Recension genom lån av produkter

En av de stora fördelarna med att vara bloggare är att om man ser någon ny spännande produkt som man vill klämma och känna på så kan man alltid chansa och maila och fråga om man får låna en testprodukt i två veckor. Ibland nappar de 😉 Det gjorde MaggieMars så när jag frågade om jag fick recensera en av hennes nya bärselar från ByKay under två veckors tid så skickade hon fyra olika versioner av selar och sjalar som jag fick testa. Bortskämd är bara förnamnet 🙂

07032017-DSC_0320.jpg

Stöttning av en av Sveriges bärcoachar, Ulrika Casselbrant

Inte nog med det. Jag är så oerhört bortskämd så att jag har fått stöttning av bärcoachen Ulrika som driver ”Nära Bebis” då jag klämt och känt på produkterna och hon har kommit med väldigt smarta tankar kring dem som jag samlat i texten.

07032017-DSC_0329.jpg

ByKay bärsele Classic

Av allt som låg i kartongen var det bärselen jag klickade med bäst. Det är ju personligt tyckande men det är ju min blogg så då blir det såklart mina åsikter. Jag tycker den här var skitsnygg och jag tyckte att det tunna tyget över Oscars rygg kändes som att det stöttade honom men ändå var följsamt. Det var även det här bäralternativet han trivdes bäst i av både deras bärsele, Mei Tai och sjalar.

16032017-DSC_0557.jpg

Det jag tycker är viktigast är att han sitter ergonomiskt korrekt i den om man tänker till att han ska sitta i ”grodposition” med lätt böjd rygg.

För Oscar fungerade den bättre än för mig. Jag hade önskat mig ett bredare midjebälte för det skär in en del runt midjan och viker sig under hans rumpa så man känner av hans vikt i axlarna.

En fördelen med axelbanden på den här bärselen är att man fäster dem framtill så man kan korsa dem i ryggen så att de inte ska glida. Men de känns inte riktigt som att de håller sig kvar utan glider upp lite på ryggen så där som en BH i fel storlek gör.

16032017-DSC_0551.jpg

Jag kan tänka mig att Oscar på 10 månader och 10 kilo är lite för stor för selen. Det här är nog en bättre sele att använda om man har ett mindre barn. Hade han varit kortare hade även tyget räckt under hans ben hela vägen ut till hans knäveck.

Det jag skulle säga är den här selens ”ess i skjortärmen” hänger ihop med just det att den har smala band för det gör att den tar väldigt liten plats. Den här får man lätt plats med i skötväskan och den kan hänga med ut på stan som en lösning om barnet bestämmer sig för att inte åka vagn.

 

Jag tänker att det är lite så jag skulle använda den här selen om jag köpte den. En ”till ica och tillbaka” eller ”alltid liggandes i skötväskan”.

Skulle jag bära mer regelbundet eller längre stunder skulle jag titta efter en bärsele med kraftigare midjeband och axelband. Nu har jag inte testat den, men kanske t.ex. ByKays bärsele Deluxe.

Mei Tai ByKay

Nästa sele som jag använt som nummer två är inte en sele utan en Mei Tai. Dvs, den har långa knytband som ska fungera smidigt och avlastande.

07032017-DSC_0352.jpg

Jag hade svårt att få upp Oscar i hög höjd på den här och hade svårt att spänna den riktigt. Det är säkert skit bakom spakarna men jag har försökt att få till det några gånger men bara blivit halvnöjd.

Oscar har inte varit lika nöjd i den här (vilket såklart kan ha med skit bakom spakarna att göra).

07032017-DSC_0350.jpg

Rent säkerhetsmässigt får den klart godkänt och det har inte känts som att Oscar kan glida ur den och han sitter i korrekt grodposition med knäna högre än rumpan.

Men just eftersom jag inte fått till den riktigt så har den inte avlastat så som jag önskat om man ska bära längre stunder.

Sjalarna

Det var två vackra sjalarna med i kartongen och speciellt den vita med blå mönster klickade jag med. Den kändes mer följsam av de två och väldigt mjuk. Jag håller på att lära mig att knyta sjal för det tycker jag man ska kunna och då Ulrika var ansvarig för kontot bärsjalsutmaningen på instagram visade hon ”första knyt”. Jag tränar på den men som ni ser behöver jag öva mer 😉

Vad det gäller sjalen så är den tillräckligt lång för att täcka runt min kropp och har man en son som inte hoppar så klarar man av att spänna den tillräckligt.

Jag vet att Ulrika nämnde att hon såg det som en vintersjal då den skulle kunna bli varm på sommaren, men det där är överkurs för mig.

07032017-DSC_0330.jpg

Tack Maggie Mars…

…för att jag fått testa dina nya produkter. Det finns inte något en bloggare älskar mer än att få klämma och känna på nyheter 🙂

 

 

 

 

 

Annonser