Sedan mars har jag fått äran att rulla Emmaljungas storsäljare Superviking och jag förstår verkligen att den är populär. Den har bra rull, en rymlig ergonomisk sittdel och den är en riktigt rejäl vagn som man kan pressa genom snödrivor eller genom grustag. Dessutom är det här ingen tunnis. Den klarar upp till 40 kg med ”Go Double” adapter!

23032017-DSC_0750.jpg

En bra vagn som fungerar i vardagen

Emmaljunga Superviking har många fördelar som jag uppskattar med barnvagnar. Den har en varukorg stor nog för min ettåring att krypa in i. Den har rymlig sittdel och den svänger lätt och enkelt när man kör. Jag rullar loungemodellen som har lufthjul och de rullar enkelt upp över trottoarkanter utan att men behöver vicka den.

Handtag

Superviking har ett ställbart knäledshandtag. Det här är en vatttendelare och jag ser ofta kommentarer i barnvagnsgrupper där folk eftersöker vagnar med just knäled. Får jag välja väljer jag alltid teleskop då jag tycker att det passar mig bättre som är ganska lång.

Själva handtaget är ergonomiskt böjt, tjockt och bekvämt. Min loungemodell är klädd i snyggt konstskinn som känns lyxigt.

18052017-DSC_2461.jpg

Sittdel

Vagnen har fyra lägen. Tre lägen är olika lutningar och det sista läget som är fullt liggläge är bara ett hopfällningsläge och ska inte användas med barn i. Det här gör att vagnen inte har fullt liggläge då den används utan viloläge. Den har ändå ett väldigt bra viloläge och min son sover inte sämre i den här vagnen än i andra men värt att tänka på om man byter tidigt till sittdel.

18052017-DSC_2458.jpg

Jag gillar själva sittdelen på Emmaljunga Superviking. Den är rymlig och djup och min son sitter som i en ”icke ergnomisk” sittdel när han sitter i den. Det vill säga han får ett eget aktivt sittande och sjunker inte ihop i något halvviloläge.

23032017-DSC_0743.jpg

En sak som jag inte blivit helt vän med är själva lutningen av sittdelen. Det görs genom att en rem dras  i baktill på sittdelen. Det här är nog en vanefråga och en teknikfråga men den är inte självklar direkt.

Sittdelen har en stor varningstext på ryggen där samma varning står på flera olika språk. Emmaljungas skönhetsråd kanske kunde se över det här om de får tid över för det vore mer uppskattat med en diskretare text men det här påverkar ju bara utseendet och inte funktionen.

Jag har hört om folk som sprättar bort den här varningstexten och då har de ibland upptäckt större eller mindre små hål i ryggtyget efter något vid tillverkningen så det kanske förklarar det?

Imponerande lång sufflett

Emmaljunga Superviking har en lång ställbar sufflett i ett snyggt tyg med skön mjuk känsla. Den är förlängningsbar på det viset att man drar den framåt så släpper första steget som sitter med kardborrar och istället hakar nästa steg i. Själva bygeln är även den ställbar. Det blir ganska mycket tyg som flänger baktill när den är på innersta läget som man får rätta till så det ligger snyggt.

Återigen kommer jag med mina önskningar till höger och vänster men det vore faktiskt rejält mycket snyggare med bara en dragkedja och dessutom enklare.

Men själva suffletten är imponerande lång och täcker väldigt bra då Oscar sover. Dessutom finns det sommarsufflett att köpa till.

Skillnaden mellan Superviking och Supernitro

Vill man inte ha en ergonomisk sittdel utan man vill ha en ”vanlig” istället så köper man sittdelen som heter Nitro. Fäster man den på chassit till Superviking så har man istället en Supernitro. Så enkelt är det. En Superviking Flat 😉

Varukorg

Superviking har en riktigt bra varukorg. Den går att lasta från flera håll och den rymmer mycket. Emmaljunga testar alla sina vagnar enligt normen så den är godkänd till 5 kilo men min ettåring på tio kilo klättrar in i den med jämna mellanrum.

Körkänsla

Först när jag tog i vagnen uppfattade jag den som lång men den känslan släppte efter ett tag. Den har ett riktigt bra rull och den svänger enkelt. Jag är väldigt nöjd att jag valde lufthjulen och den har inga problem att ta sig upp för trottoarkanter.

Chassit är rejält och möts man av en snöhög är det bara att pressa på igenom utan att den här vagnen knorrar.

Jag uppfattade den som sagt lite lång i början och den känslan kommer tillbaka ibland då jag åker kommunalt med den för med knäledshandtaget och längden på chassit så blir den lite lång då man kliver på en buss och man får ställa vagnen lite på sidan istället för rakt in (i Stockholm står man inte i färdriktningen utan på tvären).

Jag tänker att det kanske är för att balansera upp eftersom den går att bygga vidare som syskonvagn på längden. Men samtidigt gör jag det med min UPPAbaby VISTA också och den är kortare. Men det här kanske helt enkelt är knäledshandtaget som gör det.

