Redan förra året skrev jag ett inlägg om att flyga med Babyzen YOYO+ som handbagage men allt är färskvara så då vi återigen reste med Babyzen YOYO+ i år passade jag på att ta lite nya bilder och tänkte skriva hur det i år 2017 går att resa med Babyzen YOYO+ som handbagage på flygplanet.

27062017-DSC_4076.jpg

Ta med cityvagnen på semestern

Babyzen YOYO+ är en av mina absoluta favoritvagnar och jag rullar den hela året runt även i snöslask. Det är en perfekt cityvagn som är sjukt smidig men som ändå har en rejäl sittyta för barnet och en för sin egen storlek stor varukorg där man lätt får plats med matvaror i klass med en eller två matkassar.

Eftersom den är så användarvänlig hemma i vardagen känns det oerhört praktiskt att den även är den perfekta semestervagnen för då trivs redan barnet i den och den känns som ”hemma” även då man är borta och allt är nytt.

Många fördelar med att resa med barnvagnen som handbagage

Ja det finns absolut paraplysulkys att låna på de flesta flygplatser som man kan rulla fram till gaten. Men de vagnarna har skiftande kvalité och som t.ex. de på Gatwick är svetsade i stål utan viloläge.

27062017-DSC_4069.jpg

Först satt Josefine i vagnen och lekte smakråd åt Peter då vi strosade i taxfreebutiker och sedan sov Oscar tryggt i ”sin” vagn som han är van.

27062017-DSC_4046.jpg

Jag vet att man på vissa flygplatser även får gate-checka in sin egen vagn men då man landar på destinationen så kommer den ut på bagageutlämningen långt från där man gick av planet. En tjej som flög samma flyg som oss hem gate checkade in sin vagn och hade inget bärsele med sig så hon gick och bar sitt handbagage och sin nyfödda bebis över hela Arlanda, förbi alla bagageband till det för specialbagage som ligger längst bort. Jag hade Oscar i vår Babyzen YOY0+ och vårt handbagage hängandes på vagnen och i varukorgen så jag erbjöd mig att bära lite av hennes.

Lasta vagnen full hemma och rulla till flygplatsen

Vi bor i närförort till Stockholm och det är smidigt för oss att åka kommunalt till centralstationen och därifrån ta Arlanda Express så det var så vi gjorde även den här gången.

Det är smidigt att man lastar vagnen med det man ska ha med sig och sedan har man vagnen med sig hela resan från dörr till dörr. Enda gången man behöver lasta av vagnen är då man fäller ihop den vid säkerhetskontrollen (behövs inte på vissa flygplatser) och då man fäller ihop den på bryggan till flygplanet.

27062017-DSC_4037.jpg

Inga frågor om ifall vagnen skulle gå som handbagage eller inte

Varken vid incheckningen på Arlanda eller Gatwick fick vi några frågor om ifall vagnen var godkänd som handbagage och på Gatwick fick vi t.o.m en klisterlapp vid incheckningen att den var ”Cabin Approved”.

IMG_9324

Handbagagemått 

Enligt dagens IATA-standard (en frivillig överenskommelse mellan flygbolagen) får handbagaget vara högst 56 cm x 45 cm x 25 cm. De flesta flygbolag använder sig av dessa begränsningar men olika flygbolag kan ha olika regler för handbagagets mått och vikt.

Babyzen YOYO+ mått

Ihopfälld; 52 cm x 44 cm x 18 cm

Vikt; 5,8 kg

Förutom minivagnen GB Pockit är Babyzen YOYO+ den enda (mig veterligen) barnvagnen som är officiellt accepterad som handbagage på tre olika bolag. Jag vet att det finns andra små vagnar som man absolut kan ha tur och få med sig (jag har själv flugit med Babyjogger City Tour på Norwegian) .

Men är den inte officiellt accepterad av flygbolaget är det inget man kan räkna med utan säger de att man måste checka in den så måste man göra det.

27062017-DSC_4091.jpg

Babyzen YOYO är officiellt accepterad som handbagage på

  • Air France
  • Cathay Pacific
  • Dragon Air

Själv har jag flugit med Norwegian varje gång och det har inte varit några som helst problem.

Handbagage Norwegian 

Jag flög som sagt med Norwegian och de har valt att skriva ut ett mindre handbagage än den officiella rekommendationen från IATA. På sin hemsida skriver Norwegian

Du får alltid ha med dig ett handbagage gratis i kabinen. Du får även ha med dig ett litet personligt föremål ombord. Detta kan vara en liten handväska eller smal datorväska som ryms smidigt under stolen framför dig. Din biljettyp avgör hur mycket ditt handbagage får väga.

1 handbagage: max 55 x 40 x 23 cm

1 litet personligt föremål: max 25 x 33 x 20 cm

Kombinerad maxvikt: 10 kg (alt 15 kg för dyrare biljett)

IMG_9322

Räknas som ett handbagage

Vi flög en familj om två vuxna, en treåring (får ha med handbagage) och en ettåring (får ha med egen skötväska men inget handbagage)

Vi hade även incheckat bagage så vi valde att bara ha en handbagageväska, en stor skötväska och Babyzen YOYO+ med oss. Våra väskor la vi framför oss under våra stolar och Babyzen YOYO+ la vi upp på kabinhyllan.

Rulla från planet till bagageutlämningen.

Det är verkligen smidigt att lyfta av barn och vagn. Slå upp vagnen och sätta fast ett trött litet barn i vagnen och sedan enkelt rulla hela vägen till bagageutlämningen förbi passkontrollen.

27062017-DSC_4101.jpg

Glöm inte nicka

För guds skull. Glöm inte att nicka åt alla andra Babyzen YOYO+ du rullar förbi inne på flygplatsen. under 1h på Arlanda såg jag så många Babyzen att jag slutade räkna.

De andra föräldrarna med Babyzen mötte min blick, vi gav varandra en kort nick och ett snett leende som att vi var några av de där smarta som hade knäckt koden till att flyga obehindrat med barn och var nu därför med i en hemlig klubb. ”Flyga med Babyzen YOYO+”klubben

27062017-DSC_4068.jpg

 

 

 

Annonser