Det här är produkten som dödar hela diskussionen om hur lång sufflett en barnvagn har. För från och med nu spelar det faktiskt ingen roll. Bara vagnen har en varukorg stor nog att rymma ett solskydd stort som en mattallrik så är det inga problem.

15022017-P1230751.jpg

Perfekt produkt för småbarnsföräldrar som oroar sig för sol och ljus

När jag och Peter blev föräldrar till Josefine i slutet av mars 2014 så var det riktigt soligt vårväder ute. Under hela april så var det varmt och skönt och när vi hade landat lite i föräldrarollen så skulle vi ut på den där första promenaden med barnvagn. Solen sken och vi skulle ner till Wintervikens café och fika. Vi ville så väl så vi gjorde det där misstaget som så många förstagångsföräldrar gör. Vi tog en bebisfilt och hängde över hela öppningen till liggdelen så hon skulle få det mörkt och svalt.

Det här körde jag sedan med tills jag skulle gå en barnvagnspromenad med en kompis några veckor senare och hon upplyste mig oerhört tydligt om att små barn kan kollapsa av värmeslag utan att man märker det samt att syret inte byts ut tillräckligt om man gör så här. Så efter det gick jag och skuggade Josefines ansikte med en hand istället om solen kom från andra hållet än suffletten täckte och så fick jag ångest för att solen ändå letade sig ner över hennes armar och hon skulle bli solbränd. dvs det andra mest livsfarliga en förstagångsförälder tror de kan utsätta sitt barn för (rekommendationen är att små barn under ett år inte ska vistas i solen alls och man ska inte heller använda solskyddsfaktor på dem utan istället täcka med kläder).

15022017-P1230761.jpg

Tänk om jag istället haft en CoziGo då

Tänk om jag kunde åka tillbaka till den där trötta, nervösa, sökande förstagångsmamman som ville så väl och bara ge henne en CoziGo istället. Då hade hon i alla fall kunnat slappna av gällande just det här.

17022017-P1230818.jpg

Nominerad till årets babyprodukt 2016

CoziGo hann bara landa i Sverige så blev den nominerad till årets babyprodukt 2016 och jag förstår varför. Den är enkel att använda (förutom hopfällningen som tar några gånger innan den sitter), den täcker bra, Oscar somnar redan i trapphuset då jag har den på och han grymtar irriterat när jag öppnar upp den och ”stör” hihi.

15022017-P1230769.jpg

100% luftgenomströmning & blockerar 97% av allt ljus

Den har en kupolform som möjliggör stor luftgenomströmning och eftersom den blockerar 97% av allt ljus så är den smidig att använda för ljuskänsliga barn som  vill sova ostört i vagnen utan distraktioner. Du behöver inte oroa sig för att barnet inte ska få syre eller bli överhettat (det är ju dock samma grader i vagnen som utanför vagnen så varma dagar måste man ju tänka på det temperaturen) för solskyddet har 100% luftgenomströmning.

15022017-P1230791.jpg

Solskyddsfaktor UVP50+ & universal passform

Den har solskyddsfaktor UVP 50+ vilket känns tryggt både i Sverige men speciellt som resesällskap på alla solsemestrar. Den har dessutom universal passform så den passar lika bra på en liggdel som på en paraplysulky.

Flyger man dessutom långt med en liten bebis så är det bra att veta att den är även är tänkt att ha ovanpå de vaggor man kan låna på långflygningar så bebisen får en egen trygg avskärmad plats utan massa ljus och rörelser.

Fälls ihop som en fotoreflexskärm

Hopfällningen är samma teknik som om man viker ihop en reflexskärm (sådan man har vid fotografering). Nu kanske du inte gör det heller varje dag men det man gör är att man håller i varsin sida av den och sedan snurrar händerna från varandra. Det finns tydliga bilder hur man gör, men det krävs några gånger för att det ska sitta perfekt.

Stora öppningar på sidorna samt tittlucka

Det känns lite ovant att inte se Oscar när man har den helt stängd. Han verkade inte ha samma känsla för han snarkar högt när vi är ute och går, men det är skönt att det går att öppna upp den ordentligt på varje sida så att den sidan som inte är mot solen kan vara öppen så man hela tiden ser honom. De här stora öppningarna gör dessutom att man enkelt kan lägga ner barnet i vagnen utan att ta bort skyddet. Smart och smidigt.

17022017-P1230815.jpg

Utvecklad i Australien

Det här solskyddet är utvecklat i Australien och om den klarar deras klimat klarar den helt klart vårt. Jag kommer slita mycket på den här framöver. Inte bara i sommar utan även redan nu när vårsolen börjar skina. Men det känns inte som att det bara är solen den är ett bra skydd mot utan även just det där att den ger Oscar en egen ”bubbla” att komma till ro på mässor, eller resor i stökiga miljöer.

17022017-P1230826.jpg

Det är alltid kul med samarbeten som det här då man verkligen blir imponerad av den produkt man fått chansen att recensera. 

Annonser