Kanske har du redan plockat bort åkpåsen eller drömmer du i alla fall om färggranna barnvagnsdynor och piffiga matchande regnskydd.

Jag längtar ihjäl mig efter våren så jag frågade Amvina som har märken som Vinter & Bloom och Skip Hop om jag inte kunde få vårpiffa vagnen ihop med dem och om de hade några smarta väskor jag kunde få testa. Det hade de.

 

Sittdynan Mini Dots i tre fina färger

Hur vårigt känns inte den här då. Sittdynan Mini Dots från Vinter & Bloom är praktiskt vändbar och  finns i den rosa färgen Cotton Candy, den ljusblå färgen French Blue och den svarta färgen Ebony Black.

18042017-DSC_1720

Den prickiga sidan på dynan är vattenavvisande och den andra sidan är fluffig mjuk fleece.

Jag tycker den prickiga sidan är snyggast men den fluffiga sidan känns mysigast att sitta på så jag har den uppåt allt som oftast.

Under de tre år jag varit mamma har jag förstått att sittdyna är ett måste om man inte vill tvätta sittyget dag in och dag ut. Det räcker med ett barn som äter en banan så är hela vagnen kladd. Det är mycket bättre för de pedantiska barnvagnsnerverna att använda dyna istället då. Dessutom är det kul att kunna variera sig i färg efter säsong och barn.

Regnskydd  från Vinter & Bloom

Vinter & Bloom har även ett universalt regnskydd i samma serie som sittdynorna. Dessutom i samma färger men med en grå nyans som heter Silver Grey. Jag personligen använder alltid universalregnskydd istället för barnvagnstillverkarnas egna för av någon anledning lyckas aldrig barnvagnstillverkare skapa ett regnskydd mindre än en glassbil medan t.ex. Vinter & Blooms regnskydd är så liten så det enkelt får plats i skötväskan, varukorgen eller t.o.m. går att hänga på chassit. Det finns ju inga regnskydd som är bättre än de som man faktiskt tar med sig då man går hemifrån.

18042017-DSC_1754

Jag gillar det här regnskyddet och det kanske är tur att våren låtit vänta på sig för nu under påskhelgen har jag fått testa det både i snö och regn.

Framtill på regnskyddet finns det en dragkedja som gör att man kan öppna upp för att lyfta ut barnet utan att ta av hela regnskyddet och baktill kan man antingen fästa regnskyddet runt handtaget på mindre vagnar eller så blir det en praktisk tittlucka.

IMG_6211

På tal om tittlucka så kan man enkelt knäppa fast fönstret framför barnet eller så tar man bort det om det inte regnar in ändå och man vill ha mer genomströmning.

SkipHops Saddlebag

En riktig nyvunnen kärlek är SkipHops Saddlebag. När jag använder ståbrädan på min UPPAbaby VISTA så får inte Josefine plats om jag har skötväska hängande på handtaget. Så då tänkte jag att den här kanske var ett alternativ. Å jaaaa. Den är som gjord för vagnen. Dessutom går den inte längre ut än hjulen på VISTAn så man störs inte på att vagnen ökar i bredd för det gör den inte.

IMG_5828

Det här är inte bara en liten typ organizer utan jag får verkligen plats med allt som jag hade i skötväskan. Skötunderlägg, blöjor, våtservetter, barnmatsburk och mina grejer som plånbok, mobil och nycklar.

18042017-DSC_1759

Till och med min kritiske make tycker att den här väskan var riktigt fiffig och tycker att den helt klart fyller en funktion vi sakna.

18042017-DSC_1760

Här om dagen hängde jag på den på Joolz Day2 och där blir det likadant, den går inte utanför däcken. Helt perfekt.

Sparat det bästa till sist. SkipHops Organizer

Förra året köpte jag SkipHops organizer i färgen Dash, Chevron. Jag använde den hela tiden. Den är perfekt att ha sina småsaker i som man vill ha nära. Busskort, betalkort mm. Byter man vagn knäpper man bara över den på nästa vagn och på paraplysulkys eller mindre sulkys med framåtvänd sittdel sitter de verkligen som en smäck.

Under året har jag använt organizer på Bugaboo Donkey, UPPAbaby VISTA, Joolz Day2, Chicco Liteway och Babyjogger City Tour. På småvagnarna är de verkligen ett måste. På de andra sitter den bra helt enkelt.

18042017-DSC_1765

Nu i år kunde jag inte stå emot då jag såg den nya grå färgen (galen i grå som ni vet) så i år möter jag våren med den här läckra karamellen.

18042017-DSC_1705

Här finns plats för allt från nycklar, plånbok, betalkort och även två platser för flaska eller kaffemugg. Allt sådant man vill ha nära till hands helt enkelt. Jag rekommenderar alltid organizers till mina vänner då de frågar vad som är smidigt att ha.

 

 

 

 

Annonser