kind.gif

I helgen har Europas största babybranschmässa gått av stapeln och jag och flera andra barnvagnsnördar har följt olika hashtags och incheckningar dygnet runt för att hitta de mest spännande nyheterna.

Småvagnarnas afton

Trenden med små cityvagnar håller i sig även i år och alla försöker knäcka koden till hur man får till en vagn som är handbagageliten men komplett som cityvagn och ändå fullt liggläge och vändbar sittdel så man kan ha barnet vänt mot sig.

Det märks att man kommer mer och mer nära och kanske kom det t.o.m en sådan vagn på mässan i år. Det känns lite mer undersökning av den för att se hur bra den står sig i kategorin komplett cityvagn. Men jag tänkte skriva om lite av nyheterna i just småvagnskategorin från mässan i alla fall.

Joolz HUB

Skärmavbild 2017-09-17 kl. 19.56.29.png

Joolz släpper ett småsyskon till Joolz Day2. Det är en vagn med vändbar sittdel som påminner om vändningen som finns på Bugaboo Bee5 där man först trycker ihop sittdelen och sedan lossar den.

Den påminner om Day2 men för att justera sittläget fäller man den med en knapp på ryggen istället för de två knapparna man trycker in på sidan. Toppen säger jag. Så här ser den ut bredvid Joolz Day2.

Jag har inte fått de exakta måtten på den eller vilket pris den hamnar på men den blir inte ”handbagageliten” vet jag utan vi pratar nog mer Bugaboo Bee liten snarare.

Skärmavbild 2017-09-17 kl. 19.56.45.png

foto kfabriek

UPPAbaby MINU​

​ (Foto från UPPAbaby Skandinaviens instagram)

UPPAbaby är ett märke som ligger mig varmt om hjärtat för jag rullar deras största singelvagn VISTA som går att bygga vidare till syskonvagn allt som oftast så hos UPPAbaby kollade jag in flera nyheter. Bland annat kommer de med en helt ny vagn som ser ut lite som en vidareutveckling av deras paraplysulky UPPAbaby G-luxe men den blir mycket mer kompakt hopfälld.

Jag har inte fått måtten på den då den är hopfälld men jag vet att den är cityvagnstorlek och inte handbagagestorlek.

Den är framåtvänd och har ett bra viloläge och lång sufflett. Här tror jag att priset är rätt avgörande för hur populär den blir just eftersom den är framåtvänd.

Babyjogger City Tour

En annan stor liten nyhet är Babyjogger City Tour LUX. Den är en uppgradering av Babyjogger City Tour som kom till Sverige förra hösten och den här väntas komma in efter årsskiftet. På de här bilderna som jag har lånat från Din Baby ser ni den (den svarta på bilderna) bredvid föregångaren City Tour (den blå på bilderna) .

En riktigt häftig sak med Babyjogger City Tour Lux är att den går att fällas ihop med en riktig liggdel kvar på. Liggdelen viker sig på mitten. Riktigt smidigt. Måtten på den blå vagnen i bild (Babyjogger City Tour) är 56x23x45 cm ihopfälld och IATAS handbagagerekommendation är 56 cm x 45 cm x 25 cm (det här är en rekommendation och varje flygbolag har sina egna gränser så man får kolla vad som gäller på just det bolag man ska flyga med.

Den här nya vagnen ser lite större ut hopfälld men jag har inte fått de exakta måtten på den än. Priset sägs landa omkring drygt 4000 kr. En annan förbättring är att EVA-däcken från Touren är utbytta mot PU-foam nu.

Bilderna är från Din Babys instagram

Cybex Eezy s twist

En oerhört spännande liten vagn som jag oerhört gärna skulle vilja undersöka närmare är den här nyheten som visades upp nu på mässan i Köln.​

​Vändbar sittdel så du kan ha barnet både mot dig eller från dig. Liggläget ser du själv här på filmen och hopfälld blir den 56 cm x 45 cm x 25 cm (vilket är exakt samma mått som
IATA anger som rekommendation för handbagagestorlek). Priset ska tydligen hamna under 4000.

Kul lösning att den roterar runt sin egen axel. Hur den står sig som cityvagn är väl nästa steg att ta reda på.

Britax Holiday Double

Jag fick se Britax Holiday som singelvagn i Göteborg i slutet av augusti men jag måste säga att den är grymt mycket mer imponerande som dubbel. Bra där. ​


  Babyzen YOYO+ 

Babyzen YOYO+ är verkligen en komplett liten cityvagn med sina stenhårda PU-foamdäck och egenskapen att den bara blir 44 x 18 x 52 cm hopfälld. Babyzen YOYO+ har sedan länge varit officiellt accepterad som handbagage på Air France och i år tog de steget än längre då de i ett officiellt samarbete skapat den här kollektionen.

Skärmavbild 2017-09-17 kl. 20.41.49

Och ÄNTLIGEN ÄNTLINGEN kommer Babyzen men en transportväska i form av en ryggsäck. Sååå smidigt. Packa ihop vagnen, upp med den på ryggen, barnet i famnen och kliv på planet, tåget, ner till bilen. När den kommer och pris har jag ingen uppgift på än tyvärr men uppdaterar då jag vet.

 

Annonser