19062017-DSC_3217

Jag har fått äran att rulla Joolz Day2 sedan i januari i år och nu äntligen har jag skrivit ihop en recension

Tre extra plus

  1. Riktigt bra körkänsla med skönt gung
  2. Stort designutbud för allas smak och tycke
  3. Genomarbetat liggdel med många vädringsluckor

Tre ”på min önskelista”

  1. Högsta sittläget är fortfarande lite för bakåtlutat för min smak
  2. Varukorgen hade kunnat vara lite större och öppen
  3. Den är enkel att fälla men hade kunnat få bli lite plattare hopfälld

Elegant vagn för hela barnvagnstiden

Joolz Day2 är en riktigt elegant barnvagn som fungerar från nyfödd hela vägen upp till ditt barn är omkring tre år.

Istället för att komma med nya årsmodeller släpper Joolz kollektioner som ett sätt att betona hur mycket design som ligger i utvecklingen av  deras vagnar är.  Väljer du dessutom deras Taylor kollektion har du upp till 160 möjliga färgkombinationer så det finns garanterat en Joolz Day2 som passar ditt tycke och smak.

Varukorg där sakerna inte trillar ur

Joolz Day2 har en halvt övertäckt varukorg som är lätt att nå genom att fälla ner den bakre kanten och då man fäller ihop vagnen gör dess smarta utformning så att det du har lastat i varukorgen blir kvar i varukorgen istället för att falla ut på marken. Jag kanske skulle önskat att varukorgen var en storlek större, mer åt Joolz Geo2 hållet men i kombination med shoppingbagen så kan man få med sig både det ena och det andra.

Fälls ihop & förvaras stående

Själva barnvagnen fälls enkelt ihop med sittdelen kvar på och går att förvara stående i hallen. Smidigt nog är den delen av chassit som är ovanför varukorgen även utformat så att det blir ett praktiskt bärhandtag om du vill bära med dig vagnen. Det är smart om du t.ex bor någon trappa upp utan hiss. Barnet på ena armen och vagnen i andra handen.

04122016-P1200573

Riktigt skönt gung

Då det kommer till körkänsla har Joolz Day2 ett riktigt skönt gung som gör att man kan rulla med vagnen även över en gräsmatta utan att barnet eller handtaget blir som en studsboll. Första gången jag rullade Day2 blev jag faktiskt förvånad över hur skönt gung den har. Joolz Geo2 t.ex. är mer stum.

Smarta funktioner

Jag tycker att Joolz Day2 är en oerhört vacker vagn och designen stannar inte vid vagnens  utseende utan den har smarta funktioner som höj och sänkbart teleskophandtag klätt i vackert konstläder och en praktisk svingawaybygel även den klädd i konstläder.

19062017-DSC_3247

Själva selen i sittdelen har minnesfunktion som gör att då man knäpper upp den så stannar den böjd för att det ska bli enklare att placera barnet i sittdelen utan att den lutar sig mot selen. Även detaljerna i spännet till selen har klurats lite extra på och genom att de monterat in en magnet i knäppet blir det enklare att sätta ihop lite som en pusselbit innan man knäpper.

Den ergonomiska sittdelen är ställbar i sittläge, viloläge och fullt liggläge och inställningen justeras genom att man trycker in två knappar, en på varderas sida om sittdelen. Det här är samma funktion som Bugaboo Cameleon har och jag förstår faktiskt inte varför den här funktionen inte har uppdaterats till en vanlig knapp i övre delen av ryggstödet. Det är alltid lite omständigt när man har ett barn i sittdelen och man ska trycka in båda knapparna och sedan samtidigt vicka. Ofta får man knuffa till själva sittdelen med benet eller hakan för att justera den. En vanlig knapp hade helt enkelt varit smidigare helt enkelt.

19062017-DSC_3399

Massor av tillbehör

Men en riktigt trevlig sak med Joolz är alla tillbehör man kan köpa till om man vill det. Bland annat finns det två olika solskydd som förlänger suffletten. Det finns en shoppingpåse som går att köpa till och det finns även skötväskor som matchar vagnens färg som man knäpper på med plastspännen på sidan av handtaget. Dessutom är fästet för tillbehören det samma mellan Joolz Geo2 och Day2 så har man båda vagnarna kan man flytta med mugghållare och skötväska mellan vagnarna.

Ett annat grymt tillbehör man kan köpa till är deras summer seat där ryggen är helt klädd i meshnät. Perfekt för varma dagar.

19062017-DSC_3457

Grymt fin liggdel

En av alla de speciella sakerna med nya Joolz Day2 är dess liggdel. Det finns flera barnvagnsmärken på marknaden där man kan öppna suffletten framtill på liggdelen så att barnen kan ligga och titta ut men på Joolz Day2 har man gått ett steg längre och gjort den främre delen av liggdelen öppningsbar så att alla magliggande bebisar kan ligga och spana ut. Dessutom ger det här gott om luftgenomströmning även om man väljer att skugga vagnen mot sol upptill genom att helt täcka för med en filt. Genom att ha öppet framtill behöver man aldrig oroa sig för syresättningen.

Terränghjul

En annan speciell sak med Joolz Day2 är att om man inte tycker att de vanliga framdäcken räcker till så kan man köpa terränghjul. Men tillskillnad från andra märken så är de här svängbara istället för fasta. Jag har testat både de vanliga hjulen och terränghjulen och jag måste nog säga att jag ändå personligen föredrar de vanliga mindre hjulen. De känns som om de tuffar på bra som det är.

Miljömedveten produktion

Joolz har tagit ett stort ansvar då det gäller miljön och för varje Joolzbarnvagn som registreras planteras ett träd och alla kartonger som används går att återanvända som byggleksaker och dessutom är alla sängkläder och filtar GOTS certifierade.

Mått & Vikt

Måtten hämtade från Joolz hemsida

Sammanfattning

Så om du vill ha en skön vagn med mysigt gung men bryr dig om miljön så är det kanske Joolz Day2 som är vagnen för dig. Dessutom gör den allt det här helt utan att göra avkall på utseendet så du kommer helt klart rulla runt en av de snyggare vagnarna i kvarteret.

15032017-DSC_0493

 

 

Annonser