Torsdag och allt är det ju helt rätt i tiden att köra en Throw Back Thursday och eftersom det är årets sista torsdag & dessutom bara två dagar sedan det gått exakt ett år sedan Barnvagnsinspos allra första instagraminlägg så passar det ju helt perfekt att köra en Throw Back 2016, en riktig nyårskaramell med de barnvagnar jag fått chansen att rulla under året.

Teutonia Be You

🎶 Januari börjar året februari kommer sen 🎶… Hela barnvagnsinspo började faktiskt med att jag satt, gravid och tjock, i soffan en kväll för ett år sedan och googlade på lösningar till att kunna behålla min begagnade väldigt älskade Teutonia Be You från 2012. Jag gillade allt med den förutom att handbromsen inte tog som den skulle och man fick gräva ur lite grus ur däcket ibland om det fastnade några stenar. Ja, å banden till varukorgen gav ju upp lite då och då men jag brukade häfta fast dem igen med häftapparat till papper, det höll så där.

Senaste åren hade även tyget gett upp på den precis där barnskor nöter när de trotsigt ålar runt i sittdelen med vinterskor men jag tänkte ju att man kunde lappa ihop den med tyg från en gammal gardin så skulle den ju bli som ny igen.

teutonia-be-you-billy-bokhylla

Jäklar va den fick slita. En gång gick jag t.o.m. och hämtade en Billy Bokhylla (den smalare versionen) som jag köpt på blocket och rullade hem den i vagnen med Josefine i bärsele på magen.

Bugaboo Donkey Duo

🎶 Mars, april har knopp i håret, maj och juni blommar mest 🎶… Jag bestämde mig i alla fall för att eftersom Oscar skulle bli vårt sista barn och jag aldrig hade fått uppleva att packa upp en helt ny vagn (boy, har jag fått äta upp det efter det) så förtjänade jag minsann en helt ny syskonvagn (ni hör här att jag inte alls blandar in barnen i upplevelsen av en barnvagn ha ha)

Vi kollade runt (läses jag kollade runt) och sedan kom vi överrens (jag berättade för Peter) att vi ville ha en Bugaboo Donkey Duo, all black med de där helt nya grey melangefärgade suffletterna som kom i mars i år. Min kompis var med i en Bugaboogrupp på facebook där de pratade om att man kunde beställa Bugaboo från  Holland så vi chansade och vågade.

I mars kom den hem och fick rulla som mono fram till maj då Oscar föddes.

Chicco Liteway & förskolevagnen

Vi hade en ärv paraplysulky från babyproffsen som min syster köpte till sina tvillingar 1999 (alltså de fyllde 17 år i år ha ha) som vi hade använt som förskolevagn till Josefine under hösten.

13062016-P1090445

Nu när Oscar föddes behövde vi en vagn med fullt Liggläge så vi köpte en Chicco Liteway vilket jag tycker är en helt underbar paraplysulky, jäklar va mycket vagn man får för pengarna. Nu fick jag ju dessutom chansen att för första gången packa upp en helt ny vagn också och efter att ha kört runt Jossan i den genom hela lägenheten varv på varv på varv så fick den följa med till Skåne på Road trip.

Chicco_liteway_2

Peter som tidigare tyckte att vi skulle klara oss på en Chicco och den gamla paraplysulky konstaterade efter tre dagar med Malmös kullersten att han aldrig hade hatat ett dött föremål så mycket som han hatade förskolevagnen så han sa att till den inplanerade Londonsemestern senare under sommaren behövdes en ny vagn även till Josefine.

Babyzen YOYO+ 0+ & 6+

🎶 juli, augusti och september härlig sommar är det då 🎶… Jag hade googlat runt på sådana där YOYO-vagnar som man kunde ha med sig in i kabinen på planet och eftersom vi skulle till London var jag galet sugen på att testa sånna. Än så länge hade jag bara recenserat de vagnar jag faktiskt ägde så nu kom jag på den geniala idén att jag skulle göra två flugor på smällen och ha två riktigt bra resevagnar med mig till London, få chansen att stilla min egen nyfikenhet om vagnarna & dessutom få chansen att recensera dem till bloggen.

Så jag mailade helt enkelt det företaget som är distributörer av Babyzen YOYO+ i Sverige och pitchade min idé. Sedan mailade jag några gånger till med jämna mellanrum för att berätta att det här var en grym idé. Jag tror jag blev mest förvånad av alla när de faktiskt till slut gick med på att jag skulle få låna två vagnar över sommaren och recensera dem.

