Ääääntligen går vi mot sol, sommar, värme och mindre kläder. Men nu kommer då direkt nästa oro. Hur håller vi våra barn svala i värmen och skyddade från solens UV-strålar? Det här går säkart alla nyblivna föräldrar och de med bf2017 och funderar på.

Jag tänkte tipsa om några alternativ som jag själv använder mig av och några smarta produkter jag snubblat över.

Skyddad bebis i liggdelen

Förra året rullade jag liggdel med Oscar som är född i maj. Vi åkte till England när han var två månader och jag packade galet mycket regnskydd till barnvagnen och regnkläder och gummistövlar till Josefine ”för man vet ju hur det är i England”… Mmmm. 35 grader varmt och strålande sol sju dagar i rad tydligen.

Asfalten blev så varm så det ångade upp mot liggdelen och jag tittade till honom hela tiden för att se att han inte tuppade av. Då önskar jag att jag hade haft den här dynan från Aerosleep med mig och kunnat lagt som ett madrasskydd i vagnen.

AeroSleeps madrasskydd till barnvagn

AeroSleeps madrasskydd har en unik 3D struktur (likt en bikaka) som gör att barnet ligger på ett luftskikt som gör det möjligt att andas hela tiden och som gör att luft kan cirkulera under barnet så den hela tiden kan ha en svalare kroppstemperatur.

aerosleep_madrasskydd

Madrasskyddet kostar 399 kr och finns hos de flesta större barnbutikerna om man googlar på namnet, eller om ni klickar vidare på den här länken till återförsäljare för AeroSleep

När AeroSleepmadrassen testades av Smartson 2013 så rekommenderades den av 97% av testpersonerna.

Solskydd och UV-skydd ovanifrån

Ni som läst min blogg tidigare kanske vet att jag har fallit hårt för det här solskyddet och önskar att jag hade upptäckt det redan förra året. Det finns många solskydd som har UV50 och som fungerar väldigt bra men jag tycker att solskyddet från CoziGo är så användarvänligt och har fler än bara en funktion så jag tänkte tipsa om det.

Sov-, & Solskyddet CoziGo

Det här solskyddet passar även på sittdel men det är som gjort för liggdel. Det skapar en stor ”luftbubbla” runt barnet där den tar bort solens ljusa strålar men även de skadliga UV-strålarna. Min son Oscar somnar alltid då jag knäpper på det här och när jag har varit på mässor eller liknande har jag haft det på för att avskärma honom om det blivit för mycket intryck.

Jag har skrivit mer om solskyddet från CoziGo här i ett tidigare blogginlägg, men det här är en sådan där produkt jag alltid tipsar mina vänner om.

CoziGo kostar 799 kr och nominerades till årets babyprodukt 2016.

Barnvagnarnas egna solskyddslösningar

Bugaboo

Bugaboo har länge haft sina sommarsuffletter som heter Breezy. De har tittlucka och stora nät på sidan av suffletten för luftgenomströmning. Det är solskydd 50 på tyget men värt att tänka på är det bara solskydd 3 där nätet är. En smart funktion är att det är myggnät fäst på dem som går att dra ner runt sittdelsbasen.

Vissa av Bugaboos Breezy finns bara i vissa färger till vissa barnvagnsmodeller men vissa finns till alla.

Joolz

Joolz har två olika solskydd. De har en lång solkeps som man kan fästa med dragkedja som går att dra ut ett myggnät från som man drar runt sittdelen och sedan har de ett annat solskydd som jag personligen föredrar. Det är ett grått solskydd som man fäster med dragkedja på suffletten och sedan ser det ut typ som Bugaboos breezy då man drar ner det runt sittdelen.

Joolz_geo_barnvagnsinspo_solskydd

Förutom suffletten har Joolz så smart liggdel att den inte bara går att öppna upp baktill på suffletten för att öka luftgenomströmningen utan även nertill vid liggdelen så man får extra mycket luftgenomströmning.

05122016-p1200580

Emmaljunga

Emmaljunga har även de sommarsuffletter som man kan köpa till där det finns lufthål på sidorna. Jag har sommarsuffletten till Emmaljunga SuperViking och själva suffletten är lång och täcker bra och sedan kan man då dessutom dra ner ett myggnät som skyddar extra.

emmaljunga sommarsufflett

UPPAbaby 

Till liggdelen på UPPAbaby (den som ingår till VISTA och som går att köpa till om man har CRUZ) är solskärmen alltid med och ser likadan året om. Den har UV 50 som solskydd på tyget och den har öppningar med nät på sidorna för att öka luftgenomströmningen.

VISTA15_Bass_Vented-1024x551

Dessutom har UPPAbabys liggdel en stor öppningsbar sufflett baktill med nät som ökar luftgenomströmningen.

Minifläktar svalkar skönt

Vill man bättre på luftgenomströmningen så är ett tips att man sätter små minifläktar som drivs på batteri runt liggdelen. Jag har skrivit och tipsat om dem här.

En hel uppsjö med mer

Det finns självklart hur mycket mer som helst att skriva om men jag tänkte stanna här för att det inte blir för långt. Längre fram tänkte jag även bjuda på tips om svalka för sittdel också.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser