I förra veckan fick jag hem en riktigt rolig vagn. Jag tycker ju om syskonvagnar som bygger på längden istället för bredden så när jag såg att Jollyroom hade fått in den här vagnen Petit Chérie Excellence Double som nyhet på sin hemsida frågade jag om jag fick recensera den och tur som jag hade så fick jag det.

Petite Chérie är Jollyrooms eget märke och jag visste inte riktigt vad jag skulle kunna förvänta mig då jag öppnade kartongen men jag måste säga att jag vart glatt överraskad över mycket med den här vagnen.

DSC_6025

Bra Budget

Jag tycker det är väldigt mycket vagn för pengarna och självklart ställer jag inte lika höga krav på en vagn som kostar hälften av vad en del andra tvillingvagnar kostar. Den har snyggt tyg på suffletten, men det är inte dubbelt så det skiner igenom lite mer och det är mjukare. När man drar tillbaka suffletten så stannar den inte riktigt helt uppe men det är inte så att man stör sig för mycket på det, utan man konstaterar mer att det är så. Sen gläds man över att den har en lång sufflett.

Hade det dock varit en vagn för dubbla priset så hade jag gnällt så det får man ha med sig. Men för den här slanten skulle jag bli väldigt nöjd med den som tvillingvagn eller syskonvagn.

DSC_5602

Möjlighet till tvillingvagn för under 8000 kr

I grundutförandet ingår två sittdelar, två liggdelar (det är samma delar som byggs om) och babyskyddsadaptrar till två Maxi Cosi babyskydd (babyskydd ingår inte).

Det betyder att man kan köpa den här vagnen och använda den till tvillingar, syskon eller som singelvagn om man bara har ett barn som åker vagn. En möjligheternas vagn helt enkelt.

Liggdelen byggs om till sittdel

Det är samma ram och samma tyg som är liggdel och om man knäpper ett band och drar ihop en dragkedja under så blir det en ergonomisk sittdel av samma tyg. Det här är smart för man behöver inte ha en oanvänd liggdel eller ett liggdelstyg liggandes i garderoben om man bara behöver en sittdel, t.ex. om man köper vagnen efter att ens barn fyllt sex månader eller så.

Nackdelen brukar vara att de här sittdelarna är rätt korta och den här sittdelen är också kortare än vanligt och min 3,5 åring har lite för kort fotstöd och slår i huvudet lite i suffletten men som extravagn för trötta ben funkar den absolut. Men även om den inte är den längsta ryggen på barnvagn med sina 41 cm (jämfört med t.ex UPPAbaby VISTA som har 48 cm eller Cybex Priam som är ännu högre) så är den inte heller den kortaste ryggen och min son på 1,5 år och 85 cm sitter jättebra.

DSC_5618

Genomarbetat sittdel med dyna och fempunktsbälte

Sittdelen är redan utrustad med en dyna som sitter fast. Fördelen här blir ju att den har perfekt passform och inte glider samt att barnet sitter vadderat och mjukt.

DSC_6049

Vagnen har en sele som knäpps som fem delar. Man monterar ihop midjebältet och axelremmen som ett pussel och klickar i själva grenbandet. Det hade varit smart om man kunde knäppa bara några delar i grenbandet om man ville. T.ex bara axelbanden i grenbandet eller bara runt höften på barnet. Men samtidigt kanske det är en säkerhetsfråga varför de gjort så här. Vilket som så är selen i alla fall är ställbar och enkel att knäppa och den är lagom både till min treåring och min ettåring.

Stora luftfyllda däck och dämpning

Vagnen har stora luftfyllda däck och dämpning runt om. Den rullar på bra även om den inte är den där ”gå själv” vagnen som vissa är så får den absolut godkänt och jag störs inte av att svänga den även med två barn i den.

Båda sittdelarna/liggdelarna är likadana 

De två sitt/liggdelarna är likadana så de passar på båda platserna båda två. Så det spelar ingen roll vilken man har uppe eller nere. Det här är smart om man t.ex. har ett barn som åker nere och ett uppe och så somnar det som är nere ungefär samtidigt som man lämnar det andra barnet på förskolan. Då kan man bara lyfta up liggdelen/sittdelen nere och fästa uppe utan att väcka barnet och man får det ändå uppe nära sig.

DSC_6121

Eller om man har vagnen monterad som singelvagn och ens kompis kommer förbi och har en likadan vagn. Då kan man montera dennes sittdel/liggdel på sin egen vagn om man vara barnvakt medan kompisen ska iväg på något snabbt ärende (likadant som många gör med Bugaboo Donkey).

Ställbar höjd på sittdel/liggdel

Själva fästet till den sittdel/liggdel man har närmast sig går att vända på så att sittdelen/liggdelen kommer högre upp och närmare den som kör. Detta skapar luft mellan de två sittdelarna/liggdelarna på ett bra sätt och den övre sittdelen/liggdelen hamnar väldigt högt upp så är man lång behöver man inte böja hela ryggen för att sköta om sitt barn.

DSC_6039

Viktgräns

Sittdelarna/liggdelarna är godkända upp till 15 kg (för liggdel gäller som vanligt att man ska byta då barnet kan resa sig upp på knä)

Varukorgen är godkänd till 5 kg.

Ställbart knäledshandtag och lång sufflett med tittlucka

Barnvagnen har en riktigt lång sufflett som går att förlänga genom att öppna en dragkedja och den har tittlucka med meshnät.

DSC_5768

Den har ställbart knäledshandtag så den passar både kort och lång.

DSC_5613

Varukorg som är lätt att lasta

Varukorgen är öppen och större än medel och godkänd till 5 kg. Den har en ficka på ena sidan där det ligger en luftpump.

Pris

Just nu kostar den här vagnen 7995 kr (ordinarie pris är 9999kr)

Vikt på vagnen

Som singelvagn med en sittdel kvar väger vagnen 16 kg hemma med min bagagevåg (ingen officiell siffra) och som syskonvagn väger den 20 kg. Så om du letar efter en lätt bilvagn att svinga in i bagageluckan så kanske det inte är den här vagnen.

Går att fälla med sittdelen kvar på 

Med sittdelen i framåtvänt läge går barnvagnen att fälla till stående och blir helt ok i storlek om än rätt hög


DSC_5780

Sammanfattning

Jag gillar den här vagnen för vad den är. Det är mycket vagn för 7995 kr. Speciellt om man letar tvillingvagn.

Visst, en del knappar känns kanske lite plastiga och konstlädret på bygeln och handtaget hade kunnat vara mer designat. Men vissa delar är väldigt genomarbetade så som sittdelens dynor. Selen hade kunnat få vara lite lättare att spänna men i det stora hela så har det har varit kul att recensera den här vagnen för den har flera detaljer där utvecklaren faktiskt har tänkt till och jag gillar sånt.

D.vs. När man får hem en vagn och den har något roligt som inte är standard. Som t.ex. det vändbara fästet för sittdelen som justerar höjden och att sittdelarna går att ha på så många olika vis. Eller att man bygger om liggdelen till sittdel.

Har man bara tänkt använda vagnen som singelvagn kanske den blir onödig att köpa eftersom det är så många syskondelar med i paketet men det är smidigt att man kan lämna ett barn på förskolan och rulla vagnen som singelvagn i veckan och sedan ändå ha en bra syskonvagn på helgen och eftermiddagen.

för och mot.jpg

Tack Jollyroom för att jag fick möjligheten att recensera den här vagnen.

DSC_6043

 

Annonser