.

Under våren 2017 kom en gedigen uppgradering av Babyjogger City Select. Dvs Babyjogger City Select Lux. Men hur mycket är förändrat? En hel del faktiskt. Kika in listan här nedanför så ser du.

De stora förändringarna i korthet

  1. från 16 variationer till över 20
  2. Sittpall (jump seat) för större barn (passar bara till Lux)
  3. Enklare hopfällning och hela 30% mindre hopfälld än föregångaren
  4. Sittdelen fälls ihop som en fällkniv så den skyddas mot smuts och blir mindre
  5. Dämpning på alla fyra hjul istället för bara bakhjulen som på föregångaren
  6. Bakhjulen är något större än på föregångaren och annat material
  7. Mjukare och elegantare tygval till klädsel och sufflett
  8. Går att fälla med två sittdelar kvar på
  9. Ny handbroms på insidan av handtaget istället för på sidan och bromsen både bromsar farten eller helt låser vagnen
  10. Shoppingväska (passar bara Lux)

Sittpall

Jag kan inte sluta hylla den här sittpallen som Babyjogger släppt till Select Lux. Tyvärr kan jag meddela direkt att den inte passar till gamla Select.

Det som är smart med den är att den förvandlar ens singelvagn till lite av en ”sit n stand” som är så  poppis i USA.

Pallen sitter alltid på och man kan sätta sin vanliga sittdel (eller liggdel) ovanför den och använda sin vagn som en singelvagn.

När man svänger förbi förskolan och hämtar storasyskonet så klickar man fast de två adaptrarna nertill vid framhjulen och sedan klickar man ner liggdelen eller sittdelen och pallen blir synlig.

Då får storasyskonet en helt egen pall att placera rumpan på och den är mycket mer ”riktig” än en pall till en ståbräda. Dessutom kan du enkelt gå bakom vagnen för till skillnad från en ståbräda bygger den inte på längden bakåt.

Shoppingväskan

Den här shoppingväskan har samma fäste som sittdelen/liggdelen och klickas fast antingen framför sittdelen/liggdelen eller närmast dig som kör så har du sittdelen eller liggdelen längst fram.

Jag använder den ofta då jag ska ner och handla mat. Kassen sitter där den sitter. Jag scannar och kastar i. Sedan när jag kommer hem lämnar jag vagnen med dess skitiga däck i hallen och lyfter enkelt av shoppingbagen och bär in den i köket.

30% mindre hopfälld

Bara det här själv gör ju att det är värt att investera i en City Select Lux istället för föregångaren City Select. När du står där och försöker packa in vagnen i en bil räknas verkligen varje cm och 30% är märkbart mindre.

Jag får utan problem in Select Lux i bagageluckan på en V40 och betänk då att jag dessutom har sittpallen på. Så det är en syskonvagn jag kastar in i bakluckan.

Fälls med två sittdelar

En av förklaringarna till att vagnen blir mindre hopfälld än innan är att man fäller upp fotstödet upp mot ryggstödet likt en fällkniv. Då blir vagnen mycket kortare hopfälld än innan.

Det här kan man dessutom göra med två sittdelar på den. dvs man kan fälla ihop vagnen med två sittdelar kvar på. Det har i alla fall inte jag hittat någon annan vagn som bygger på längden som lyckas med.

Dämpning på alla fyra hjul

Jag ska inte speca upp alla förändringar för då somnar ni. Men i singelläge är Babyjogger City Select Lux galet lättkörd. Jätteskön och enkel att svänga med en hand.

Både Oscar och Josefine sitter jättebra i den och jag gillar att köra den. Så frågar du mig så tycker jag helt klart City Select Lux är värt investeringen istället för föregångaren.

Annonser