

Praktisk ficka i sittkudden för blöjor, våtservetter, nappar plånbok. 

En sak jag ofta känner om jag slänger på mig en bärsele och bara ska springa upp till förskolan och hämta stora tjejen är att jag blir stående med mobiltelefon, plånbok och nycklar i handen utan att kunna lägga dem någonstans.

19102016-p1180491

I den här sittkudden är det tänkt att man ska förvara just sådana saker och nätfickan på sidan av höftbälten är t.o.m. större på det nya selen för att rymma större modeller av mobiltelefoner.

Höftkudden går att använda separat

Jag säger ofta att jag inte bär, men då påpekade en vän att ”du bär hela tiden”. Efter det har jag tänkt på det och innan barnen kan krypa så bär man dem ju konstant. Innan de kan sitta själva så bär man dem dessutom utan uppehåll när man går runt i lägenheten eftersom man inte kan sätta ner dem smidigt.

Jag orkar inte slänga på mig en hel bärsele bara för att gå in och byta blöja eller så, men den här sidokudden kan man spänna bara som ett höft bälte som man sedan sätter barnet på istället för att sätta den i sin midja. Man slipper gå som en ostkrok och det avlastar faktiskt rejält.

MiaMily_hipster_bärsele_carrier_barnvagnsinspo

För mig har det varit smidigt då jag gått hemma en dag och faktiskt tänkt på att ha den på mig. Jag är väldigt dålig på att komma ihåg det för jag ska ”ju bara” hela tiden. Men man känner att kroppen blir mer rak när jag har honom på kudden istället för att klämma fast honom i midjan.

360

Som namnet antyder så är den här likt Ergobaby 360 som redan finns på marknaden en bärsele där man kan bära barnet runt hela sin kropp. Jag har dock bara burit sonen rakt fram med honom mot mig när jag haft den som hel bärsele och på höften då jag haft den som bara kudde.

Kul att fått testa

Det har varit kul att ha fått testa den och det ska bli spännande att se om den dyker upp i Svenska butiker framöver eller inte.

Annonser