Vissa samarbeten känns lyxigare än andra och då jag fick frågan om jag ville testa Shea Mootie som är en naturlig och etisk hudvårdsserie av Violet Reid, kvalificerad sjuksköterska och mamma till tre barn så hoppade jag upp och ner av lycka.

Snygga presentförpackningar

Jag är sådan där som älskar när butiker har snygga påsar med tygsnören eller när man köper något som är förpackat i en lyxig presentkartong så ni kan ju tänka er min reaktion då jag hämtade ut de här två kartongerna och fick plocka upp alla de här lyxiga produkterna. Ibland är det bra att heta Elin helt enkelt 😉

28012017-p1230242

Den här hudvårdsserien är framtagen och utformad med nyblivna mammor vars kroppar behöver återhämtning och små barn och deras känsliga hud i åtanke

Naturliga och fria från skadliga ämnen

Shea Mootis produkter är utformade för att lugna och återfukta känsliga huden med rena, naturliga botaniska oljor och sheasmör som är den viktigaste ingrediensen (och även det som gett produkterna dess namn). Flertalet av produkterna har även en naturlig antiinflammatoriskt innehåll. Självklart är de är fria från parabener, EDTA, mineraloljor, syntetiska färgämnen och doftämnen, silikoner och pftalater vilket jag tycker känns väldigt viktigt när det är mina barn som ska använda produkterna.

Min dotter Josefine var inte sen att ställa upp som försökskanin redan samma dag som vi fick hem paketet och vi började med att hälla lite Organisk Baobabolja i badvattnet.

Ni vet hur vissa dofter kan vara kopplade till minne. Jag fick en direkt ”spa”känsla och det är något i oljan som luktar precis som något min hudvårdsterapeut använder så jag fick bilden i huvudet av spabad med tjocka morgonrockar, uppskurna fruktbitar och mjuka flippflopptofflor.

Det här är en ren olja gjord av kallpressade kärnor från Baobab Träd. De ska vara lugnande, återfuktande och lätt absorberande av huden. Den är rik på Omega 3, 6 och 9 och hjälper till att underhålla hudens elasticitet och innehåller även vitamin A, D, E och F.

Josefine fick även testa Shea Mooti Baby Head-to-Toe schampo och som alla tvååringar gjorde hon direkt ögontestet genom att skölja huvudet samtidigt som hon låter allt rinna ner i ansiktet och in i ögonen ha ha. Men den verkade få godkänd för hon sa inget om att det skulle svida i ögonen och hon luktade jättegott i håret efter.

Slutligen fick hon testa deras all over baby balm och den var verkligen dryg och väldigt lite hade egentligen behövts men Josefine grävde ner hela händerna i den så hon fick mycket mer än hon behövde (och man behöver inte ha det i håret som hon hade eftersom man då får en ”den där Mary”frisyr) Men dagen efter kändes hon verkligen mjuk på armar och ben och jag kom på mig själv med att reagera på att hon var väldigt len så den här salvan har jag fortsatt använda på små röda barnkinder när det varit kallt ute och Oscar som är en liten torris och lätt får eksem har den fungerat väldigt bra på.

31012017-img_3035

Produkter för trötta småbarnsmammor

Några av produkterna var även framtagna speciellt för mammor och det står att det även är med tanke på nyförlösta mammor som behöver återhämtning efter förlossningen. T.ex. deras badsalt som innehåller epsonsalt. Epsonsalt är lustigt nog inte salt utan en naturlig förekommande ren mineralförening av magnesium och sulfat.

Vid användning i badet är epsonsalt känt för att lindra smärta och lindra inflammation. Vilket gör det fördelaktigt vid behandling av ömma muskler. Det ska även läka skärsår och används det efter förlossning ska det minska ömhet. (har för mig att man inte ska bada under tiden man har avslag men efter det kanske). En annan ingrediens i badsaltet är havre malt till ett extremt fint pulver. Den innehåller föreningar som har svampdödande och renande egenskaper. Den innehåller även vitamin E, som är en anti-inflammatorisk stärkelse som hjälper till att återfukta huden.

05022017-p1230381

Det kändes som att det fick ömma muskler att slappna av och dessutom blev jag väldigt bra i hyn på mina torra vinterhänder. Dessutom fick jag riktigt mjukt hår efter badet.

De produkter jag har hunnit testa har alla luktat gott, varit snyggt förpackade och de har känts riktigt bra i kvalitén.

Perfekt till babyshowern, nyföddpresent eller lyx till en själv

Jag gillar verkligen hur de är förpackade om man väljer gåvoseten och skulle man köpa med en sådan här present till en babyshower eller när man ska hem och träffa en nyfödd bebis så skulle ingen mamma klaga (alla köper kläder och de växer ur dem på en kvart, tänk på det hihi).

Så alla ni gravida som läser det här, försök nu på något smidigt sätt skicka det här inlägget till er partner så de förstår att ni behöver få ett sådant här gåvoset för att ni är så fruktansvärt tappra och mörbultar kroppen i nio månader. 🙂

 

Annonser