Våren 2017 kommer bli väldigt spännande i barnvagnsvärlden och man får inte med allt i ett blogginlägg, men jag har skrivit ner några av vårens nyheter som jag tycker verkar riktigt spännande. Snälla låt klockan klämta in det nya året snart så vi kan få börja uppleva allt det här roliga.

Joolz Day2

Redan nu i början av januari kommer den av många, efterlängtade barnvagnen Joolz Day2. Den visades upp första gången offentligt på mässan i Köln i september och jag har hunnit ha ett demoex hemma under en helg för att klämma och känna på, men nu i januari hoppas jag att jag ska hinna rulla en Day2 så länge så jag kan recensera den mer grundligt.

Joolz_day²_barnvagnsinspo

Några av nyheterna på Day2 förutom att den är ännu smalare än sin föregångare är deras enkla ihopfällning till stående. Större varukorg, stor tittlucka i nedre delen av liggdelen mm.

Emmaljunga 

I den stora fabriken i Emmaljunga jobbas det för fullt och där verkar det bubbla som attan med purfärska nyheter inför våren 2017.

Emmaljunga Scooter

Det som jag vet och som jag får berätta om är att det kommer nya vårfina färger till Emmaljunga Scooter lagom till dess att solens vårvarma strålar hittar tillbaka till Sverige.

Emmaljunga NXT90 Adapter Go Double

En annan rolig nyhet som redan nu går att se på Emmaljungas hemsida är den adapter de släpper till NXT90 och NXT90F som gör det möjligt att bygga om NXT90 till en syskonvagn med liggdel upptill och sittdel nertill. Rekommenderat pris för adaptern är 800 kr.

Emmaljunga_NXT90_go_double_barnvagnsinspo

Håll utkik efter nya vagnar

Dessutom låter det på Emmaljunga som att det inte dröjer långt in på 2017 innan de bygger ut sin barnvagnspark med ytterligare något roligt som rullar. Det här ska bli oerhört spännande att få se vad det är.

Babyzen YOYO+

Ett annat barnvagnsmärke som visade upp nyheter på mässan i Köln var Babyzen YOYO+. Nu under våren 2017 tar den här stora lilla vagnen ytterligare ett steg bort från resevagnskategorin in till vardagsvagnskategorin genom att de släpper en ståbräda med sittpall som är testad och godkänd till 20 kilo.

Dessutom släpper de två nya suffletter i de våriga färgerna Ginger & Peppermint. Det här tror jag är helt rätt för livet känns ju alltid lite bättre i pastellfärger.

TFK, Trends For Kids

TFK är ett Tyskt barnvagnsmärke som är väldigt stora i övriga EU och också hos våra grannar Norge. Nu under början på 2017 kommer de göra en ännu större satsning här i Sverige för att riktigt få med oss svenskar på tåget och det tackar vi ju för. De lanserade en ny kollektion så sent som september och nu börjar den nå ut till kunder.

Jag har fått frågan om jag vill testrulla en TFK Twin Adventure nu i vår och recensera den och den har faktiskt precis landat i min hall för bara några dagar sedan och redan nu kan jag säga att det bådar gott. En rejäl barnvagn med kraftigt chassi och bromsskivor på bakdäcken. Det här ska bli riktigt spännande.

TKFK_TWIN_Adventure_Premium_Line_Barnvagnsinspo

 

Babyjogger 

Babyjogger Sverige avslutade året med att kasta ut en väldigt efterlängtade nyheter till Babyjogger City Elite, Mini GT (både singel & dubbel), Mini (singel & dubbel) och Summit X i form av ett fotstöd i svart som gör att man får upp barnens ben då de sover i vagnen.

babyjogger_mini_gt_barnvagnsinspo

Fotstödet ligger på 399 kr och att det är väldigt eftertraktat vittnar alla bilder hemmabyggen i liknande anda som man kan hitta på internet.

