Samtidigt som jag fick chansen att testa och recensera barnvagnen TKF (Trend For Kids) fick jag chansen att även testa deras egna åkpåse.

Det smartaste med den här åkpåsen är att den fungerar året om i olika utföranden.

Varm åkpåse på vintern

Vi börjar med vintern för det är den säsong det är just nu när jag skriver det här och för en gångs skull har det varit en ganska snöig och kall vinter i Stockholm så åkpåsen har verkligen fått visa vad den går för.

04012017-p1220748

Åkpåsen har ett varmt fleecfoder som har hållit barnen varma utan att vara stora och buffliga på insidan av åkpåsen. Barnen har haft gott om plats i dem och de har fått plats i sittdelen men de har kanske känts en storlek för långa och breda, men det är nog för att de är universala och även passar till TFK singelvagnar.

11012017-p1220771

En smart detalj längst ner på åkpåsen är en dragkedja som gör att den blir rymligare i fotändan vilket ökar utrymmet för vinterkängor eller långa fötter.

11012017-p1220765

Fungerar även på hösten och våren

En annan fiffig detalj med åkpåsen är att det går att ta bort det varma fleecefodret då termometern börjar krypa uppåt och då får man istället en praktisk foot sack som inte blir för varm men som håller blåsten borta.

11012017-p1220776

Smart sittdyna under sommaren

Inte ens på sommaren behöver man stoppa undan den här påsen i garderoben utan då drar man bort själva locket på åkpåsen och sedan har man en sittdyna istället.

Jag använder ofta sittdyna i vagnarna kanske främst för att det blir lite vadderat för barnen, men den egentliga orsaken är att jag är så grymt pedantisk med vagnarna att jag tvättar sittdelen så fort den blir skitig och då är det lättare att kasta in en sittdyna istället för hela sittyget.

Det jag kan tänka om den här sittdynan är att den kanske är just precis en storlek för stor för sittytan och för större barn kan det bli lite trångt då den går upp på sidorna.

Hål för att trä igenom selen

Åkpåsen har standardhål så man kan trä igenom selen och den har gummipluppar på baksidan för att inte glida.

Mått

11012017-p1220773-redigera

Trä över bygeln

Jag har använt vagnen utan bygeln till för det mesta då jag tyckte det blev mer utrymme då. Men om man väljer att ha bygeln fastmonterad så sitter åkpåsen fast rejält genom att man kan trä den över bygeln och fästa i byglarna. Jag har dock inte upplevt att den glider alls utan barnen har suttit bra i den.

11012017-p1220767

Smart form framtill

Den går att ha i flera lägen beroende på hur långt barn man har och om de sover. Jag brukar ha jacka på mina barn i vagnen och sedan ha åkpåsen nervikt en bit när de sitter upp. Sedan om de vill sova så drar jag upp åkpåsen så de ligger ner och får den som ett högt täcke.

Den här åkpåsen är formad upptill så den inte hamnar över ansiktet även om man drar upp den långt över axlarna. (barnens humör kan den dock inte råda över 🙂 )

04012017-p1220756

 

 

Annonser