Under några veckor i mars fick jag chansen att rulla UPPAbaby Cruz som är en stor vagn i en liten smidig nätt förpackning som nu i dagarna rullar ut i butikerna.

04032017-DSC_0122.jpg

Perfekt Cityvagn

UPPAbaby Cruz har ett riktigt bra rull och väger knappt 10 kilo. Dessutom är den inte bredare än 56 cm så den går igenom enkelspärren till tunnelbanan och tar knappt plats i klädbutikerna.

Däcken är PU-foam. UPPAbaby Cruz har inte speciellt mycket dämpning på bakdelen av chassit och den blir rätt stum. Det är en cityvagn så den är gjord för att röra sig på underlag då det här inte spelar någon roll men går man över en äng så blir det lite skumpigt. Så ska man ut på picknick i skogen så finns det bättre lämpade vagnar för det.

Stor och rymlig sittdel med hög sittvikt

Jag blev förvånad över vilken rymlig sittdel den har. Den är i princips samma bredd och höjd som på min UPPAbaby Vista och min dotter på tre år och 90 cm satt riktigt bekväm i den.

UPPAbaby CRUZ har vändbar sittdel så du kan ha ditt barn både vänt mot dig eller vänt från dig. somnar barnet så kan du vända hela sittdelen med barnet kvar i så ser du enkelt när det vaknar. Eller så låter du barnet sitta kvar som det gör för det är en jättestor tittlucka i suffletten som gör att man kan titta till barnet hela tiden även då det sitter framåt.

08032017-DSC_0414

Precis som på UPPAbaby VISTA är sittdelen på UPPAbaby CRUZ testad enligt EU-normen till 15 kg men i USA är precis samma vagn testad och godkänd till hela 22,7 kg. Det motsvarar medelvikten på en svensk sjuåring. Det är rätt otroligt faktiskt.

Man känner igen sig från UPPAbaby VISTA

Jag som rullar UPPAbaby VISTA flera gånger i veckan känner igen mig väldigt väl i funktionerna på UPPAbaby Cruz. Det är verkligen ”lillebror” för det är samma typ av tittlucka, samma fällning av sittdelen, samma höj och sänkbara teleskophandtag med en knapptryckning och samma hopfällning till stående med sittdelen kvar på.

Stor varukorg som tar 11 kg. 

Varukorgen på UPPAbaby CRUZ är öppen och lätt att komma åt från alla håll och tar en vikt upp till 11 kg. Klickar man bort sittdelen så är det ingen balk eller liknande i vägen utan man kommer direkt åt varukorgen.

20022017-P1240092

Balansering fram

Eftersom jag har UPPAbaby VISTA hemma så faller det sig naturligt att jämföra de två vagnarna. dämpningen på UPPAbaby VISTA är bättre och balanseringen på CRUZ ligger lite längre fram så det känns av mer då man vickar upp den för trottoarkanter. Jag har tänkt tanken att det här kanske känns annorlunda om man har vagnen med sittdelen vänd från sig eftersom det är så amerikanerna använder den, men jag har inte vagnen kvar nu då jag kom på det så jag har inte testat det.

08032017-DSC_0418

Äkta skinn på handtag och bygel. 

Den vagnen jag fick rulla heter Gregory och har ljust mjukt tyg på suffletten och äkta skinn på handtag och bygel som med tiden får en vacker patina.

Liggdel

UPPAbaby CRUZ köps som sittvagn men liggdelen som tillhör UPPAbaby VISTA passar till CRUZ så man kan köpa till den för ungefär 2500kr

07042017-DSC_1400

 

Ståbräda

Det går att köpa till en ståbräda till UPPAbaby CRUZ som man enkelt fäster upp med ett grått knäppe då man inte använder den

07042017-DSC_1415

Pris

UPPAbaby CRUZ kommer som sagt till butikerna nu och börjar från 5799 kr.

Jämfört med andra cityvagnar? 

Det här är verkligen cityvagnarnas vår och de vagnar jag tror man står och väljer mellan om man väljer cityvagn är bland annat Bee5 och Mosey+ så här är länk till jämförelser mellan just de och UPPAbaby CRUZ

Här har jag ställt Bee5 mot UPPAbaby CRUZ 

och här har barnvagnsnerd ställt Easywalker Mosey+ mot UPPAbaby CRUZ

 

 

Annonser