Det händer inte ofta, men ibland träffar man sådana där människor som vågar ta en chans med andra och testa om man är seriös, även om man inte är erfaren och har några omdömen från andra i branschen än. Jag gillar sådana människor och imponeras alltid av dem. Sagt och gjort. Grym resa och jag insåg att Babyzen YOYO faktiskt inte bara är en handbagagevagn utan en riktigt bra cityvagn och vardagsvagn/bilvagn

När jag skickade tillbaka de vagnarna bestämde jag mig för att jag skulle bearbeta maken under hösten tills jag återigen skulle äga en.

UPPAbaby Vista

Samma distributör som har Babyzen YOYO+ i Sverige har även barnvagnsmärket UPPAbaby Vista och jag hade stått och suktat efter den på Underbara Barn POPupmässan i Frihamnen i maj i år då de lanserade UB Vista i Sverige så nu när jag ändå hade en fot inne och de visste att jag klarade att ta hand om vagnar utan att elda upp dem eller tappa dem från tåg eller liknande så passade jag på att kolla om jag inte kunde få recensera även UPPABaby Vista och det fick jag.

26082016-P1150499

Britax Be Ready

Efter att jag hade vinkat av Vistan så fick jag chansen att recensera Britax Be Ready och förutom att det var väldigt kul att få rulla den så var det väldigt kul hur många vändor det tog innan det blev rätt med budfirman som skulle hämta hem den igen.

17092016-P1160647-Redigera

 

Från Midsommarkransen till Centrala Stockholm tog det typ två veckor så tillslut gav jag som förslag att jag skulle rulla in den istället och ta bärsele hem 😉 men tillslut fick budfirman ordning på det hihi.

Första titt på Joolz Day2 & uppgraderingskit till Bugaboo Donkey

Under min semester i juli fick jag ett mail från Sara som är sverigesäljare för barnvagnsmärket Joolz där hon frågade om vi inte kunde träffas och ta en fika. Det gjorde vi under augusti och sedan i september bjöd hon ner mig till Västerås för att få se Joolz Day2 bland de första i Sverige. Otroligt roligt och uppskattat och precis då jag hade kommit innanför dörrarna till mässan och stod och skulle skriva in mig så började jag prata ihjäl den stackarn som stod bredvid mig om allt från barnvagnar till de nya skinnhandtagen som skulle komma till Bugaboo i början av oktober. Han visade sig vara en av ägarna av Pyret & Snäckan  och genom honom fick jag chansen att testa Bugaboos uppgraderingskit till min vagn.

Joolz Geo 

🎶..Men oktober och november och december är så grå 🎶… (förutom i barnvagnsgarderoben) Efter att Britaxen fått lämna hann jag rulla Donkey någon vecka innan Fru Joolz hörde av sig och undrade om jag inte ville rulla Joolz Geo ett tag och recensera den. Den här vagnen tyckte min man väldigt mycket om och han kallar den ”bland det snyggaste som rullat över den här tröskeln” ha ha.

Joolz_geo_barnvagnsinspo

Underbara Barnmässan, Donkey ut, Vista in

Jag började ju inse att Donkeyn inte hade fått rulla speciellt många mil sedan jag köpte den så jag började mer och mer fundera på om den kanske inte skulle säljas vidare istället och så kanske jag skulle investera i en annan syskonvagn till mässpris eller så istället.

Eftersom vi inte har bil så tänkte jag att den vagnen jag fått testa under hösten som jag faktiskt har fått med mig allt möjligt i varukorgen på har varit UB Vista. Så på Underbara Barnmässan i Älvsjö fann jag Jake till mässpris och han fick hänga på hem.

relexrosetten_originalet_Uppa_baby_vista_Barnvagnsinspo

Babyjogger City Tour

En spännande vagn som släpptes i september och som jag suktat efter sedan sommaren var Babyjogger City Tour och jag träffade företaget som distribuerar Babyjogger i Sverige på några mässor under hösten & då jag bokat en weekend i London för att träffa en kompis i oktober så frågade jag om inte en av deras vagnar kunde få hänga på. Så himla kul när folk nappar på mina knäppa idéer ha ha.

