Jag såg den här väskan för ett tag sedan och tyckte den var så jäkla cool. En kabinväska som man kan klicka ut stödben på, fästa en sittdel och sedan rulla ett barn upp till 15 kg på. Dessutom till ett pris under 1000-lappen. Det låter ju för bra för att vara sant så jag frågade Pyret & Snäckan vad de trodde om den bara så där i förbifarten då jag pratade annat med dem.

Alla hjärtansdagpresent från Pyret & Snäckan

Så lägger de små sötingarna det på minnet och skickar den som alla hjärtans dagspresent till mig. Hur bortskämd är man inte då. Eller det kanske egentligen är en alla hjärtans dagspresent till mina barn men det stod mitt namn på paketet så jag snor den 😉

Fin kvalité med bra utrymme

Jag blev riktigt överraskad hur fin kvalité det är på väskan. Den är absolut i samma klass som de vanliga kabinväskorna man hittar i butiker och det går att packa ett helt klart godkänt handbagage i väskan.

img_3683

Kabinväska och transportlösning för under 1000 kr

Den här väskan är av märket Mountain Buggy och finns hos lite olika handlare men jag vet att den kostar 895 kr hos Pyret & Snäckan.

Mått och Vikt

När jag hängde den i bagagevågen så stannade vågen på 4,25 kg och måtten på den ska vara  52 x 38 x 26 cm

IATA

Enligt dagens IATA-standard (en frivillig överenskommelse mellan flygbolagen) får handbagaget vara högst 56 cm x 45 cm x 25 cm. De flesta flygbolag använder sig av dessa begränsningar men olika flygbolag kan ha olika regler för handbagagets mått och vikt.

Det här gör ju att väskan i princip är ett godkänt handbagage på alla flygbolag (asså 26 eller 25 cm.. det ser man ju inte ens skillnad på.

Norwegian och SAS

Maxmåtten som gäller för handbagage är följande:

  • Höjd: 55 cm
  • Bredd: 40 cm
  • Djup: 23 cm
  • Vikt: 8 kg

Checka in stora barnvagnen, rulla handbagaget

Jag ser ett stort användningsområde för den här väskan om man t.ex. ska iväg och vill ha med sig en rejäl vagn som man checkar in. Sedan rullar man barnet på handbagaget på flygplatsen, in i planet och ut från planet till bagageutlämningen.

Eller att man har med sig en mindre vagn och den här och det mindre barnet får åka vagn och så drar man det större barnet på handbagaget bakom sig.

Känns stabil och säker

Både min treåring på 13 kg och min 9 mån på 10 kg har testat väskan och den är lättrullad med dem och den står stabilt även fast de sitter på den även då jag inte håller i. Det går att rulla den framför sig eller bakom sig och det här är ju ingen väska som man ska ut i terrängen med och golven i vänthallarna gör den sig riktigt bra på kan jag tänka mig.

 

 

Från 9 mån till 15 kg

De säger att väskan är godkänd från omkring 9 mån och det förstår jag är för att man vill att barnen ska ha en viss bålstabilitet. Den går sedan att använda upp till 15 kg. Min treåring vägen 13 kg och hela förra året vägde hon från strax över 12 till 13 så det händer inte så mycket efter några år. Kollar jag i mitt egna gula kort från BVC då jag var liten så vägde jag inte över 15 kg förrän jag var runt 5 år så det känns som att trötta barn kan åka länge på en sådan här vagn.

Båda barnen sitter bra på den och det finns ett fempunktsbälte och vadderad sits. Det här är en sådan där väska jag tror skulle sälja som smör om folk visste om den.

mountain-buggy-bagrider.jpg

Måste boka en resa nu

Tack så jättemycket Pyret & Snäckan. Det här var en galet uppskattad present som kom som en överraskning på posten. Nu måste jag helt enkelt boka en resa snart så jag får uppleva den på riktigt och recensera den.

Annonser