En annan väldigt efterlängtad nyhet som Babyjogger lanserade så här precis i slutet av 2016 och som många kommer upptäcka nu i början av 2017 är deras tre nya färger på suffletter som de tagit fram till Babyjogger City Elite, Mini GT (singel) och Mini (singel).De ligger på 449 kr för Elite och 399 kr för GT och Mini.

sufflett

Babyjogger City Select Lux

Under våren 2017 kommer dessutom en uppdatering av Babyjoggers City Select som är en singelvagn som går att bygga vidare till syskonvagn med barnen i linje. Babyjogger City Select Lux har fått riktig fjädring på däcken och uppdaterat bromssystem.

select-lux-4

Kolla på de här bilderna. Hur häftigt är inte det här. En pall som är lätt att kliva upp på och vila trötta fötter på ett tag för att sedan återigen springa iväg på nya äventyr.

select-3

Eller den här otroligt coola uppdateringen där man får en matkasse fram. De är inte dumma de där amerikanerna. De tänker helt klart utanför den där berömda boxen.

select-lux-2

Förutom de ovan nämnda uppdateringarna har handbromsen har flyttat från sidan av handtaget (där City Premier har sin broms) till under handtaget där man håller handen. Den är även gjord så att man antingen kan använda den bara för att bromsa farten i nedförsbackar eller om man trycker den åt motsatt håll så låser man den fullt ut.

Select Lux följer även Premiers uppgradering i tygkvalité och deras suffletter ser väldigt eleganta ut.

Men det som kanske är mest imponerande är att den nu blir 30% mindre hopfälld än föregångaren om man fäller den med en sittdel kvar (lite liknande sätt som på Premiern men tvärt om, jag ska visa i vår hihi) Den går dessutom att fälla med två sittdelar kvar på även om den inte blir lika liten då.

lux2-kopia

UPPAbaby 

Nu när vi ändå redan pratar singelvagn som går att bygga till syskonvagn får vi en naturlig övergång till UPPABaby och deras nyheter för året.

Det här är nyheterna som jag själv ser väldigt mycket fram emot eftersom jag rullar en UPPAbaby Vista till vardags.

Under våren får UPPAbaby Vista PU-Foam däck och blir 2, cm smalare och landar på 64,5 cm i bredd. De nya däcken i kombination med magnesium i fronten av chassit gör dessutom att hela vagnen blir 1 kilo lättare och väger då endast 11,5 kg som sittvagn.

Det blir nytt tyg på solskydden i suffletterna i mjukt premiummaterial som inte skrynklar sig och ett UPF 50+. Det här är verkligen helt rätt väg att gå. Det ger en väldigt fin piffig känsla och uppgraderar utseendet på vagnen.

När de ändå är på gång med sin facelift kastar de på svarta och cognacfärgade handtag i äkta läder (olika färger följer olika färgsuffletter) som är REACH GOLD certifierade, vilket betyder en kemikaliefri och miljövänlig garvningsprocess med kromfritt läder. De kommer dessutom åldras med vacker patina.

Nyheter_UPPAbaby_vista_2017_skinnhandtag_barnvagnsinspo

Som om det inte vore nog så släpper de flera nya färger på sittdel och suffletter. Som t.ex. den här vackra vita suffletten, eller Loic som den heter på UPPAbabyspråk.

14707834_10154597688967731_2656265075060026856_o

Eller den här nya grå suffletten som heter Henry på UBspråk.

14682001_10154598368802731_8576669642516315140_o

UPPAbaby Cruz

När vi kommit fram till maj månad 2017 kommer även äntligen UPPAbabys Cityvagn vid namn Cruz till Sverige. Det här är en ren singelvagn som verkligen kan anses smidig med en bredd på bara 56 cm. Den klarar de europeiska testerna på sittdelens 15 kg och varukorgens 5 kilo men i USA är exakt samma vagn testad och godkänd till en sittvikt på 23,5 kg och i varukorgen till 11,5 kilo.

UPPAbaby G-Luxe

På ett år kommer UB Sverige dessutom gå från en vagn till tre för under våren kommer även paraplysulkyn G-Luxe.

Många fler nyheter

Man får som sagt inte plats med allt i ett blogginlägg och nu så här direkt kommer jag att tänka på att Chicco Liteway kommer med en vagn testad och godkänd för en sittvikt över 20 kg och att Cybex kommer med sin spännande lilla vagn Mios, men allt sådant där får vi ta senare.

 

 

 

Annonser