Ståbräda

Jag fick med en ståbräda och det är jag oerhört glad för. Den var inte helt enkel att montera första gången men kan man enkelt klicka bort den genom att vrida på en spärr och lyfta bort den. Upphängningsordningen är så enkel som ett snöre från handtaget vilket absolut funkar men kanske hade kunnat göras smidigare. Speciellt om man sig mig har en treåring som hoppar på och av var tionde meter.

18052017-DSC_2462.jpg

På själva snöret har Emmaljunga även fäst världens största varningstext som ser ut som en flagga. Den hade kanske kunnat bli snyggar om man valde att bara skriva varningstexten på ett språk per land istället för samma varningstext med alla språk till alla. Återigen har Emmaljungas skönhetsråd något att bita i 😉

Men jag måste ändå lyfta fram att det här är en riktigt bra ståbräda. Jossan hamnar i ansiktshöjd på Oscar och hon kvittrar och pratar med honom.

När Oscar ligger i viloläge skulle jag vilja kunna fälla hans fotstöd nedåt för att Jossan skulle kunna få mer utrymme framför sig men istället fäller man det uppåt. Det ger utrymme och Jossan håller i fotstödet men det ger kortare benutrymme för Oscar och fotstödet fastnar inte i det läget utan rör sig.

Skötväskan kvar på handtaget när man använder ståbrädan

En grym grej med Emmaljunga Superviking är att fast att Jossan står på ståbrädan så kan jag ha skötväskan kvar på handtaget bakom ryggen på henne. Den hänger inte i vägen.

Emmaljungas organiser

Ja å när vi ändå pratar om skötväskan. Jag är ju svårt kär i Emmaljungas organiser. Det måste vara en av de finaste skötväskorna jag sett. så stilren och perfekt att man kan få samma färg som resten av vagnen. Jag har skrivit mer utförligt om Emmaljungas organiser tidigare här på bloggen.

23032017-DSC_0739.jpg

Bilvagn

Tråd efter tråd på nätet läser jag om folk som hyllar Emmaljunga Superviking och den klassiska meningen brukar vara ”Emmaljunga Superviking är grym på allt utom att fälla ihop och lasta in i en bil” ha ha. Det är verkligen så. Man kan fälla ihop den med sittdelen kvar på både i framåtvänd och bakåtvänt läge vilket är grymt. Den fälls ihop till stående på alla fyra hjul men den blir inte liten och lätt så ska man lyfta in den i en bil varje dag kanske det inte är så kul. Men det här ska ju ses som en möjlighet till att köpa en separat bilvagn såklart 😉

Sidokorg

Jag har även fått med en sidokorg som man kan klicka fast på vänster sida. Jag har den inte med jämt men om jag vet att jag ska handla eller så, så lägger jag den i varukorgen (den blir helt platt när man fäller ihop den) och så klickar jag på den då den ska användas.

Jag har läst ett tips från en tjej att det ska finnas en kylväska på Lidl som är exakt rätt storlek för den här korgen. Perfekt för picknickarna i sommar.

IMG_7578.JPG

(OBS, på bilden har jag glömt att vika ner ena stödet under korgen, som tur var kom inga matvaror till skada under fotograferingen ;))

Sammanfattning

Jag tycker att Emmaljunga Superviking är en rejält användarvänlig vagn som rullar bra och som gör det möjligt att få med sig allt man behöver för en dag på stan.

Jag är oerhört glad att jag hunnit uppleva en Superviking under mina barns barnvagnsår så jag vet varför Emmaljunga har sådan fan club.

Skulle jag önska något så skulle jag gärna skicka den genom ett skönhetsråd för en lätt make up 😉

Jag skulle även gjort om lite lösningar så de hade blivit ”smartare” och lite mer designade och användarvänliga. Det jag menar är att den är lite grovmotorisk. Det är klart att det går att hänga upp ståbrädan med ett snöre, men det kanske är mer användarvänligt att kunna trycka upp den med foten och den stannar i det läget, eller att det går självklart att fälla sittdelen med en rem i ryggen, men det skulle vara enklare med en knapp eller spak.  Inte kardborrlösning på suffletten och kanske så hopfällningsläget även blev liggläge.

Men oooh va snyggt tygmaterial Emmaljunga lounge har och hur snyggt är det inte med däck med vita hjulsidor. Sådant gillar jag.

Det känns som att Emmaljunga är på G att bli vanligare även i Stockholm. Nu ser jag allt som oftast Superviking med liggdel rullandes runt Liljeholmen där jag bor. Så var det inte för bara något år sedan.

Börjar de dölja varningstexterna på samma vis som på snygga NXT90 så blir den dessutom ett snäpp snyggare. (ja jag vet, löjlig är jag, men viktigt för oss barnvagnsnördar)

18052017-DSC_2456.jpg

Pris

Emmaljunga Superviking kostar med sittdel från 6400 kr och köper man till liggdel kostar vagnen 8800 kr. Dessutom går vagnen att bygga vidare som syskonvagn på längden.

Recension i samarbete med Emmaljunga

Tack för att jag har fått recensera er vagn Emmaljunga.

 

 

Annonser