Jag älskar tekniska saker som är små, genomtänkta. Enkla att använda och som man inte behöver köpa dyra reservdelar till om man tappar bort originalen.

Det här babylarmet från CAPiDi bockar av alla de kraven. Så det har varit väldigt kul att fått chansen att recensera just det här larmet och ännu lite roligare att jag fått testa en i färgen guld som är en av de två nya färgerna som kom nu i dagarna.

Snygg smidig design

Jag är löjligt nöjd över att larmet matchar min mobil. Alltså barnsligt onödigt nöjd. Ni vet, messa bilder till kompisar å skryt över hur snyggt babylarm man har ha ha. Det kan tilläggas att de inte svarat lika imponerat på mina bilder, men de är bara avundsjuka. Så måste det vara. 😉

24052017-DSC_2514

Det här är även det minsta Babylarm jag sett. Både mottagaren och sändaren är så här små och drivs med uppladdningsbart batteri (som håller flera nätter utan att laddas om) så man ställer bara sändaren någonstans i sovrummet och sedan har man med sig mottagaren där man är.

Oerhört lätt att använda

Jag vet faktiskt inte om jag fick med någon instruktionsbok för jag plockade upp den ur kartongen, stoppade in laddsladden och sedan på kvällen startade jag barnsändaren inne i Oscars rum och vuxenenheten i vardagsrummet. Båda började lysa och när Oscar började prata i sömnen så började den sända. Så enkelt så till och med min mamma klarade av det och hon är inte teknisk för fem öre (förutom om hon bedömer sig själv.. då anser hon sig vara väldigt haj)

28052017-DSC_2538

Laddas med mikroUSB

Ni vet när man lägger laddsladden på ett sådant där toklistigt ställe så man aldrig hittar den igen, eller då man på något magiskt vis lyckas lämna den för nära ens treåring och en kökssax? Sedan sitter man på nätet och googlar efter laddsladd och inser att en ny sladd kostar ungefär lika mycket som monitorn gjorde då man först köpte den. Därför älskar jag när saker laddas med något universalt som t.ex. microUSBsladd. En ny sladd kostar ungefär 50 kr på Clas Ohlsson och man behöver inte åka till specialbutiker för att hitta dem. Så jag blev väldigt glad då jag såg att det ingick just MikroUSBsladd för att ladda CAPiDi Babyalarm.

29052017-DSC_2627

Enkel att ta med och fästa på barnvagnen

En sak som är väldigt smidig med den är att den är sladdlös och så liten att den enkelt får plats i skötväskan. Kommer man bort till någon med altan och sonen somnat i vagnen så fäster jag bara Babylarmet på barnvagnen och ställer den i skuggan på altanen. Då kan Oscar sova vidare medan jag går in och hälsar eller sätter på kaffet.

28052017-DSC_2619

 

Somnar på balkongen

Det är även supersmidigt att rulla ut barnvagnen på balkongen om Oscar somnat på promenaden. Föräldramonitorn är så liten att man bara fäster den i bakfickan med spännet som sitter på den och bär med den i lägenheten.

Personliga bilder på fronterna

Kolla va fint. Man kan beställa sin egen personliga front. Sätter man en söt bild på sitt barn på barnenheten (den som sänder) så blir det enkelt att skilja den och föräldraenheten från varandra.

front personlig.jpg

Jag funderade på att sätta en bild på Peter på föräldraenheten och hävda att den är hans personliga så får han ta alla nätter eftersom det är hans enhet som låter och lyser. Tror kanske inte han skulle gå på den. Men det kanske är värt att testa 😉

Pris

CAPiDi Babyalarm börjar från 998 kr

Jag är supernöjd med den här monitorn och försökte hitta på flera anledningar för Peter till varför vi skulle köpa en till monitor till Josefine också men han gick inte på den eftersom vi redan har en till henne, men vem vet. Den kanske råkar hamna i tvättmaskinen och gå sönder så jag måste köpa en ny, vem vet 😉 Tack Capidi för att jag fick testa ert Babylarm. Det har varit oerhört kul.

28052017-DSC_2525

 

 

Annonser