De senaste gånger som jag har flugit med barnen så har jag haft med mig ”handbagagevagnar” som jag tagit med in i planet och lagt på handbagagehyllan. Nu sist då vi flög till London så valde vi att checka in vår UPPAbaby VISTA och ta med oss den och jäklar va smidigt det var så här tänkte jag skriva lite om det.

27062017-DSC_4081

Har tidigare flugit med Airshell

När Josefine var liten hyrde vi airshell till vår gamla vagn. Jag minns fortfarande hur jobbigt det var att leta upp rätt disk på Arlanda och hämta ut den ur.

Släpa med den här monsterstora väskan som väger multum. Packa ner vagnen. Leta upp vart vi skulle checka in den. Argumentera med hon som skulle skanna av bagagetagen om att den inte alls vägde för mycket och sedan då vi flugit hem igen och hämtat ut väskan och vagnen från bagagebandet fick vi packa upp vagnen och sedan släpa med den stora tunga väskan över hela Arlanda tills vi hitta disken där vi skulle lämna tillbaka air shellet på.

Som droppen som fick bägaren att rinna över så  var det först ingen personal bakom disken då vi tydligen landade någon tid då de hade rast och som om det inte vore nog hade vi fått släpa med det här tunga Air Shellet hela helgen på semesterorten så sedan dess har jag dragit mig från att flyga med stor vagn och hållit mig till handbagagevagnarna.

Barnvagnsnörden i mig måste ju testa när det finns något nytt

Men nu när jag skulle ut och flyga igen så googlade jag runt och läste på att UPPAbaby har en egen resväska för deras barnvagnar och eftersom jag har en UPPAbaby VISTA så kände jag ju då direkt att det här måste man ju testa som barnvagnnörd. Så jag kontaktade REIREI som är distributörer av UPPAbaby i Skandinavien och tjatade till mig ett lån av resväska (de har lärt sig vid det här laget att det går fortare att säga ja direkt på mina tjatmail istället för att tro att jag ska tröttna för det gör jag inte) så supersnälla som de är så fick jag låna en väska av dem under en vecka.

23062017-DSC_3603

UPPAbabys Resväska

UPPAbaby har tagit fram en slitstark nylonväska som är bagageklassad och passar så bra till deras vagnar att UPPAbaby ger barnvagnsägarna fulla garantier på deras vagnar (om man själv ser till att uppfylla de kraven som de ställer på ens vagn). Dvs att man har garanti kvar på sin barnvagn och att man har registrerat vagnen och väskan hos UPPAbaby på deras hemsida.

27062017-DSC_4104

Men man får ju ersättning genom hemförsäkring eller flygbolaget?

Jo där får man ersättning. Dvs. De kollar på hur gammal din vagn var och så får du köpa en ny vagn för samma summa som de anser att din vagnen var värd då skadan uppkom. Så om du du t.ex. har en UPPAbaby VISTA som du köpte för 12 000 kr för 2,5 år sedan så kanske de anser att vagnen är värd 6000 kr då skadan uppkom och du får då köpa en ny vagn som kostar 6000 kr. Använder man istället UPPAbabys resväska så ersätter de delarna på din vagn som blivit skadade så att din vagn fungerar som den gjorde innan flygresan. Dessutom gör de det direkt utan att du behöver anmäla skadan mitt i natten på flygplatsen eller stå utan vagn under semestern.

Så istället för att sitta och kolla blocket på begagnade vagnar för 6000 kr (begagnade vagnar har generellt sett ingen garanti) eller bli tvungen att själv lägga till mellanskillnaden upp till en ny vagn så påverkas inte din vardag utan du har fortfarande din UPPAbaby VISTA, fullt fungerande och dessutom fortfarande garanti på den.

Packa ihop vagnen i resväskan

Det är väldigt enkelt att se hur man ska packa vagnen i väskan för det är en teckning i botten som visar hur vagnen ska ligga.

Checka in barnvagn 

Om man flyger med barn under två år får man generellt sett alltid checka in en barnvagn, en bilbarnstol och fem kilo packning för barnet (packat i en förälders väska) men läs på just ditt flygbolags hemsida för att vara säker.

Man behöver inte anmäla innan att man kommer att checka in en barnvagn till skillnad från annat specialbagage så som t.ex. golfklubbor eller liknande. Istället så går man bara fram till den vanliga incheckningsdisken och säger att man har en barnvagn med sig som man vill checka in. Sedan är det lite olika när man checkar in den beroende på flygplats.

