Tack vare barnbutiken Åre barnvagnar har jag fått testa och recensera balanscykeln ”First bike” som ett samarbete med dem. Ja eller egentligen är det faktiskt min treåriga dotter Josefine som gjort den här recensionen för hon har använt den och det är hon som har pratat om den och det är hennes upplevelser som ligger till grund för hela inlägget.

22062017-DSC_3515

Flera smarta funktioner 

Josefine har haft en balanscykel av ett annat vanligt märke som hon varit rädd för. Hon har försökt lära sig åka på den men ropat ”sluta lägg dig ner cykeln, sluta göra så” och så har hon blivit rädd och inte vågat försöka mer på ett tag.

Så när jag fick frågan om jag ville recensera den här cykeln så läste jag på om den och insåg att den hade flera oerhört smarta funktioner som jag inte förstår att alla balanscyklar har. Jag har listat några avdem nedan.

01072017-DSC_4274.jpg

Handbroms skonar skona och får fegisar att våga

Handbroms. Så enkelt, så genialiskt. Varför har inte alla balanscyklar det? Det första min kompis sa då hon såg en bild på Josefine på balanscykeln var ”oooh va smart, den där bromsen skonar alla söndertrasade skor då de annars bromsar med framsidan på skorna och för Josefine var det här en av sakerna som gjorde att hon vågade åka i lutning över huvudtaget. Vetskapen om att hon hade en broms om det skulle gå för fort gav henne kontrollen hon behövde.

P1240538.jpg

Går inte att överböja handtaget

Josefine stod som sagt och pratade med sin förra balanscykel om att den inte skulle lägga sig ner. När hon försökte vända sig om med cykeln så svängde hon handtaget till fullt utslag och då tappade hon balansen, ramlade, fick cykeln över sig, blev rädd och grät…. vaaaarje gång.

Den här balanscykeln går inte att överböja så Josefine behåller kontrollen och kan svänga runt kontrollerat. Mycket gladare tjej.

Behövs inga verktyg för att höja och sänka sadeln

Vaaaarför har inte alla balanscyklar tänkt på att bara sätta en stor mutter för att höja och sänka sadeln? Man testar cykeln hemma, allt verkar bra.. på med skorna.. ut på gatan… för låg… så hem, skruva.. höja… ut på gatan… för hög. Eller så säger Josefine ”den är jättebra” tre sekunder senare är den inte bra å ska sänkas utan anledning.

Den här cykeln har en stor mutter som man skruvar ur, ställer in höjden steglöst och skruvar tillbaka muttern. Snabbt, enkelt och utan verktyg som man ska komma ihåg att ha med sig. Dessutom är stången inte rund så sadeln kan inte glida i sidled.

 

 

Väger lite, repas inte, rostar inte

Själva balanscykeln väger så lite så Josefine själv bär den upp för trappor. Ramen är även utformad så att det är enkelt att greppa och lyfta den. Hon kan även enkelt leda cykeln utan att den blir tung eller att hon tappar balansen.

Att den inte heller rostar eller repas är grymt smidigt eftersom Josefine likt alla treåringar helt enkelt ”tappar” cykeln lite här och var då det ska luktas på blommor eller hoppas på stenar.

 

Får plats i varukorgen under de flesta barnvagnar

Det är smidigt att få med cykeln under barnvagnen då Josefine hellre går än rullar.

Luftdäck, Skidor, antiglidsadel, göra sadeln lägre mm mm

Jag skulle vilja fortsätta i all evighet och skriva saker som att den går att få med riktiga luftdäck likt mountainbikes.

DSC_3460.jpg

Eller att man helt galet nog kan köpa till en skida till den och använda den på vintern eller att sadeln har antiglidyta så man enkelt behåller kontrollen. Eller det sjukt smarta ”göra sadeln lägre” delen man kan köpa till för att barn med korta ben ska kunna börja använda den redan innan två års ålder och massor massor med, men då orkar ni inte läsa klart hela inlägget och fortsätta läsa till länken där ni hittar den så jag ger mig här.

Åre barnvagnar är ensam återförsäljare i Sverige

Galet nog är det bara Åre barnvagnar som har insett hur bra den här balanscykeln är och jag är verkligen oerhört tacksam att jag har fått testa den här balanscykeln för den var verkligen det som avgjorde det för Josefine. Från att bara ha gått och blängt på balanscyklar så swishar hon omkring som bara den nu. Det tog bara en dag.

Pris 

Balanscykeln Firstbike börjar på 1299 kr

Jag har pratat så lyriskt om den här cykeln till alla mina vänner så flera har bett om länk till cykeln. Tack så hemskt mycket Åre barnvagnar för att jag har fått chansen att testa den här cykeln och för att ni har tagit in den till Svenska folket. Så smart och så nytänkande.

DSC_4266

 

Annonser