11062017-DSC_2914

Innan jag intresserade mig för bärvärlden så såg jag på bärsele som ett komplement till barnvagn och en nödlösning man kastande in i varukorgen utfall Josefine skulle vägra åka vagn. (Hon hade en sådan period då hon var runt fyra, fem månader och tyckte hon hade åkt liggdel klart).

Jag tänkte att man bar i bärsele tills barnet var stort nog att kunna gå själv.

Omvärderat och fått en större värld

Om man har den tanken, att man bara bär tills barnet är ett år ungefär så är ju det ungefär lika logiskt som att man skulle sluta med barnvagn vid ett års ålder.

Josefine är tre år och vill och kan själv …. tills allt blir jättejobbigt och man blir jättetrött.

Hon har ståbräda men med trötta ben är det inget komplett alternativ för en heldag på språng.

Ofta har jag tagit syskonvagn (som gått tom 95% av tiden för hon kan själv) eller så tar jag en sele till Oscar och så får Josefine åka vagn.

Men sedan jag fått låna Baby Tulas Toddlersele har jag istället burit Josefine på ryggen och gud så smidigt och givande det är.

IMG_8079.JPG

Konfliktlösare

Bära är verkligen så mycket mer än ett transportmedel. Förra veckan var vi en heldag i Aspuddsparken. Josefine hade jättekul men efter mycket flängande och utan lunch i magen reagera hon som alla treåringar då jag sa att det var dags att åka hem.

Hon bröt ihop och grät och allt var hemskt och jag var orättvis. Jag fråga om hon ville åka sele eller åka vagn och hon sa sele.

Kasta upp henne på ryggen och istället för en jobbig prommis hem där vi skulle tjatat på varandra fick jag höra om vilka färger spöken har, att fåglar kan hoppa upp och ner och vilka saker hon skulle beställa på Mc Donalds om hon fick (allt utom hamburgare i princip).

Då vi kom fram till tunnelbanan frågade jag om hon ville komma ner men hon sa att hon hellre ville sitta kvar. Sen suckade hon lite och la ner huvudet mot min nacke. Smälter man inte då så vet jag inte vad.

Hela eftermiddagen sedan så var hon lugn och harmonisk och så även jag. Visst. Lillebror fick sig sina vanliga tjuvnyp men den där tiden tankade verkligen energi hos oss båda och man var inte irriterad som vissa andra eftermiddagar då man är själv med båda barnen.

09072017-DSC_4693

Inte så stor som man kan tro

Jag kan ibland behöva påminna mig om att Josefine faktiskt inte är så stor som hon låter. Lillebror tar mycket tid för tittar man inte på honom så river han ut skåp och lådor, drar ut toalettpapper och hånglar med toalettborsten.

Vi brukar försöka gå på egna små upptåg med Josefine men det är svårt då man är själv med dem nu under sommarlovet.

Bärselen har verkligen gett mig ett alternativ då till egen tid med dem båda.

Folk tittar mer

Jag förstår att jag inte är den enda som tänkt att bärsele är för spädbarn för ofta när jag kommer med Josefine i toddlerselen så tittar folk till. Det gör de aldrig om jag kommer med henne i en barnvagn. Då tycker ingen hon är för stor.

Däremot är det ingen som verkar reagera negativt på det utan jag får snarare ”oh va mysigt” blickar och tanter vinkar åt henne på stan 😂

09072017-DSC_4716

Konstruktionen själva selen

Det här är ju som sagt en recension av bärselen Baby Tula Toddler och den har inte varit speciellt konstruktionsmässigt uppbyggd fram tills nu men det är för att mer än hälften av bärandet är just fördelarna de skapar av att bära sitt större barn. Men nu tänkte jag prata om själva selen.

Soft Structured Baby Carriers

I USA brukar man prata om selar som Baby Tula som en Soft Structured Bärsele. Det man menar är att den har ett mjukt tyg över ryggstycket som formar sig över barnets rygg istället för att barnets rygg formar sig efter bärselen. Sedan har den tyg knäveck till knäveck så den ger barnet en bred skön avlastande sittyta att sitta i. Dessutom har den sköna breda avlastande axelband och ett midjebälte.

FullSizeRender 3

Baby Tula Toddler har allt det här och dessutom har den som sin egen grej att den har sjukt snygg speciell design. Den har snygga tryck på sina selar och de släpps som kollektioner med jämna mellanrum.

Jag påstår att det är pilar på den här som Jossan har fått testa men Jossan påstår att det är träd och säger allt som ofta. Mamma, jag tycker vi ska ta selen med träd på idag.

Användningstid

Den passar ungefär från drygt 1 års ålder (eller drygt 80 cm) och minst 11 kg och upp till 27 kilo. Jag har satt min son i den som är ett år och två månader och ungefär 79 cm och kanske runt 11 kg och han var för liten. Den var för bred i sittdelen för honom så jag skulle kunna tänka mig att han behöver någon månad till på sig att växa.

Pris

Baby Tula Toddler finns i välsorterade barnbutiker och kostar ungefär 1499 kr

Bär era ”Toddlers”

Nä min spontana uppmaning till alla är att sluta inte bära. Det är såååå oerhört mysigt och givande samt väldigt praktiskt. En bärsele får plats i en väska och kan plockas fram vid behov. Det gör att små trötta ben som sprungit sig svettiga en hel dag kan ta sig hem igen utan gnäll och skrik.

11062017-DSC_2892

Aldrig för sent att börja bära (jo kanske när de tar studenten) 

Det är aldrig för sent att börja bära. Jag bar inte Josefine speciellt mycket när hon var liten men nu som treåring så älskar hon att bli buren på ryggen och istället för att gå och hålla henne i handen och böja på ryggen för att höra vad hon säger så är hon precis vid mitt öra och kan svamla på om allt medan jag enkelt går och gör det vi ska utan att oroa mig för att hon springer rakt ut i trafiken då hon är trött. Dessutom är det såååå bra för själen. man blir helt varm i kroppen när de små fingrarna kramar en runt halsen bakifrån eller den lilla tjejen lutar sitt huvud mot ens nacke och säger saker som ”du är min bästa vän mamma”.

 

 

Annonser