Tack vare Jollyroom har jag fått chansen att testa och recensera Thule Chariot Sport 2

30042017-DSC_2241

Jag har alltid tänkt på den här kategorin av vagn som cykelvagn men det är ju väldigt trångsynt. Aktivitetsvagn är verkligen en bättre beskrivning för det här är en perfekt vagn för alla äventyr du än hittar på. Vare sig det är till skidor, gång, cykel eller med löparskorna på.

Outdoorkonsulten Lisa tipsar om Thule Chariot Sport

Jag har en följare som har blivit en vän genom otaliga chattar och även telefonsamtal. Hon lever ett riktigt outdoorliv och hennes promenader går mer över stock och sten än på plan asfalt. Jag frågade henne för ett tag sedan vilken vagn hon rekommenderade om man skulle på sånna promenader som hon går på och då skrev hon

”Spontant tänker jag på Thule Chariot Sport och Thule Chariot Cross. Multisportvagnar anpassade för Outdoor aktiviteter såsom cykling, löpning, vandring och skidåkning. Givetvis finns det andra märken även i denna kategorin som är bra. Men jag skulle säga att multisportvagnarna har bäst framkomlighet i terräng med sina stora hjul och med bra dämpning och är anpassade för flera olika aktiviteter.”

28042017-DSC_2092

När jag frågade vad hon tittar på när hon väljer sådan här vagn så skrev hon ”Vad som är bra i skog och mark är låg vikt, stora luftfyllda hjul och bra fjädring”

Allt det här är verkligen huvudet på spiken då jag skulle beskriva Thule Chariot Sport 2.

Oerhört stabil och bekväm vagn

Jag och maken har rullat runt på vagnen extra mycket nu under långhelgen för att verkligen hinna testa den i flera olika funktioner och den känns verkligen välgjord och stabil.

Barnen sitter bra i vagnen

Chariot Sport 2 har en justerbar fjädring som ger bästa möjliga stötdämpning oavsett underlag och vadderade säten och man märker att barnen tycker att de sitter skönt för båda har somnat  i vagnen och sovit länge.

Båda sitter som sagt bra i den. Både herr tjorv som är 11 månader och som lätt blir trött i ryggen och även fröken fis på tre år som har långa ben.

Det som även är smart med Thule Chariot Sport 2 är att de två sätena dessutom kan lutas var för sig så man behöver inte övertala den ena för att den andra vill vila ryggen.

Nu kan jag inte alla märken på marknaden men jag vill tro att det här med att faktiskt kunna luta sätet (och dessutom individuellt) är relativt unikt. Jag kommer bara på Nordic Cab också som har den funktionen och där är det gjort så att man skjuter sittdelen fram och tillbaka för att få viloläge. På Thule drar man bak ryggplattan så den lutas. Nu går det inte riktigt att jämföra rakt av så för Nordic Cab har nästan fullt liggläge och Thule har viloläge.

30042017-DSC_2213

Stor varukorg som går att fälla bort

Thule har en väl tilltagen varukorg baktill på vagnen och dessutom två nätpåsar på baksidan av vardera ryggstöd. Jag packade ner fem mjölktetror och två 1,5 l Cola Zero och det fanns ändå plats för mer. Nätfickorna bak på ryggstödet är så rymliga att vi haft skötunderlägget med blöjor och våtservetter där.

Smart förskolevagn både som cykelvagn och promenadvagn

Om man inte bor runt knuten från förskolan så är det här en väldigt smart lösning. Man spänner snabbt på vagnen efter cykeln. Lastar de där små och sedan cyklar man iväg. Dessutom har man de små hjulen kvar med (vända uppåt) så man kan haka av vagnen, cykla vidare till sitt jobb och om någon annan hämtar barnen så kan de göra om den till promenadvagn och rulla hem.

30042017-DSC_2234

Joggingvagn, går att fästa upp varukorgen

När vi har gått med normala steg bakom vagnen så har vi inte slagit i den även då vi har haft varukorgen nere men då och då när vi verkligen tagit ut stegen så har vi precis nuddat varukorgen. Därför är det så smart att man kan fälla bort varukorgen. Knäppa upp den så den blir platt.

Man kan ändå springa bakom vagnen trots att man har barnen i viloläge för det ökar bara längden på den upptill och inte nere vid fötterna. Det här kanske inte alla håller med om men jag upplevde det så.

28042017-DSC_2061

Viloläge

Det är helt klart en justering bakåt jämfört mot upprätt läge och båda mina barn har somnat i vagnen och sovit i det här läget utan att ”tappa” huvudet framåt eller åt sidan. Jag skulle skriva att det inte är lika djupt viloläge som i Babyzen YOYO+ eller Babyjogger city Tour men det är inte långt därifrån. Ställer man dem bredvid varandra ser man skillnaden.

IMG_6696

Cykelvagn

På med hjälmarna, lasta in de små. Klicka i cykelbågen, upp med småhjulen och sen bara rulla. Svårare än så är det inte och eftersom den fästs med kulled så kan cykeln röra sig naturligt i svängar och böjar. Jag har ingen elitcykel utan en sån där tantcykel med pakethållare och det är inga problem att rulla iväg med två barn efter den.

Flera vagnar i en

Det här är verkligen flera multisportvagnar i en. Ska man ut och jogga så tar man den. Ska man ta en prommis till majbrasan så tar man den här och ska man hem med två trötta barn från föris så blir det den här.

Pris

Den här Thulevagnen kostar 12 345 kr på Jollyroom just nu. Men det är deras ”elitserievagn” Det finns en hel uppsjö av Thule att välja på.

28042017-DSC_2069

Joggingvagnar

Eller om man letar joggingvagn så finns det flera i samma kategori som den här Thulevagnen

Annonser