Idag var en väldigt trevlig och oerhört nördig dag. Jag mötte upp Cajsa som driver instagramkontot @barnvagnstest och hennes barnvagn Cybex Priam och ställde den mot min Cybex Mios.

16062017-DSC_2951

Samma färg men ändå olika

Både Cajsa och jag har färgen Manhattan Grey på våra vagnar men som ni ser är färgen rätt olika på dem. Även strukturen på tygerna är helt olika. Cybex Priams Manhattan grey är en ”grey melange” blandning i canvasstruktur medan Cybex Mios Manhattan grey är ett slätt ”vindbyxe” tyg i ljust enfärgat grått.

16062017-DSC_2923

Cybex Mios längst fram i bild Cybex Priam bakom

Riktigt bra rull på Priam

Cybex Priam har ett oerhört bra rull. Den går nästan av sig själv. Cybex Mios känner man mer när man rullar. Den har mindre däck, i samma storlek som Babyzen YOYO+ men den har inte samma rull som varken Cybex Priam eller Babyzen YOYO+. Den är absolut inte tungstyrd men när man går med båda vagnarna bredvid varandra så märker man hur enkelt Priam rullar.

Litet hjul, stort hjul

Mios är Priams ”lillebror” och de är lika varandra på många vis, liknande linjer och former men det är stor skillnad på bakdäcken 🙂

16062017-DSC_2936

Skillnaden hopfällda

Här ser ni skillnaden på vagnarna hopfällda. Mios är betydligt mindre. Men värt att påpeka är att Priam faktiskt blir liten hopfälld med sittdelen kvar på för att vara en vagn i ”normalstorlek” så Den skulle fungera riktigt bra för någon som vill lasta in den i en bil då och då.

Båda vagnarna går att fälla med sittdelen kvar på om sittdelen är i framåtvänt läge.

Ingen recension

Det här är ingen recension på någon av vagnarna. Jag har rullat dem allt för kort tid för att kunna uttala mig om det men det är jämförelsebilder så man ser likheter och skillnader.

16062017-DSC_2963

Mått ihopfälld med sittdelen kvar på
Mios- Längd 75cm Bredd 50cm Höjd 39cm
Priam- Längd 95,5cm Bredd 57,5cm Höjd 45,5cm

Vikt med sittdelen kvar
Mios- 9,6 kg
Priam- 12,1 kg

 

Annonser