Emmaljunga NXT90F

Jag inser ju hur bortskämd jag är och även påfrestande, hihi. Inte ens Emmaljunga lät jag vara i fred utan mailade och föreslog för dem att någon av deras demovagnar behövde komma ut och lufta sig lite ;). Hur glad blir man inte då när de inte bara lånar ut en NXT90F i två veckor utan dessutom bjuder in till Stockholmskontoret och visar upp hela Emmaljungastallet. Där kan vi snacka barnvagnsgarderob.

emmaljunga_nxt90f_barnvagn_flat_barnvagnsinspo

Babyjogger City Premier

Typ samtidigt som NXT90F lämnade hallen så knackade Babyjogger City Premier på dörren och frågade om den fick titta förbi och en sådan liten pärla nekar man ju inte i porten utan istället sätter man på kaffet och bakar småkakor till den.

06122016-p1200915

Joolz Day2

En dag då jag satt i skolbänken fick jag ett samtal från fru Joolz. Jag hade varit på henne några gånger under hösten att jag ville göra mer än klämma på en Day2, jag vill nöta däck mot asfalt och tillslut så fick jag som jag ville. Hon sa att jag fick låna hennes demoex under helgen om jag ville och det är klart jag ville. Så under 48h var den min ha ha.

Joolz_day²_barnvagnsinspo

Bugaboo Cameleon 3

Jag vet ju hur bortskämd jag är & vilken tur jag har som inte bara behöver fundera över hur vissa vagnar är utan får låna vagnar och tar reda på själv vad jag tycker om dem. Som Bugaboo Cam. Jag har själv ägt en Bugaboo Donkey och har vänner som äger Bugaboo Buffalo, men Cameleon och Bee har jag ingen i min närmsta vänkrets som äger så de två har jag alltid varit lite nyfiken på (alltid å alltid, men jo sedan jag blev barnvagnsnörd). Så då, återigen , glider Pyret & Snäckan in som små jultomtar och lånar ut sitt visningsex till mig för att jag ska få testa sådant jag funderat på.

En av de funderingar jag haft är det jag hört att Bugaboo Cameleon faktiskt har i princip samma mått på höjd, längd och bredd av liggdelen som Babyzen YOYO+ 0+, och ja, faktiskt.

Dubatti One

Redan i september mailade jag och börja kasta ut krokar mot Holland och Dubatti One om att de borde låta mig få rulla deras vagn. Varför de borde få det hade jag inget bättre svar på än ”det skulle göra mig glad & och jag är nyfiken på den” ha ha. Konstigt nog köpte de det, men det tog lite tid innan frakt och allt funkade som det skulle så för någon vecka sedan plingade det på porttelefonen och utanför stod ett paket från Holland. Riktigt kul och det ska bli roligt att få testa den mer rejält efter jullovet är över och man inte behöver syskonvagn hela tiden.

Dubatti_one_sverige_barnvagnsinspo

Beemoo Twin Travel Lux

Under året har jag varit väldigt bortskämd med att få låna premiumvagnar till höger och vänster så när Jollyroom hörde av sig och frågade om jag skulle vilja testa en vagn som passar fler plånböcker så nappade jag direkt. Jättekul att få rulla en vagn som just nu kostar under 4000 kr och se hur den står sig mot dyrare vagnar.

21122016-p1220428

TFK Twin Adventure Premium Line

En av mina vänner frågade om hon kunde få stilla sin nyfikenhet och rulla till UPPAbaby Vista nu under jullovet då hon har båda barnen hemma och jag sa att hon självklart får det. Jag om någon vet ju hur det är att vara nyfiken på en vagn. Men jag sa att hon då skulle bli tvungen att låna ut sin Bugaboo Donkey till mig för annars stod jag utan syskonvagn och jag är ensam med båda barnen nu under jullovet då maken jobbar.

Jag hann nästan bara tänka att det var ju lite typiskt att inte den TFK Twinvagnen jag sa få recensera i januari hade hunnit komma så ringde det på porttelefonen och posten stod utanför med just den vagnen. Så perfekt i tid och nu hinner jag verkligen testa den rejält som syskonvagn eftersom dottern har jullov i två veckor.

Bara två dagar kvar på 2016

Snart avslutas ett väldigt roligt barnvagnsår för mig och redan om två dagar börjar ett minst lika roligt. Om någon orkat scrolla ner hela vägen hit till slutet av inlägget så antar jag att det tagit er så lång tid att det strax är dags att skåla in 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser