Annons i samarbete med Sunfleet

Tre extra plus

  1. Alltid nyare bilar som hålls städade
  2. Jag slipper byta däck
  3. Billigare än att äga egen bil

Medlem sedan i somras

I somras blev jag medlem i Sunfleet och har sedan dess tänkt att jag ska skriva ett blogginlägg om hur det går till och hur smidigt det löser min familjs bilbehov. Ett blogginlägg som jag själv googlade efter när jag stod i valet och kvalet för att bli medlem men då inte hittade.

Jag letade som sagt efter ett blogginlägg från någon som kunde förklara hur det faktiskt fungerade rent praktiskt så nu när jag varit medlem några månader så tänkte jag att jag skriver det inlägget själv helt enkelt.

Bor i närförort utan bil

Visste du t.ex. att en genomsnittlig privatägd bil står still ungefär 23h per dygn. Jag och min man ägde bil för ungefär fem-sex år sedan men det var i princip så. Vi flyttade bilen oftare vid städdag än vi rullade runt i vardagen. Så för oss vart det typ känslan av att så fort vi använde bilen så kostade den. Det var alltid någon lampa som började lysa eller däck som skulle bytas, eller vindrutetorkare. vet du t.ex.hur överjäkligt dyra vindrutetorkare är. Jag åkte hellre runt och repade rutan än kostade på mig nya ibland ha ha.

Behöver bil i helgerna eller kvällar

Till och från jobbet så åker både jag och min man kommunalt och vi har gångavstånd till förskolan så i veckorna åker vi inte så mycket bil men båda våra föräldrar bor långt från kommunala medel och det finns alltid värmeljus att köpa på IKEA eller liknande så vi saknar ändå att ha bil under helger då vi är lediga ihop.

Hyrbil från mack

Innan jag blev medlem hos Sunfleet så hyrde vi bil på en bensinstation i närheten av oss. Ja, eller närheten. Vi fick åka buss, stå i kö hos dem i evighet. Sen ska man traska runt bilen ihop med dem, titta på den, skriva på papper mm.. Sedan måste man hyra per dygn även om man bara vill förbi IKEA eller åka och hämta ett paket eller så.

Slipper träffa en enda människa

Sunfleet är oerhört smidigt och jag talar mig varm om dem till alla våra vänner (ofta utan att de faktiskt frågat). Jag bokar en bil i appen,

kilar ner i vårt närmsta garage (där vår egen bil skulle stått om vi ägt en) öppnar bilen med sunfleetappen, tar ett varv runt bilen för att se att den som hyrde den innan inte lekt flipperspel med bilen och sedan tar jag ut nyckeln ur handskfacket och rullar ut ur garaget.

Allt det här utan att stått i kö, utan att pratat med någon som ska knappa in alla mina uppgifter i sin dator trots att jag knappat in allt då jag hyrde bilen online och utan att behöva skriva på lapp efter lapp varje gång.

Smidigt även för småbarnsföräldrar

Jag använder som sagt bilen även med två barn och nu är båda mina barn så små att de använder bakåtvända bilbarnstolar.

Jag har därför valt två bilbarnstolar som man fäster med isofix. Det gör att jag enkelt klickar i och ur stolarna ur bilen och ställer tillbaka dem i förrådet på ungefär 10 minuter.

Har man barn över fyra-fem år där det räcker med bilkudde så finns det vissa av bilarna som har bälteskudde liggandes i dem.

Det finns även två bilar i Stockholm med bilbarnstol, djurbil, bil med dragkrok, manuell eller automatisk växellåda och lite andra val att välja mellan.

utbud av bilar.jpg

Behöver bara åka runt i så stor bil som man faktiskt behöver

En grej jag tycker är riktigt praktiskt är att man aldrig behöver boka större bil än man behöver. Då vi åkte till Kolmården i somras visste vi att det skulle bli många mil på vägarna så då bokade vi en V70 så vi fick med oss både syskonvagn och packning och kunde sitta bekvämt.

När vi hyr under helger eller kvällar då vi inte ska speciellt långt så brukar vi klämma ihop oss i en V40. Vi får ändå plats med två bakåtvända bilbarnstolar i den och en smidig vagn men kanske inte två eller tre Billy Bokhyllor utöver det 😉

Perfekt för snabba ärenden

Det finns oftast någon bil ledig under kvällarna och senaste månaderna har jag bokat bil bara för en timme som när jag t.ex. fick en barnvagn levererad till vårt tidigare utlämningsställe istället för vårt nya. Istället för att släpa två stora paket på tunnelbanan swischade jag dit med bil, packade in och åkte hem. Tror det gick på 20 minuter totalt och jag slapp bli irriterad. 55 kr kostade den hyran. Så mindre än fram och tillbaka med tunnelbanan om man löser biljett.

Jag hyrde även bil till Bloggfrukosten på Underbara barnmässan. Vi skulle vara där 07:45 och istället för att åka tvärbana och tåg så satte jag mig i en varm bil och var där på 10 minuter.

Två gånger har vi hyrt bil bara någon timme om den ena av oss snabbt åker förbi IKEA för att köpa något. Sist var det en badrumsmöbel som fick följa med hem.

Vilket abonnemang ska man ha? 

Den största frågan jag klurade på då jag själv skulle bli medlem var ”vilken storlek ska jag ha på medlemsabonnemanget?

Som svensk och uppvuxen i mellanmjölkens land känns det lockande att direkt välja mellan. Då slipper man välja känns det som.

Men jag är ju student så jag valde storlek liten istället eftersom Sunfleet erbjuder studentrabatt på den storleken och det har funkat jättebra. Hyr man bara några gånger i månaden så räcker det gott och väl. Börjar man hyra varannan helg och någon kväll i veckan så rekommenderar jag att man går upp på mellan för då blir varje hyrtillfälle billigare.

Vad kostar det 

Det är ju lite det som är tjusningen. Nu kostar det bara för oss då vi verkligen behöver bil. De månader som vi åker mycket bil brukar fakturan hamna på 2500 kr. Då är det alltså garage, bil, bensin och alla andra serviceavgifter en bil har.

Vissa månader kör vi mindre och i september t.ex. hamnade fakturan på runt 850 kr.

För varje bokning man gör så kan man även skriva till varför man bokar bilen. Då kommer det på fakturan sedan så är det enkelt att minnas varför man bokade bil.

faktura.jpg

Vad skulle det kosta att äga bil?

Innan vi gick med i Sunfleet så räknade vi ut vad det skulle kosta för just oss att äga bil. Sedan har vi tänkt att så länge sunfleetkostnaden ligger under det så är det värt för oss att hyra bil. Tänk på att ta med alla kostnader i beräkningen. Även de där förbenade svindyra vindrutetorkarna någon gång om året 😉

Vi har inga parkeringsplatser på gatorna runt oss så vi måste stå i garage (samma garage där sunfleetbilarna står)

  • Garagekostnad 1700 kr
  • Privatleasing Volvo V40 2915 kr alt-
  • Privat avbetalning billån V40 (genom swedbank) 2783 kr
  • Försäkring 300 kr
  • Bensin 1000 kr
  • Serviceavgift (någon gång om året men i månaden) 150 kr
  • Slitagekostnader (trängselavgift, däck, vindrutetorkare, olja mm) 500 kr

Så för oss skulle det kosta omkring 6300 kr i mån. Det kan vi hyra mycket bil för och de månader vi inte hyr för den summan så kan vi istället köpa annat för det.

Nya & rena bilar

Sunfleet använder nya Volvobilar till alla privatbilar förutom en minibil och en elbil. Men sedan har de även några större skåpbilar för de tillfällen då kan faktiskt vill få med sig allt utom diskbänken typ.

andra bilar.jpg

Annons i samarbete med Sunfleet

Jag har som sagt ett pågående samarbete med sunfleet nu, men det  var inget svårt samarbete för mig att tacka ja till eftersom jag redan var kund hos dem och dessutom väldigt nöjd.

Annonser