27062017-DSC_4103

Checka in som specialbagage direkt vid bagagelämningen

På Arlanda måste man checka in väskan direkt vid vanliga incheckningsdisken och man får en bagagelapp från dem och sedan går man till ”specialbagagebandet” och lämnar vagnen.

23062017-DSC_3604

När man landat på sin destination så hämtar man väskan där man hämtar annat incheckat bagage.

27062017-DSC_4102

Checka in vid Gaten

På Gatwick i London sa de till oss att vi fick checka in barnvagnen vid gaten. Det betydde att vi fick rulla den genom hela säkerhetskontrollen så vi hade allt handbagage i den enorma varukorgen och sonen sov tryggt och skönt i sin vanliga rymliga sittdel hela tiden vi väntade på planet.

27062017-DSC_4055

När vi sedan skulle gå på planet så packade jag ihop barnvagnen i väskan (man klickar av sittdelen, fäller ihop chassit och klickar av bakdäcken) så det tar ungefär en minut.

Därefter rullar man fram väskan (som har hjul) till den där sista gatekontrollen då de kontrollerar pass och biljett. Där får man en bagagetag på väskan, sedan ställer man den på en bagagevagn och sedan går man ut på bryggan och in i planet.

När vi landade på Arlanda fick vi hämta barnvagnen på bagagebandet för specialbagage.

Så här gjorde vi

Vi rullade UPPAbaby VISTA från vår lägenhet med allt handbagage i varukorgen och sonen i sin trygga vagn. För honom var det ingen skillnad på om vi skulle åka in till stan en vanlig lördag eller att vi faktiskt skulle iväg till ett helt annat land.

Vi tog Arlanda Express till flygplatsen (vagn fyra är handikapp och barnvagnsvänlig vagn där man har extra mycket utrymme).

23062017-DSC_3602

När vi skulle checka in vagnen så lyfte vi över Oscar till vår Babyzen YOYO+ som Josefine åkt i till flygplatsen. Sedan rullade jag ut bagageväskan som vi haft förvarad i UPPAbaby VISTAns egen varukorg och så klickade vi av sittdelen, fällde ihop chassit och klickade av bakhjulen och la i väskan.

Det här tog ungefär en minut och därefter stängde vi bara dragkedjan och drog väskan efter oss till den plats där vi skulle lämna den för incheckningen.

Väskan har stora utanpåliggande hjul som gör att den rullar enkelt på flygplatser.

Hämtade väskan på rullbandet för bagage

När vi sedan landat så hämtade vi bagageväskan från rullbandet. Öppnade väskan, lyfte ut sittdel, chassi, klickade på hjulen och fällde upp vagnen. Sedan rullade vi ihop bagageväskan och la i varukorgen ihop med handbagaget och sedan rullade vi enkelt ut från flygplatsen.

Inget stort jobbigt projekt och många fördelar på semesterorten

Jag var lite orolig innan att det skulle kännas som ett större projekt att resa med vagnen än vinningen skulle vara på själva semesterorten eftersom vi även hade med oss en Babyzen YOYO+ som vi vet är smidig att resa med men gud så skönt det var att ha en stor vagn med.

Vi semestrade i en närförort till London. Ett villaområdet med dåligt asfalterade trottoarer och vi gick mycket.

Skärmavbild 2017-07-09 kl. 23.39.41.png

Det var oerhört skönt att ha vår egen vagn med oss på dagarna och vi la även vår Babyzen YOYO+ i varukorgen och fällde upp den om Josefine blev trött och ville åka.

Det var heller inget svettigt projekt att checka in vagnen.  Väskan hade vi som sagt i varukorgen på vagnen. Det tog en minut att packa ihop den och när vi hämtade vagnen på bagagebandet så tog det en minut att packa upp den igen och rulla ihop väskan och lägga i varukorgen.

TravelSafe-program 

Att UPPAbaby dessutom har sitt TravelSafe-program där de ersätter skador som uppstått på vagnen om man använt deras väska gör ju att man inte heller drar sig för att ta med sin egen vagn.

Vill du läsa mer om vad det innebär med TravelSafe-programet så går det att läsa om det här på UPPAbabys hemsida

Annonser